Mňamka – co dům dal
Chléb rozpůlíme jako dort, z obou polovin vydlabeme střídku. Připravíme si náplň. Suroviny nakrájíme na drobné kostičky (proužky), střídku... více o Mňamka – co dům dal
Chléb rozpůlíme jako dort, z obou polovin vydlabeme střídku. Připravíme si náplň. Suroviny nakrájíme na drobné kostičky (proužky), střídku... více o Mňamka – co dům dal
Houby očistíme a rozkrájíme na kousky. Důkladně je ve studené vodě propláchneme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.... více o Houbová žemlovka
Těsto vyválíme 3 mm silné a posypeme polovinou sýra. Do středu vložíme plát šunky vcelku a posypeme ji sýrem. Těsto přeložíme tak, aby šunka... více o Šunka v listovém těstě
Sůl, vejce, máslo a mouku zpracujeme v těsto. Vytvarujeme kouli, zabalíme do fólie a dáme do chladu. Troubu předehřejeme na 200 stupňů.... více o Špenátovo-sýrový quiche se smetanou
Z mouky, mléka, vejce a špetky soli připravíme těsto na palačinky. Smažíme na malém množství tuku do polosyrova. Jakmile vytvoříme palačinky... více o Palačinky s uzeninou a se sýrem
Nakrájíme cibuli a necháme orestovat na pánvi. Na orestovanou cibulku přidáme pokrájená (případně i oloupaná) rajčata a necháme rozvařit.... více o Topinka s rajčato-olivovým salátem
Očistíme, okrájíme a omyjeme přichystané houby. Do talířů si dáme zvlášť mouku, strouhanku a rozšlehaná vejce. Každou houbu nakrájíme na... více o Smažené houbové plátky
Namažeme chleba máslem, položíme sýr, šunku a rajče (pokud máme). Dáme do trouby a pečeme 12–15 minut při 200 °C.... více o Zapečený chleba
Párek můžeme ohřát na pánvi, ale lepší je v mikrovlnce. Rohlík dáme do mikrovlnky (na chvilku), aby byl taky ohřátý, ale i křupavý. V... více o Párek v rohlíku (trochu jinak)
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu) a ochutíme kečupem,... více o Bretaňský fazolový salát
Ředkvičky nakrájíme na velmi jemné plátky, vejce oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Utřeme je s majonézou, lehce osolíme, opepříme a... více o Jarní ředkvičková pochoutka
Použijeme balíček listového těsta, ve kterém jsou 3 plátky. Salám a sýr nastrouháme na hrubé nudličky – salám Gothaj, protože je pikantní a... více o Listový závin naslano
Kapustu omyjte, spařte v horké vodě a nechte okapat. Potom ji nakrájejte na malé kostičky. Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném... více o Bramboráky s nivou
Uvařená vejce oloupeme a rozpůlíme. Vyjmeme žloutky a rozmixujeme je spolu s Lučinou, sardelkami, česnekem, bazalkou, ořechy a hořčicí.... více o Dědečkova vejce
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín. Posypeme kořením (jenom jemně) a... více o Hermelín v listovém těstíčku
Celer rozkrojíme na větší kusy a dáme povařit do poloměkka (cca 7 minut). Obereme a najemno natrháme (nebo vidličkou rozmačkáme) maso z ryby... více o Humrové chlebíčky
Rajče spaříme, oloupeme a posekáme. Okurku nastrouháme, česnek prolisujeme. Vmícháme do jogurtu, přidáme nasekaný kopr. Dle chuti osolíme a... více o Jogurt k večeři – rychlý a dietní
Tavený sýr, utřený česnek a pepř zpracujeme do pomazánky. Pomazánku mažeme na jednotlivé krajíce chleba. Chleba obalíme v rozkvedlaném... více o Mňam topinky
Veku nakrájíme na plátky, ale nedokrojíme do konce tak, aby dole zůstala spojená. Mezi řezy natřeme máslo, vložíme plátek sýru a šunky,... více o Rozpečená plátková veka
Cibuli nakrájíme nadrobno. Přidáme tuňáka z plechovky (olej je lepší vylít). Nastrouháme vejce, přidáme všechny další ingredience a pořádně... více o Pomazánka z tuňáka
Rozválíme listové těsto na plát, potřeme kečupem. Plátky anglické slaniny opražíme. Na listové těsto klademe šunku, anglickou, posypeme... více o Rychlý slaný štrúdl pro mlsouny
Rozválené díly listového těsta potřeme směsí nastrouhaných sýrů smíchanou s 1 vajíčkem, zabalíme jako záviny. Počet závinů závisí na jejich... více o Sýrový závin
Listové těsto rozdělíme na 3 díly, z každého vyválíme podlouhlý plát. Doprostřed klademe po celé délce zelí, na plátky nakrájenou nivu a... více o Štrúdl se zelím a nivou
Tuňáka necháme okapat a dáme do misky. Přidáme nakrájené krabí tyčinky a oboje rozmačkáme vidličkou. Vsypeme najemno nakrájenou cibulku a... více o Tuňákový sendvič
Droždí rozpustíme s cukrem a polovinou vody, necháme na teplém místě stát asi 10 minut, než se vytvoří kvásek (jsou viditelné bubliny). Ve... více o Arabské lodičky pide s různými náplněmi
