Na oleji zpěníme cibulku. Mezitím nakrájíme maso na kostičky, nakrájené maso vložíme na osmahlou cibuli a zalijeme 1,5 l vody, přidáme 3 rozkrojené okurky, masox, sůl a pepř. Dusíme, až je maso měkké.
Na závěr zahustíme záklechtkou. Po odstavení přidáme zbylé najemno nastrouhané okurky. Jako příloha je nejlepší dušená rýže.
Mouku prosejeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (kysanou smetanou), solí, tukem (může být i…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je…
více o Květákové placičky s uzeninou
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát