Z 80 g cukru uděláme světlý karamel, zamícháme do něj ořechy a odstavíme na pečicí papír vychladnout, vzniklou hmotu rozdrtíme. Uvaříme mléko, odstavíme a přidáme vanilkový cukr.
Žloutky rozšleháme s cukrem a medem, postupně za stálého míchání přilévame horké mléko a vše necháme ještě zahustit ve vodní lázni. Necháme vychladit za občasného promíchání. Poté přidáme citronovou šťávu, ořechy a ušlehanou smetanu. Všechno vlijeme do formy na srnčí hřbet, kterou jsme předem vyložili alobalem. Ponecháme v lednici 12 hodin.
Krájíme na plátky a podáváme s ovocnou omáčkou (rozmixované kiwi).
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Oloupané syrové brambory pokrájíme na půl centimetru široké plátky. Vysteleme s nimi dno pekáče, posolíme, popepříme a…
více o Kuřecí špalíčky z pekáčku
Dýni nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpálíme olivový olej, na něm zpěníme cibulku, přidáme nakrájenou dýni. Orestujeme…
více o Dýňová polévka dle mamky