Hovězí pečeně na pivu
Maso protkneme klínky klobásy, dáme do mísy s petrželí a koprem, zalijeme pivem a přikryté necháme 5 hodin marinovat. Kostičky slaniny lehce... více o Hovězí pečeně na pivu
Maso protkneme klínky klobásy, dáme do mísy s petrželí a koprem, zalijeme pivem a přikryté necháme 5 hodin marinovat. Kostičky slaniny lehce... více o Hovězí pečeně na pivu
Na sádle osmahneme mírně naklepané osolené kotlety, až se maso zatáhne. Kotlety vyjmeme z pánve a na výpeku osmahneme najemno nakrájenou... více o Kotlety v pivní omáčce
Maso osolíme, poprášíme paprikou, dáme na plech a přiklopíme. V průběhu pečení podléváme bílým vínem. Ke konci pečení přidáme kečup a... více o Labužníkova kuřecí stehna
Nálev povaříme tak 5 minut, odstavíme a přidáme kečup. Špekáčky nakrájíme, jak kdo chce (já na kolečka), a prokládáme cibulí. Zalijeme... více o Vynikající utopenci podle mé babičky
Vepřovou pečeni vykostíme, osolíme, opepříme, na pánvi opečeme, obalíme v nasekané petrželi a utřeném česneku. Takto připravené maso obalíme... více o Vepřová pečeně v listovém těstě
Na jednu kapsu potřebujeme cca 6 koleček Poličanu a 0,5 cm plátek Nivy (velikosti malých zápalek). Do plátků masa si opatrně prořízneme... více o Kapsy s poličanem a nivou
Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku s prolisovaným česnekem. Poté přidáme na kostičky nakrájený salám... více o Skvělá omáčka na špagety
Cibule oloupeme a nakrájíme nahrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Půlku cibule dáme na dno pekáčku. Poté nařízneme... více o Pečené vepřové koleno na zelí
Hovězí maso na několika místech nařízneme a prošpikujeme kousky slaniny. Osolíme, opepříme a na pánvi zprudka opečeme po všech stranách.... více o Svíčková na smetaně pro dva
Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru). Mouku dáme do mísy a přidáme kvásek, vejce, mléko... více o Slaný závin s vinnou klobásou
Rybu rozdělíme na porce, pokapeme citronem, osolíme, opepříme, potřeme rozmačkaným česnekem a necháme asi 30 minut odležet. Z vajec, piva,... více o Amur v bylinkovém těstíčku
Vepřovou panenku očistíme od přebytečného tuku a blan, osolíme a opepříme. Na kuchyňskou desku poklademe slaninu tak, aby se plátky přes... více o Vepřová panenka
Lák povaříme, až vznikne hladká hmota. Uzeninu i cibuli nakrájíme na kolečka, narovnáme do sklenic asi do půlky a zalijeme lákem. Pak znovu... více o Rychloutopenci
V troubě nasucho opražíme housku nakrájenou na kostičky dozlatova. Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme nasekanou petržel,... více o Kuře pečené s nádivkou
Na vyšší plech rozložíme cibuli nakrájenou na kolečka. Na ní poklademe naklepané, osolené a opepřené vepřové řízky. Zasypeme nastrouhaným... více o Kovářské maso od maminky
Ve větším kastrolu si na sádle osmahneme cibuli dorůžova. Maso osolíme, potřeme rozmačkaným česnekem, obalíme v paprice, hořčici a vložíme k... více o Vepřová plec s hořčičnou omáčkou
Kachní stehna zbavíme zbylého peří, osolíme, opepříme a okmínujeme. Vložíme do hlubokého pekáče, přidáme sádlo a zalijeme vlažnou vodou tak,... více o Konfitovaná kachna s dvoubarevným zelím a knedlíkem
Cibuli nakrájíme na drobné kousky a v míse smícháme s mletým masem, vejci, mlékem, trochou strouhanky. Ochutíme vegetou, kmínem a pepřem.... více o Karbanátky na grilu
Trochu silnější plátky krkovičky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme sádlem a vyložíme anglickou slaninou. Nakrájíme si na... více o Krkovička na černém pivu
Na oleji osmahneme hladkou mouku (od oka, cca aby pokrývala dno hrnce), přidáme špetku tymiánu, pár kuliček nového koření, sůl, pepř a 1... více o Tchynina výborná rajská
Z bílků ušleháme sníh. Nastrouhanou cuketu smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, dle chuti můžeme přidat i další zbytky z lednice,... více o Zapečená cuketa s uzeninou
Naklepeme kotlety, aby byly dostatečně měkké. Na každou kotletu položíme plátek sýra, poté šunku a srolujeme. Vložíme do zapékací nádoby,... více o Kelišovské kotlety
Játra nakrájíme na kousky, cibuli na proužky a slaninu na kostičky. Na pánev dáme slaninu a rozehřejeme (pokud je slanina málo mastná nebo... více o Játra na cibulce a slanině
Smícháme všechny suroviny a necháme 30 minut odležet. Tvoříme malé karbanátky, které smažíme na oleji.... více o Krůtí placičky podle Mirka
Osmažíme na sádle nebo oleji cibuli, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Zalijeme rajským protlakem, trochu podusíme, vlijeme horkou vodu... více o Rajská omáčka
