Kuře rozčtvrtíme, osolíme a opečeme na olivovém oleji. Vyndáme z pánve a uchováme v teple. Na pánev přidáme na kostičky nakrájenou anglickou...
více o Bulharské kuře
Nakrájíme větší cibuli najemno a dáme zpěnit do velkého hrnce, přidáme kmín. Nakrájíme maďarský točený salám, který dáme opékat k cibulce....
více o Bramborový guláš extra
Pečené kuřecí maso, papriku, okurky a cibuli nakrájíme, dáme do misky, přidáme scezenou kukuřici, hořčici, osolíme a opepříme.
Nakonec...
více o Kuřecí salát II
Anglickou slaninu pokrájíme na menší kostičky (pokud máte krájenou, tak na proužky) a pražíme na pánvi, dokud slanina trošku nepustí tuk....
více o Smetanová omáčka na těstoviny a gnocchi
Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme smažit dozlatova. Potom přidáme na kostičky nakrájená játra, opepříme, přidáme na plátky...
více o Játra nakyselo
Žlázy namočíme na pár hodin do mléka, pak je nakrájíme na kostky. Na suché pánvi opečeme nakrájený špek a na něm osolené a opepřené maso....
více o Veselé býčí koule
Maso nakrojíme na krajích, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme z obou stran horčicí.
Na sádle zprudka opečeme maso a vyndáme. Najemno...
více o Hovězí roštěná
Ocet a litr vody, sůl, cukr, celý pepř, bobkový list, nové koření a vegetu svaříme. Necháme 3 minuty vařit, pak koření scedíme a dáme na 3...
více o Utopenci v aspiku
Do pekáčku vrstvíme na kolečka nakrájenou cibuli, kolečka syrových brambor a osolíme. Přidáme naklepané osolené a opepřené kotlety, opět...
více o Zapečené kotlety
Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na malé kousky. Osolíme a opepříme. Necháme chvíli odpočinout v lednici. Mezitím na malé kousky nakrájíme...
více o Těstovinový salát s kuřecím masem
Kuře omyjeme a dobře ho osušíme (i zevnitř) papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho nasekáme. Jeden citron...
více o Citronové kuře s rozmarýnem
Dáme si vařit rýži s curry kořením, bazalkou a provensálským kořením, nezapomeneme osolit. Vaříme cca 15 minut. Nakrájíme si kuřecí maso,...
více o Curry rizoto s kuřecím masem a rajčátky
Steaky po obou stranách naklepeme, okraje nařízneme a posypeme nahrubo umletým pepřem. Takto připravené steaky vložíme do olejové marinády....
více o Pepřové steaky
Sójové nudličky (kostky) uvaříme dle návodu, scedíme (vodu si dáme stranou). Necháme vychladnout, vymačkáme přebytečnou vodu. Pak je...
více o Veganská houbová omáčka
Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle nebo oleji, přidáme maso, česnek, sůl, pepř, nějaké koření (třeba grilovací) a sojovou omáčku (vše...
více o Snadné lasagne
Krevety oloupeme a vyndáme z hřbetu střívko. V hrnci svaříme bílé víno až na pětinu původního množství. Na pánev dáme na rozpálený olivový...
více o Krevety s omáčkou z bílého vína
Oškrábané brambory nakrájíme na malé kousíčky.
Brambory dáme vařit (uvaříme si je v hrnci zvlášť).
Na 1 lžíci oleje osmahneme najemno...
více o Bramborový rychloguláš
Žebra dáme do vroucí vody spolu s bobkovým listem, novým kořením, pepřem, solí a chilli papričkou.
Během toho připravíme marinádu.
Smícháme...
více o Pečená žebra
Vše smícháme v misce a necháme alespoň přes noc uležet. Můžeme přidat více ostré papriky a kari. Po odležení smažíme na pánvi v oleji....
více o Švejžužu
Masová směs: Cibuli si usmažíme na oleji. Přidáme orestovat kousky osoleného a opepřeného masa. Vmícháme plátky žampionů, papriku, česnek a...
více o Kuřecí (králičí) směs v nádivce
Větší chlebovou patku vydlabeme a vrchovatě naplníme dobrým sádlem. Navrchu posypeme kmínem. Poté ji vložíme do nasoleného kuřete, které...
více o Kuře a la kachna
Rýži vložíme do vroucí osolené vody s kapkou oleje a uvaříme téměř doměkka. Po uvaření slijeme, propláchneme chladnou vodou a necháme okapat...
více o Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Na rozehřátém oleji zesklovatíme kostičky cibule a papriky. Bůček nakrájíme na kostičky, osolíme, okmínujeme a posypeme grilovacím kořením....
více o Andělské zvony
Z brambor, mouky, soli a vejce uděláme klasické bramborové těsto. Rozválíme na pruh, aby se do něho dal zabalit salám. Salám rozkrájíme asi...
více o Bramborové krokety
Troubu předehřát na 220 C. Cibuli a česnek na tenké plátky, maso umýt a lehce osolit.
Do poékáčku naskládat maso vedle sebe (pekáček by měl...
více o Krkovice na pivě
Lososa si nachystáme na plátky, resp. porce. Osolíme, obalíme v čerstvém kopru, dáme chvilku odležet.
Uvaříme si brambory. Po uvaření...
více o Losos na kopru se špenátovými brambory
Rýži podusíme do poloměkka. Necháme vychladnout. Potom ji smícháme s mletým masem, vejci, osolíme, opepříme a naplníme vyčištěné celé...
více o Plněná paprika II.
Med smícháme se šťávou z půlky citronu, nastrouháme třošku citronové kůry, 2 lžíce sojové omáčky a vše důkladně promícháme, aby se med...
více o Honzíkovo kuřecí s medem
Maso zakapeme citronem a necháme minimálně půl hodiny odležet. Osolíme, opepříme a zprudka ze všech stran opečeme na oleji. Olej scedíme,...
více o Kuřecí prsa na citronu
Kachničku jsem den předem nasolila, potřela pomádou (smícháme: lehce rozpuštěný med, šťávu z 1 pomeranče, špetku pepře a červené papriky,...
více o Kachna s medovo-pomerančovou pomádkou
Očistíme ryby, ponecháme jim hlavy. V menší misce smícháme vše kromě ryb a citronových plátků. Touto směsí pomocí štětečku důkladně potřeme...
více o Apulijský pstruh na grilu
Smícháme ingredience na marinádu a naklepané maso v něm necháme, nejlépe přes noc, marinovat.
Pak rozpálíme pod grilem grilovací pánev a...
více o Vepřové maso v lepkavé marinádě
Žebírka nařežte na několik dílů, vložte do hrnce s vařící vodou a povařte 30 minut.
Pečicí plech vyložte alobalem, na ten rozložte osolená...
více o Vepřová žebírka Barbecue
Společně s anglickou slaninou opečeme na teflonové pánvi na nudličky nakrájená okořeněná prsíčka. Přidáme žampiony, ananas nakrájený na...
více o Krůtí mňamka s nivou – rychlovka
Kuřecí prsa nakrájejte na plátky, aby se při smažení rovnoměrně propekla. Ty pak ještě lehce nakrojte a vmasírujte do nich kari smíchané s 2...
více o Korunovační kuřecí salát
Maso nakrájíme na nudličky. Z vína, pasty sambal oelek, solamylu a chilli omáčky připravíme marinádu, ve které necháme maso asi hodinu...
více o Pekingské maso
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do pekáče pod kachnu, aby...
více o Pekingská kachna dle Robina
Oloupanou a pokrájenou cibuli smícháme se suchým sójovým masem. Přidáme zázvor a sůl, vše nasypeme do litru vroucí vody a na mírném ohni...
více o Čína se sójovým masem a kedlubnou
Maso na hamburger (mleté) smícháme s jemně nakrájenou cibulí, jemně nakrájenou petrželkou, trochou olivového oleje, rozmačkaným stroužkem...
více o Hamburger úžasné chuti
Na oleji osmahneme cibulku dozlatova. Mezitím smícháme v míse mleté maso s trochou vařené rýže a vejcem. Přidáme sůl, mletou papriku a pepř....
více o Plněné papriky s rajskou omáčkou
Vepřové maso nakrájíme na kostky, na oleji zpěním enajemno nakrájenou cibulku, přidáme maso, 2 lžíce mleté papriky a orestujeme. Poté...
více o Segedýnská dobrota
Maso protkneme slaninou nakrájenou na hranolky, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a...
více o Znojemska hovezi pecene
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, rozdělíme na plátky a naklepeme. Potom je osolíme a opepříme. Citron dobře omyjeme v teplé vodě a rozpůlíme. Z...
více o Zapečená kuřecí prsíčka
Maso omyjeme, osušíme, odřízneme tučné kousky a nařízneme kapsy.
V misce utřeme máslo se sýrem (můžeme ho nastrouhat), špetkou pepře a...
více o Rožnovské kapsy
Maso omyjeme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme do zapékací misky, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou
. Pečeme v...
více o Kotlety pro gurmány
Maso vykostíme, opereme a nakrájíme na větší kousky. Nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova na oleji, přidáme nakrájené maso, osolíme,...
více o Vepřové dušené v kapustě