Rajská omáčka
Na tuku osmažíme očištěnou na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a nahrubo nakrájenou cibuli. Když je zeleninový základ stejnoměrně... více o Rajská omáčka
Na tuku osmažíme očištěnou na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a nahrubo nakrájenou cibuli. Když je zeleninový základ stejnoměrně... více o Rajská omáčka
prosátou mouku dáme do mísy osolíme uděláme kvásek- vlažné mléko , droždí a necháme vzejít poté vlejeme do mísy s moukuo přidáme vejce a na... více o houskový knedlík
Naloženou kořenovou zeleninu dáme do mísy, přidáme nakrájený celer, mrkev, petržel, cibuli a zalijeme vodou. Lehce promícháme a do směsi... více o Dobrá svíčková
Tvaroh, máslo a vajíčka dobře prošleháme a přidáme mouku. Uhněteme těsto a necháme 10 minut odpočinout. Z těsta uválíme váleček. Ten... více o Tvarohové knedlíky z vaničky
Tvaroh smícháme s jemně nastrouhanými bramborami, vejci, krupičkou a solí a vypracujeme těsto. Vláčné těsto dáme na 1 hodinu do ledničky,... více o Křehké ovocné knedlíky
Směs smícháme, udusáme a necháme odpočinout, až rohlíky vypijí vodu z brambor (30–120 minut). Pak uplácáme koule velikosti tenisového míčku... více o Chodské knedlíky – bosáky
Zelí vymačkáme, šťávu uchováme a pokrájíme. Cibuli krájíme nadrobno, špek na kostičky. Rozehřejeme sádlo a špek, opečeme na něm cibuli,... více o Plněné bramborové knedlíky se zelím
Rohlíky pokrájíme na kostičky, přidáme mouku, rozpuštěné vlažné máslo, žloutky, sůl dle chuti, promícháme a mléko přidáváme jen tolik, aby... více o Domácí knedlík ke svíčkové
Do nádoby na pečení vlijeme vlažné mléko s máslem nebo sádlem, přidáme mouku, cukr a rozdrobíme půl balíčku droždí. Zapneme program na... více o Kynuté knedlíky – univerzální těsto
Po vypracování necháme těsto hodinu kynout. Vyválíme šíšky o průměru šest centimetrů. Šišky necháme kynout 10 minut. Knedlíky vložíme do... více o Kynuté knedle
Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut déle. Nejprve si na... více o Jednoduché houskové knedlíky
Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s moukou, vejcem a solí. Vše důkladně zpracujeme na tužší těsto, podle... více o Knedlíky bramborové
Smícháme mléko, žloutky, mouku, sůl, petrželku a muškátový oříšek. Touto směsí zalijeme rohlíky a přidáme sníh. Vzniklé těsto balíme jako... více o Karlovarský knedlík
Na sádle dozlatova opečeme slaninu, cibuli a veku (vše pokrájené na kostičky). Tento základ necháme trochu vychladnout, přelijeme ho do mísy... více o Voňavé knedlíky
Syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Přidáme sůl, vejce a hrubou mouku. Těsto dobře promícháme. Lžící vhazujeme... více o Bosáky
Z uvedených ingrediencí uděláme těsto. Používám tvaroh v kostce (ne ve vaničce). Ze dvou tvarohů uděláme až 30 knedlíků. Samozřejmě záleží... více o Tvarohové knedlíky – rychlé, jednoduché, výborné
Ze všech surovin (bez mouky!) uplácáme jeden knedlík a mírným varem vaříme přesně 10 minut. Nemůže se nepovést a je jedlý.... více o Houskový knedlík pro nejisté kuchařky
Jablka nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme hrubou mouku. Smícháme a necháme 2 hodiny odpočívat. Pak přidáme vejce, prohněteme a... více o Jablečné knedlíky
Do mísy rozdrobíme kvasnice, posolíme a promneme je vařečkou. Jak se začnou roztékat, okamžitě je zasypeme částí mouky, přidáme vodu, vejce... více o Plněné kynuté knedlíky
Vařené, oloupané a vychladlé brambory nastrouháme. Smícháme se žloutkem, vejcem, solí, krupicí, moukou a zpracujeme vláčné těsto. Těsto na... více o Bramborové knedlíky
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby na 200 stupňů a 10 minut sušíme. Vyndáme, posypeme... více o Odlehčený žemlový knedlík
Vařené studené brambory postrouháme nebo umeleme na masovém mlýnku, smícháme s ostatními surovinami. Pokud se těsto lepí přidáme trochu... více o Bramborové těsto-recept po babičce
Vše mimo ovoce smícháme, pokud je těsto husté (drobí se), je možné ho naředit trochou mléka, pokud je řídké (teče), přidáme trochu krupice a... více o Hrstkové ovocné knedlíky
Do mísy dáme mouku, smícháme s práškem do pečiva, přidáme sůl, kmín, nakrájenou zelenou nať. Promícháme a přiléváme dle potřeby vlažnou vodu... více o Chlebový knedlík bez vajec
Žemle nakrájíme na kostky, polijeme mlékem a necháme chvilku vsakovat. Pak vmícháme vejce, škvarky, sůl a dle potřeby krupici. Zpracujeme... více o Škvarkové knedlíky
Tvaroh, máslo, mouku, žloutek a sůl zpracujeme do těsta, do kterého balíme jednotlivé jahody (buď celé nebo velké rozkrojené). Vaříme, dokud... více o Tvarohovo-jahodové knedlíky
Uvařené brambory oloupejte a poté nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte vejce, sůl, mouku, krupici a vypracujte jemné těsto. Z těsta... více o Bramborový knedlík s cibulkou
Na másle si orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí, přidáme houby, koření, osolíme a chvilku podusíme. Poté zalijeme vínem a necháme odpařit... více o Divoká houbovka s žemlovými knedlíky
Těsto umícháme a vytvarujeme na vále, pak ho plníme ovocem. Vaříme v osolené vodě 5–8 minut.... více o Tvarohové knedlíky plněné ovocem
Do větší mísy dáme hrubou mouku, vajíčko, rozdrobené droží, na droždí trochu cukru, potom teplou vodu (ne vařící!), sůl a nakonec na kostky... více o Levný houskový knedlík
Do vody dáme heru a sůl, přivedeme k varu. Do vroucí vody a za stálého míchání přisypeme polovinu (200 g) mouky a mícháme do zhoustnutí, to... více o Knedlíčky z odpalovaného těsta
Zpracujeme těsto a necháme odležet v lednici 2–3 hodiny. Potom plníme ovocem. S těstem se velice dobře pracuje a je voňavé. Vaříme asi 6–7... více o Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem
Rozšleháme vejce, změklé máslo a cukr do pěny. Přidáme tvaroh a nakonec mouku. Těsto necháme ztuhnout alespoň půl hodiny v lednici. Tvoříme... více o Šárčiny ovocné knedlíky
V kastrolu s nepřilnavým dnem přiveďte k varu mléko se špetkou soli a polovinou másla. Přisypte mouku a za stálého míchání nechte těsto... více o Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta
Mouku smícháme s mlékem a žloutky, přidáme nasekanou petrželku, opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené na kostičky a zlehka... více o Výborné hrníčkové knedlíky
Suché pečivo nakrájíme na kostičky (cca 1 cm). Pokud je pečivo čerstvé, je dobré jej nakrájet na kostičky předem a nechat oschnout. Kostičky... více o Babiččin houskový knedlík
Slaninu a rohlíky nakrájíme na kostky. Slaninu rozškvaříme, vyndáme, přidáme olej a opečeme dozlatova rohlíky. Rozšleháme vejce s mlékem,... více o Špekové knedlíky
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor. Potom utvoříme... více o Bramborovo-houskové knedlíky
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, prolisujeme a zpracujeme s moukou, mákem a špetkou soli na těsto. Mokrýma rukama vytvarujeme koule s... více o Makové knedlíky
Do větší mísy dáme mouku, osolíme a přilijeme smíchané mléko, vodu a vejce. Mícháme, až těsto začne dělat bubliny. Housky nakrájíme na... více o Třené houskové knedlíky (nekynuté)
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátým máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí, nalijeme na housky,... více o Vídeňské houskové knedlíky
Brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme tvaroh, sůl, vejce a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vytvarujeme váleček, který rozkrájíme na... více o Jahodové knedlíky z bramborovo-tvarohového těsta
Do misky dáme tvaroh, vejce, máslo a mouku. Zpracujeme těsto a necháme odpočinout asi 10 minut. Kdyby se nám těsto lepilo, přidáme trošku... více o Rychlé tvarohové knedlíky z vaničky
Vše dáme do mísy a zaděláme. Necháme odpočinout asi 10 minut. Po odpočinutí vytvoříme placičku, do které dáme ovoce, uděláme kouli a dáme do... více o Rychlé tvarohové knedlíky
Vařené oloupané brambory jemně nastrouháme, přidáme k nim nastrouhanou mrkev, vejce, nasekané bylinky dle chuti, osolíme a zasypeme moukou.... více o Barevné bramborové knedlíky (noky)
Z 5 lžic vlažného mléka, kvasnic, cukru a 1 lžíce hrubé mouky uděláme kvásek, který necháme v teple vzejít. Kvásek nalijeme do hrubé mouky,... více o Houskový knedlík podle mámy
Do pekárny nalijeme vlažné mléko, sůl, vejce a mouku, do které jsme přidali droždí. Spustíme program na kynuté těsto. Až se nám utvoří koule... více o Houskové knedlíky z domácí pekárny
Do pekárny nalijeme mléko s rozšlehaným vejcem. Zasypeme moukou, přidáme sůl, cukr a zasypeme droždím. Pekárnu nastavíme na program těsto.... více o Kynutý knedlík
Do domácí pekárny dáme vlažné mléko, vejce, olej. Po tekutých ingrediencích teprve můžeme přidat sypké. Přidáme mouku, do jednoho rohu... více o Houskový knedlík z domácí pekárny
Mléko přivedeme k varu, rozpustíme v něm máslo. Vroucí mléko nalijeme do prosáté mouky smíchané s kypřicím práškem, solí a cukrem.... více o Sladké knedlíky ze spařeného těsta
Žádné recepty nebyly nalezeny