Vyškvaříme tučné z bůčku, na sádle zpěníme cibuli. Přidáme zbylý bůček nakrájený na kostky a osmažíme. Dále přidáme nakrájenou mrkev,... více o Džuveč v tlakovém hrnci
Koření si připravíme do uzlíčku. Do kousku prostěradla vložíme 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 1 bobkový list a převážeme... více o Omáčka Bolognese
Oloupeme mrkev a pokrájíme ji na kolečka. V kastrolu si na rozehřáté máslo dáme mrkev, kterou zalijeme troškou vody, osolíme a dusíme pod... více o Uzené na cibuli s dušenou mrkví
Maso vykostíme, uvaříme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rychle osmahneme. Přisypeme nakrájenou zeleninu – cibuli, pórek, česnek, cuketu,... více o Králík na čínský způsob
Kachnu umyjeme, osušíme, osolíme zvenku i zevnitř, posypeme kmínem a položíme ji do pekáčku vymazaného sádlem spodkem dolů. Podlijeme vodou... více o Kachna pečená – klasika
Králíka potřeme solí s rozetřeným česnekem a necháme ho v chladu odležet. Na pekáč nakrájíme cibuli, přidáme asi 2–3 bobkové listy. Vložíme... více o Naložený králík pečený s česnekem
Maso rozkrojíme na velký plát, rozklepeme, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem. Poklademe kolečky salámu, potřeme vejci usmaženými na másle... více o Vepřová roláda
Mírně osolené rybí filé opražíme na suché pánvi, až se rozpadne. Stáhneme z ohně, vmícháme 3 rozšlehané žloutky a nakonec sníh ze 3 bílků.... více o Šlehané rybí filé
Stehna obereme a nakrájíme, arašídy si opražíme. Zelí, mrkev a pórek nakrájíme a podusíme. Přidáme maso, arašídy, kukuřici a 3 lžíce ananasu... více o Čína z uzeného masa
Umeleme plec, bůček a cibuli. Přidáme namočenou umletou housku, majoránku, česnek, vejce, nastrouhané syrové brambory, sůl a pepř.... více o Karbanátky
Těsto na tortilly: Dáme si mouku do mísy, vložíme vodu, sádlo a sůl. Zaděláme těsto a smažíme na teflonové pánvi nasucho. Maso nakrájíme na... více o Tortilly s kuřecím masem
Plátky ementálu poklademe filety lososa, zakápneme citronem a stočíme do ruličky. Ruličku spíchneme párátky tak 3 cm od sebe a rozkrájíme na... více o Ementál s lososem
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostičky, posypeme kořením, přidáme plátky česneku, cibuli, scezené žampiony a zakapeme olejem. Vše... více o Česnekovo-žampionové masíčko na minutku
Ve větším hrnci osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme protlak a dobře orestujeme, aby protlak ztratil kyselost. Do hrnce... více o Hovězí guláš podle Hanze
Na sádle osmahneme cibuli, přidáme kysané zelí, lžíci cukru a pár minut podusíme. Přihodíme oloupané a na plátky nakrájené jablko, pár zrnek... více o Šukrut
V pánvi s vyšším okrajem rozpalte olivový olej a nechte na něm zesklovatět cibuli. Pak do pánve přidejte párky a opečte je. Přidejte fazole,... více o Párky s fazolemi
Nakrájíme si papriky, rajčata, salát a červenou cibulku. Vše dáme do mísy. Kuřecí prsa si nakrájíme na nudličky a naložíme je do olivového... více o Zdravá tortilla
Na pánev nalijeme trochu oleje. Po rozpálení pánve přidáme 1 cibuli nakrájenou najemno. Vložíme pórek, mrkev a cca 2 minuty restujeme.... více o Pikantní kuřecí nudličky
Základem toho receptu je sádlo, díky kterému je jídlo opravdu velmi chutné. Flíčky uvaříme, scedíme a horké je smícháme se lžící sádla, aby... více o Šunkofleky
Špagetová omáčka: Mleté maso zprudka osmahneme na trošce oleje, zasypeme 1/2 kořenicí směsi na špagety, přidáme rajčatový protlak, krátce... více o Lasagne Kladno
Maso odblaníme a nakrájíme na menší kousky,které osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté maso osmahneme do hněda na rozehřátém sádle... více o Dušená hovězí kližka
Nachystáme si hovězí maso – odblaníme, nakrájíme na nudličky. Naložíme do marinády z olivového oleje, soli, pepře, mleté papriky,... více o Hovězí čína s nudlemi
Pokud máme čas, naložíme den před vařením kuřecí prsa do halali. Kuřecí prsa vložíme do hrnce a zalijeme halali i s nálevem. Pokud se... více o Blesková „svíčková“ z kuřecích prsou
Lososa nakrájíme na kostičky a pokapeme citrónem. Sušená rajčata pokrájíme na nudličky. Cuketu nakrájíme na kolečka a osmažíme, ke konci... více o Gnocchi s lososem a sušenými rajčaty
Masové koule Mleté maso si dáme do mísy, zalijeme trochou vody, přidáme vejce, sójovou omáčku, sůl, pepř, sladkou papriku a podle chuti... více o Rajská omáčka s koulemi od babičky
Žádné recepty nebyly nalezeny
Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.