Z 80 g cukru uděláme světlý karamel, zamícháme do něj ořechy a odstavíme na pečicí papír vychladnout, vzniklou hmotu rozdrtíme. Uvaříme mléko, odstavíme a přidáme vanilkový cukr.
Žloutky rozšleháme s cukrem a medem, postupně za stálého míchání přilévame horké mléko a vše necháme ještě zahustit ve vodní lázni. Necháme vychladit za občasného promíchání. Poté přidáme citronovou šťávu, ořechy a ušlehanou smetanu. Všechno vlijeme do formy na srnčí hřbet, kterou jsme předem vyložili alobalem. Ponecháme v lednici 12 hodin.
Krájíme na plátky a podáváme s ovocnou omáčkou (rozmixované kiwi).
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Rozmrazíme sekanou a dáme vařit rýži. Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno, vymáčkneme do ní sekanou z toho…
více o Rizoto s kuřecí sekanou
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem