Chléb rozpůlíme jako dort, z obou polovin vydlabeme střídku. Připravíme si náplň. Suroviny nakrájíme na drobné kostičky (proužky), střídku...
více o Mňamka – co dům dal
Houby očistíme a rozkrájíme na kousky. Důkladně je ve studené vodě propláchneme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno....
více o Houbová žemlovka
Těsto vyválíme 3 mm silné a posypeme polovinou sýra. Do středu vložíme plát šunky vcelku a posypeme ji sýrem. Těsto přeložíme tak, aby šunka...
více o Šunka v listovém těstě
Sůl, vejce, máslo a mouku zpracujeme v těsto. Vytvarujeme kouli, zabalíme do fólie a dáme do chladu. Troubu předehřejeme na 200 stupňů....
více o Špenátovo-sýrový quiche se smetanou
Z mouky, mléka, vejce a špetky soli připravíme těsto na palačinky. Smažíme na malém množství tuku do polosyrova.
Jakmile vytvoříme palačinky...
více o Palačinky s uzeninou a se sýrem
Nakrájíme cibuli a necháme orestovat na pánvi. Na orestovanou cibulku přidáme pokrájená (případně i oloupaná) rajčata a necháme rozvařit....
více o Topinka s rajčato-olivovým salátem
Očistíme, okrájíme a omyjeme přichystané houby.
Do talířů si dáme zvlášť mouku, strouhanku a rozšlehaná vejce. Každou houbu nakrájíme na...
více o Smažené houbové plátky
Párek můžeme ohřát na pánvi, ale lepší je v mikrovlnce.
Rohlík dáme do mikrovlnky (na chvilku), aby byl taky ohřátý, ale i křupavý.
V...
více o Párek v rohlíku (trochu jinak)
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu) a ochutíme kečupem,...
více o Bretaňský fazolový salát
Ředkvičky nakrájíme na velmi jemné plátky, vejce oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Utřeme je s majonézou, lehce osolíme, opepříme a...
více o Jarní ředkvičková pochoutka
Použijeme balíček listového těsta, ve kterém jsou 3 plátky. Salám a sýr nastrouháme na hrubé nudličky – salám Gothaj, protože je pikantní a...
více o Listový závin naslano
Kapustu omyjte, spařte v horké vodě a nechte okapat. Potom ji nakrájejte na malé kostičky. Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném...
více o Bramboráky s nivou
Uvařená vejce oloupeme a rozpůlíme. Vyjmeme žloutky a rozmixujeme je spolu s Lučinou, sardelkami, česnekem, bazalkou, ořechy a hořčicí....
více o Dědečkova vejce
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín. Posypeme kořením (jenom jemně) a...
více o Hermelín v listovém těstíčku
Celer rozkrojíme na větší kusy a dáme povařit do poloměkka (cca 7 minut). Obereme a najemno natrháme (nebo vidličkou rozmačkáme) maso z ryby...
více o Humrové chlebíčky
Rajče spaříme, oloupeme a posekáme. Okurku nastrouháme, česnek prolisujeme. Vmícháme do jogurtu, přidáme nasekaný kopr. Dle chuti osolíme a...
více o Jogurt k večeři – rychlý a dietní
Tavený sýr, utřený česnek a pepř zpracujeme do pomazánky. Pomazánku mažeme na jednotlivé krajíce chleba. Chleba obalíme v rozkvedlaném...
více o Mňam topinky
Veku nakrájíme na plátky, ale nedokrojíme do konce tak, aby dole zůstala spojená. Mezi řezy natřeme máslo, vložíme plátek sýru a šunky,...
více o Rozpečená plátková veka
Cibuli nakrájíme nadrobno. Přidáme tuňáka z plechovky (olej je lepší vylít). Nastrouháme vejce, přidáme všechny další ingredience a pořádně...
více o Pomazánka z tuňáka
Rozválíme listové těsto na plát, potřeme kečupem. Plátky anglické slaniny opražíme. Na listové těsto klademe šunku, anglickou, posypeme...
více o Rychlý slaný štrúdl pro mlsouny
Rozválené díly listového těsta potřeme směsí nastrouhaných sýrů smíchanou s 1 vajíčkem, zabalíme jako záviny. Počet závinů závisí na jejich...
více o Sýrový závin
Listové těsto rozdělíme na 3 díly, z každého vyválíme podlouhlý plát. Doprostřed klademe po celé délce zelí, na plátky nakrájenou nivu a...
více o Štrúdl se zelím a nivou
Tuňáka necháme okapat a dáme do misky. Přidáme nakrájené krabí tyčinky a oboje rozmačkáme vidličkou. Vsypeme najemno nakrájenou cibulku a...
více o Tuňákový sendvič
Droždí rozpustíme s cukrem a polovinou vody, necháme na teplém místě stát asi 10 minut, než se vytvoří kvásek (jsou viditelné bubliny). Ve...
