Žraločí steak na bylinkách se sýrovou omáčkou

3.85

hodnoceno: 13
Příprava: 60 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      dl slunečnicový olej
    • 1,4
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      ks citron
    • 4
      ks cherry rajčátka
    • 4
      ks žraločí steak nebo štika, candát, okoun
  • Na omáčku
    • 1
      balení brambory restíky
    • 1,6
      g máslo na zjemění
    • 3
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      kelímek smetana na vaření
    • 250
      g sýr niva
    • 150
      g sýr cihla
    • bylinky petrželová nať, kopr a další dle chuti
    • 1
      lžička kurkuma

Postup přípravy receptu

  • Očištěné steaky z dravce osolíme a jemně opepříme (se solí nešetřit, ryba snese více). Na pánvi rozpálíme olej s máslem a přidáme steaky. Ubereme plamen, aby maso nebylo po krajích vysušené.
  • V hrnci zavaříme smetanu a přidáme nastrouhané sýry (nastrouhané proto, aby došlo k lepšímu spojení). Provaříme. Přidáme šafrán či kurkumu, máslo a dle potřeby dohustíme solamylem rozmíchaným v cca 1 dl studené vody. Dle chuti dosolíme. Těsně před podáváním přidáme nadrobno nasekané bylinky.
  • Bramborové restíky na pánvi osmažíme a podáváme. Talíř ozdobíme čerstvými druhy salátů, plátky citronů a cherry rajčátek.
Zařazení: Maso Rybí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: