Ve vlažném mléce necháme rozpusti droždí, pak přidáme vše ostatní a necháme 1/2 hodiny nakynout.
Vyválíme plát, nakrájíme kosočtverce,...
více o Slané vánoční cukroví
Hraška je bezlepkové a bezvaječné těstíčko z hrachu, které se dá koupit ve zdravých výživách.
Hrašku důkladně rozmícháme s vodou na řídké...
více o Žampionové lívance
Nakrájenou bagetu opečeme na pánvi s olivovým olejem. Tuňák rozdrobíme a smícháme s ostatními surovinami. Natřeme na opečené bagety a...
více o Tuňáková bruschetta
Lilek nakrájíme podélně a posypeme solí. Necháme 30–45 minut dobře vypotit. Česnek rozetřeme a smícháme s olivovým olejem. Necháme odležet...
více o Balkánský sýr v lilku
Marináda: koření rozmělníme v hmoždíři a na oleji spojíme.
Játra důkladně propláchneme, osušíme a vložíme do marinády. Necháme je odležet,...
více o Provensálská paštika z drůbežích jater
Kukuřici necháme okapat.
V misce smícháme sýr s rozmačkaným česnekem a kukuřicí. Na chvíli dáme do ledničky uležet.
Na talíři obložíme...
více o Cottage s kukuřicí a česnekem
Na rozpálenou pánev s kapkou oleje nastrouháme na hrubém struhadle větší bramboru (nebo dvě menší), posolíme a přidáme špetku kmínu.
Otočíme...
více o Rychlá večeře
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké, můžeme vodu trochu osolit a necháme je chvíli...
více o Fazolový salát s křenem
Mouku prosijeme do mísy, utvoříme důlek, vložíme rozdrcené droždí, posypeme cukrem, zalijeme malým množstvím vlažného mléka a lžičkou...
více o Domácí pletýnky, rohlíky, žemle
Do majonézy přidáme rozmačkaný česnek, podle chuti sůl, pepř a pálivou papriku. Dobře promícháme. Natřeme na kolečka rohlíku a navrch můžeme...
více o Silvestrovské šavle meče
Předem si nasmažíme palačinky. Papriky a rajčata nakrájíme na kostičky, mrkev na tenké nudličky. Na rozpáleném oleji restujeme na kolečka...
více o Slaný palačinkový dort
Z krájeného toastového chleba odkrojíme kůrky a rozložíme plátky těsně vedle sebe na alobal. Potřeme zakysanou smetanou, poklademe plátky...
více o Toastová roláda
Zelí najemno nastrouháme, přidáme špetku soli a na oleji krátce podusíme. Necháme vychladnout. Z mléka, mouky, vajec, soli a prášku do...
více o Zelné palačinky
Houby podusíme na másle s kmínem. Veku nakrájíme na plátky, vždy dva plátky spojíme míchanými osolenými houbami. Přitiskneme k sobě,...
více o Chudí rytíři s houbami
Rohlíky nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle a promícháme s rozšlehanými vejci, na kostičky nakrájeným masem a nakrájenými bylinkami....
více o Výborná nádivka
Z vajec, mléka a hladké mouky uděláme palačinkové těsto, které okořeníme a zároveň osolíme Vegetou. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky....
více o Žampionové palačinky
Listové těsto rozválíme na tenký plát cca 3–4 mm a vložíme do formy na koláč (26 cm).
Těsto poklademe nakrájeným salámem a nakrájeným pórkem...
více o Kišlorén z Vysočiny
Rozválíme na tenké plátky listové těsto a vytvoříme obdélníky takové velikosti, aby se do nich dal pěkně zabalit párek. Plátky z těsta...
více o Párky v županu
Hermelín nakrájíme na menší kousky. Do větší misky vrstvíme sýr, každou vrstvu posypeme kořením a prolijeme olejem. Naložený necháme v...
více o Nakládaný hermelín
Použitá dávka se může zmenšit dle chuti.
Na vál vysypeme 1kg kysaného zelí, zasypeme hladkou moukou. Vzniklou hmotu prohněteme a to tak, až...
více o Zelné placky
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, najemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme solí a pepřem.
Výborná...
více o Česneková pomazánka se sýrem
Trošku mouky dáme do misky, přidáme droždí, cukr a 4 lžíce jogurtu. Mícháme, dokud droždí úplně nerozmícháme. Necháme vykynout kvásek.