více o Arabské lodičky pide s různými náplněmi
Cibulku orestujeme na oleji, přidáme žampiony na plátky, osolíme, opepříme a opečeme. Vejce rozšleháme a vlijeme k houbám. Přisypeme...
více o Žampionová placka
Nálev povaříme tak 5 minut, odstavíme a přidáme kečup. Špekáčky nakrájíme, jak kdo chce (já na kolečka), a prokládáme cibulí. Zalijeme...
více o Vynikající utopenci podle mé babičky
Hermelín podélně rozřízneme. Měkký střed vydlabeme, přidáme máslo a lučinu, vyšleháme a doplníme strouhanými vlašskými ořechy nebo umletou...
více o Plněný hermelín Stella
Hermelín rozpůlíme, vložíme plátek šunkového salámu, Gothaje a Vysočiny, znovu šunkový, Gothaj, Vysočinu, pak papriku a druhou půlku sýra....
více o Saunový hermelín
Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru). Mouku dáme do mísy a přidáme kvásek, vejce, mléko...
více o Slaný závin s vinnou klobásou
Tvaroh, pomazánkové máslo a tavený sýr smícháme v misce dohromady. Přidáme lisovaný česnek, špetku soli, pepře a vše dobře promísíme.
Mažeme...
více o Česnekové jednohubky
Kaiserku rozřízneme – ne však zcela, necháme malý kousek spojený. Lehce namažeme máslem nebo tvarohovou pomazánkou. Položíme roztržené listy...
více o Zdravá snídaně
Škvarky semeleme, uděláme kvásek a s ostatními surovinami zaděláme těsto. Necháme nakynout, rozválíme a čtyřikrát přeložíme. Opakujeme asi...
více o Pagáče od Jáji
Zpracujeme těsto, dáme odležet do ledničky.
Rozválíme na plát 3 mm silný, vykrajujeme kolečka.
Potřeme je vejcem, posypeme solí, nahoru na...
více o Kolečka z nivy
Jeden kus listového těsta rozválíme, potřeme kečupem, poklademe salám, olivy a sýr (co zrovna máme). Roládu zabalíme a dáme do mrazáku...
více o Šneci – co lednice dá
Rohlíky pokrájíme na zhruba centimetrové plátky a ty namočíme v rozšlehaném vejci s kořením a solí. Prudce po obou stranách osmažíme na...
více o Smažené jednohubky
Rohlík pokrájíme nadrobno, pokapeme mlékem a necháme navlhnout. Přidáme oloupaná, jemně nasekaná vejce, rozetřený česnek, bylinky dle chuti,...
více o Bylinkovo-vaječné placičky s česnekem
Ze všech surovin vytvoříme na vále hladké, vláčné těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladu, zabalené. Potom jej plníme...
více o Výtečné těsto štrúdl
Brambory oloupejte, nastrouhejte na drobno, dejte do misky. Odlijte vodu, lehce je při tom zmáčkněte, nebo je proházejte nad dřezem v sítku....
více o Bramboráky alá KOKO
Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme smetanu a vypracujeme těsto. Vyválíme plát asi 4 mm vysoký, posypeme cukrem a mandlemi, lehce válečkem...
více o Mandlové čtverečky
Uvařený kapustový list pomažeme kremžskou hořčicí a poklademe plátkem šunky a plátkem sýra, na to dáme kousek rajčete a celé zabalíme jako...
více o Smažené kapustové listy
Uvařené sójové kostky naložit přes noc do marinády.
Na oleji zpěnit cibuli, na to vložit kostky a zelí - dusit půl hodiny.
Přidat mletou...
více o Sójový guláš Pikant
5 minut dusíme v kastrůlku pórek na másle, který poté přendáme do mísy. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a nakrájenou pažitku. V misce...
více o Sýrové válečky
Syrové maso pomeleme a dobře promícháme. Přidáme vejce, nasekané kopřivy, osolíme a opepříme. Opět dobře promícháme. Pečeme zvolna v dobře...
více o Nádivka šumavská – starodávná
Dáme vařit maso v bujonu. Usmažíme palačinky z polohrubé mouky, vajec, vody, mléka a soli na rozpáleném oleji a hotové je přiklopíme, aby...
více o Palačinky plněné kuskusem
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme tak 10–15 minut....
více o Pikantní nakládaný hermelín
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme kynout. Mezitím...
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Do kyšky rozdrobíme droždí, přidáme sůl a smícháme s moukou. Dáme do mikroténového sáčku do lednice.
Po dvou hodinách můžeme dělat langoše:...
více o Rychlé langoše z kyšky
Cibuli s uzeninou nakrájíme na kostičky a na oleji nebo sádle opražíme. Rohlíky (popř. veku nebo toustový chléb) nakrájíme na plátky. V...
více o Sýrová žemlovka