Z 80 g cukru uděláme světlý karamel, zamícháme do něj ořechy a odstavíme na pečicí papír vychladnout, vzniklou hmotu rozdrtíme. Uvaříme mléko, odstavíme a přidáme vanilkový cukr.
Žloutky rozšleháme s cukrem a medem, postupně za stálého míchání přilévame horké mléko a vše necháme ještě zahustit ve vodní lázni. Necháme vychladit za občasného promíchání. Poté přidáme citronovou šťávu, ořechy a ušlehanou smetanu. Všechno vlijeme do formy na srnčí hřbet, kterou jsme předem vyložili alobalem. Ponecháme v lednici 12 hodin.
Krájíme na plátky a podáváme s ovocnou omáčkou (rozmixované kiwi).
Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleňené nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem…
více o Mletý bůček se směsí sýrů
Vyšleháme vejce s cukrem, přídáme ostatní, promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech kokosem, pečeme na 180 st…
více o Višňové tvarohovo-kakaové řezy