Potom...
více o Pikantní bábovka se salámem
Zbytek vepřové pečeně vyvážíme zhruba stejnou hmotností kysaného zelí. Oboje rozsekáme v mixéru a spojíme nejlépe lehkou majonézou (kysanou...
více o Pomazánka vepřo-zelo
Nakrájené sýry rozmačkáme, zalijeme asi 1 dl piva a rozetřeme s máslem a žloutky uvařenými natvrdo. Přidáme drobně krájenou cibuli, 2 lžičky...
více o Pomazánka z jedové chýše
V míse rozšleháme vejce se smetanou a moukou, přidáme sůl a pepř. Dortovou formu vyložíme listovým těstem, na které rovnoměrně rozložíme...
více o Quiche Panaque
Z mouky, tuku, mléka, cukru, droždí, 1 vejce a špetky soli vypracujeme klasické kynuté těsto, které necháme 20 minut kynout. Cibuli...
více o Roládky s kysaným zelím
Uvařená vejce podélně rozkrojíme a žloutky vydlabeme.
Žloutky smícháme se sekanou natí, namočeným a vymačkaným rohlíkem, 1 lžící oleje,...
více o Smažená plněná vejce
Z ingrediencí zpracujeme těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly. Všechny rozválíme do kruhu a ten rozdělíme na 8 dílů. Každý z nich...
více o Klobúcké rohlíčky
Listové těsto rozválíme na tenký plát ve tvaru obdélníku, nebo nakrájíme na čtverce. Mleté maso smícháme se všemi ingrediencemi, umístíme...
více o Masový štrúdl a bochánky
Srnčí hřbet vyložíme slaninou.
Obrané a na kostičky nakrájené kuře osmažíme na sádle.
Osmažené kuře dáme bokem a na pánvi necháme tuk....
více o Játrová paštika
Oloupeme 3 stroužky česneku a nastrouháme je. Vložíme do menší mísy.
Přidáme jeden kelímek tvarohu a pečlivě zamícháme.
Přidáme 100 ml...
více o Česneková krémová pomazánka
Těsto rozpůlíme a z každé půlky vyválíme tenký plát (do obdélníku). Střed rozváleného těsta potřeme trochou rozšlehaného vejce (místo kam...
více o Áni slaný štrůdl
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečicím papírem. Těsto jemně propícháme vidličkou a...
více o Slaný koláč se sýrem Cottage
Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší, játra uvaříme doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka. Maso vykostíme a...
více o Tlacenka
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem, pouze mírně osolíme....
více o Bramboráky z kyselého zelí
Oloupaný česnek nakrájený na půlky (případně čtvrtky) protlačíme z boku do celého hermelínu – doporučuji si nechat hermelín ohřát na...
více o Nakládaný celý hermelín
Nejprve vyšleháme tvaroh s mlékem a olejem do hladké hmoty, pak přidáme mouku s práškem do pečiva, sůl a vypracujeme vláčné těsto. To...
více o Plnění šneci
Cottage rozmícháme s ramou a taveným sýrem. Osolíme a přidáme nadrobno nasekaný pórek, na drobné kostičky nakrájenou papriku a najemno...
více o Pomazánka Delikates
Z droždí, poloviny vlažného mléka a cukru uděláme kvásek. Ten pak vlijeme do mouky, přidáme zbytek mléka, lžičku soli a olej. Vypracujeme...
více o Slané rohlíčky
Švestky zalijeme horkou vodou spolu s troškou slivovice (nemusí být). Po 20 minutách švestky vyjmeme a opatrně, ale pevně zabalíme do...
více o Švestička v křupavé slanině
Uvařené brambory nastrouháme a přidáme všechny ingredience. Opepříme, osolíme a pořádně zamícháme.
Podáváme klasicky na topince.
Dle chuti...
více o Babiččin falešný tatarák
Salám oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a vložíme do salátové mísy. Společně povaříme kečup, olej, ocet worchestrovou omáčku, hořčici,...
více o Pivní salát
Vše nasypeme do mísy a propracujeme. Pokud to nepůjde, je nutné přidat více vody. V opačném případě dosypeme více mouky.
Uděláme z těsta 4...
více o Rychlé placky
Troubu předehřejte na 220 °C. Olej rozpalte ve velké pánvi, přidejte česnek a po chvíli i špenátové listy. Míchejte a nechte je zavadnout....
více o Florentský koláč
Nejprve náplň: pokrájenou cibuli osmahneme dorůžova na slanině, odstavíme, přidáme smetanu, vejce, sůl, kmín a důkladně zamícháme. Těstem...
více o Cibulový koláč