Cibulku orestujeme na oleji, přidáme žampiony na plátky, osolíme, opepříme a opečeme. Vejce rozšleháme a vlijeme k houbám. Přisypeme... více o Žampionová placka
Nálev povaříme tak 5 minut, odstavíme a přidáme kečup. Špekáčky nakrájíme, jak kdo chce (já na kolečka), a prokládáme cibulí. Zalijeme... více o Vynikající utopenci podle mé babičky
Hermelín podélně rozřízneme. Měkký střed vydlabeme, přidáme máslo a lučinu, vyšleháme a doplníme strouhanými vlašskými ořechy nebo umletou... více o Plněný hermelín Stella
Hermelín rozpůlíme, vložíme plátek šunkového salámu, Gothaje a Vysočiny, znovu šunkový, Gothaj, Vysočinu, pak papriku a druhou půlku sýra.... více o Saunový hermelín
Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru). Mouku dáme do mísy a přidáme kvásek, vejce, mléko... více o Slaný závin s vinnou klobásou
Tvaroh, pomazánkové máslo a tavený sýr smícháme v misce dohromady. Přidáme lisovaný česnek, špetku soli, pepře a vše dobře promísíme. Mažeme... více o Česnekové jednohubky
Kaiserku rozřízneme – ne však zcela, necháme malý kousek spojený. Lehce namažeme máslem nebo tvarohovou pomazánkou. Položíme roztržené listy... více o Zdravá snídaně
Škvarky semeleme, uděláme kvásek a s ostatními surovinami zaděláme těsto. Necháme nakynout, rozválíme a čtyřikrát přeložíme. Opakujeme asi... více o Pagáče od Jáji
Zpracujeme těsto, dáme odležet do ledničky. Rozválíme na plát 3 mm silný, vykrajujeme kolečka. Potřeme je vejcem, posypeme solí, nahoru na... více o Kolečka z nivy
Jeden kus listového těsta rozválíme, potřeme kečupem, poklademe salám, olivy a sýr (co zrovna máme). Roládu zabalíme a dáme do mrazáku... více o Šneci – co lednice dá
Rohlíky pokrájíme na zhruba centimetrové plátky a ty namočíme v rozšlehaném vejci s kořením a solí. Prudce po obou stranách osmažíme na... více o Smažené jednohubky
Rohlík pokrájíme nadrobno, pokapeme mlékem a necháme navlhnout. Přidáme oloupaná, jemně nasekaná vejce, rozetřený česnek, bylinky dle chuti,... více o Bylinkovo-vaječné placičky s česnekem
Ze všech surovin vytvoříme na vále hladké, vláčné těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladu, zabalené. Potom jej plníme... více o Výtečné těsto štrúdl
Brambory oloupejte, nastrouhejte na drobno, dejte do misky. Odlijte vodu, lehce je při tom zmáčkněte, nebo je proházejte nad dřezem v sítku.... více o Bramboráky alá KOKO
Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme smetanu a vypracujeme těsto. Vyválíme plát asi 4 mm vysoký, posypeme cukrem a mandlemi, lehce válečkem... více o Mandlové čtverečky
Uvařený kapustový list pomažeme kremžskou hořčicí a poklademe plátkem šunky a plátkem sýra, na to dáme kousek rajčete a celé zabalíme jako... více o Smažené kapustové listy
Uvařené sójové kostky naložit přes noc do marinády. Na oleji zpěnit cibuli, na to vložit kostky a zelí - dusit půl hodiny. Přidat mletou... více o Sójový guláš Pikant
5 minut dusíme v kastrůlku pórek na másle, který poté přendáme do mísy. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a nakrájenou pažitku. V misce... více o Sýrové válečky
Syrové maso pomeleme a dobře promícháme. Přidáme vejce, nasekané kopřivy, osolíme a opepříme. Opět dobře promícháme. Pečeme zvolna v dobře... více o Nádivka šumavská – starodávná
Dáme vařit maso v bujonu. Usmažíme palačinky z polohrubé mouky, vajec, vody, mléka a soli na rozpáleném oleji a hotové je přiklopíme, aby... více o Palačinky plněné kuskusem
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme tak 10–15 minut.... více o Pikantní nakládaný hermelín
Krabí tyčinky nakrájíme na kostičky (zmrzlé), vložíme do misky, přidáme pomazánkové máslo, prolisovaný česnek a sůl (dle chuti). Důkladně... více o Pomazánka z krabích tyčinek a pomazánkového másla
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme kynout. Mezitím... více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Do kyšky rozdrobíme droždí, přidáme sůl a smícháme s moukou. Dáme do mikroténového sáčku do lednice. Po dvou hodinách můžeme dělat langoše:... více o Rychlé langoše z kyšky
Cibuli s uzeninou nakrájíme na kostičky a na oleji nebo sádle opražíme. Rohlíky (popř. veku nebo toustový chléb) nakrájíme na plátky. V... více o Sýrová žemlovka
Žádné recepty nebyly nalezeny