Očištěné steaky z dravce osolíme a jemně opepříme (se solí nešetřit, ryba snese více). Na pánvi rozpálíme olej s máslem a přidáme steaky. Ubereme plamen, aby maso nebylo po krajích vysušené.
V hrnci zavaříme smetanu a přidáme nastrouhané sýry (nastrouhané proto, aby došlo k lepšímu spojení). Provaříme. Přidáme šafrán či kurkumu, máslo a dle potřeby dohustíme solamylem rozmíchaným v cca 1 dl studené vody. Dle chuti dosolíme. Těsně před podáváním přidáme nadrobno nasekané bylinky.
Bramborové restíky na pánvi osmažíme a podáváme. Talíř ozdobíme čerstvými druhy salátů, plátky citronů a cherry rajčátek.
Uvařte těstoviny - špagety. Než se uvaří těstoviny opečte na velké pánvi na kostičky nakrájenou šunku a pórek, potom…
více o Špagety se sýrovou omáčkou
Lazaně uvaříme a zároveň spaříme pórek. Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě je uvaříme doměkka. Plátky lazaní…
více o Speciální plněné lazaně
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a…
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
nakrájet maso na nudličky.zprudka osmažit na troše oleje,na to na kolečka nakrájenou cibuli,osolit,podlít a dusit.
pak…
více o Vepřové nudličky na kari
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort