Ve velkém hrnci osmahnout hovězí, papriku, cibuli a česnek.
Přidat zbývající ingredience.
Přivést do varu.
Snížit přívod tepla a vařit...
více o TEXMEX Chilli
Špek nakrájíme na kostičky a vyškvaříme ve vyšší pánvi nebo v hrnci. Na vyškvařeném tuku osmahneme dohněda nadrobno nakrájenou cibuli....
více o Fazole Mexiko
Uvaříme uzené maso. Do hrnce dáme nakrájené brambory, kysané zelí a kusy uvařeného uzeného. Uvaříme ve vývaru z uzeného do měkka.
Vyjmeme na...
více o Horehronské koleno
Maso nakrájíme na nudličky. Posypeme solí, cukrem, solamylem, přidáme česnek a prudce opečeme. Přidáme zelí na nudličky. Podlijeme vývarem a...
více o Kuře Liberto
Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky a namočíme do vody s citronovou štávou. Na rozpáleném oleji orestujeme kuřecí stehna, osolíme,...
více o Kuře na kari s jablky
Prsíčka osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Poté vymažeme zapékací mísu máslem a vložíme do ní osmahnutá prsa. Z vajec oddělíme bílky a...
více o Kuřecí oči
Kuřecí prsíčka naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme grilovacím kořením (z obou stran). Krátce osmažíme v pánvi na oleji (jako přírodní...
více o Kuřecí prsíčka s broskví
Kuřecí prsička nakrájíme na menší plátky. Jemne naklepeme, osolíme špetkou soli, posypeme sušeným česnekem. Postupně vkládáme do každého...
více o Kuřecí rolky plněné mandarinkami
Řízky podélně prokrojíme, aby byly tenčí a dobře se propekly.
Uděláme marinádu. Bylinky nasekáme na jemno (já jsem použila směs dobromyslu,...
více o Kuřecí řízky na bylinkách
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, dáme do misky, přidáme olej, nakrájený česnek, med, tatarku, zázvor a necháme odležet v chladu. Propereme...
více o Kuřecí slast
Roštěnku nakrájíme na nudličky, orestujeme, přidáme játra, kápie, žampiony. Pak přidáme kečup, chilli koření a vývar nebo vodu, podle...
více o Pikantní směs z roštěné
Kuřecí maso a játra nakrájíme na kostky, klobásu na menší plátky.
V hluboké pánvi rozpálíme olej, opečeme maso a játra, po chvíli přidáme...
více o Pivovarské tajemství
Obří mušle uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na rozpáleném oleji necháme společně s česnekem změknout....
více o Plněné obří mušle
Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme žampiony, na kousky nakrájené krabí tyčinky, pórek. Osolíme, opepříme, okořeníme a krátce...
více o Rizoto z krabích tyčinek
Maso nakrájíme na špalíčky, dáme do misky, osolíme, opepříme a přidáme asi 1 lžíci hořčice. Vše promícháme a necháme chvíli odležet....
více o Slaniňáky
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a celou směs důkladně...
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
Na tuku zpěníme cibuli na kostky a česnek na plátky, přidáme nahrubo pomleté maso a opečeme.
Přidáme špenát, sůl, pepř, zahustíme vejcem a...
více o Špenát s masem
Brambory oloupeme a nakrájené na menší kostičky je uvaříme téměř doměkka.
Mezitím na pánvi zpěníme cibuli nakrájenou na měsíčky spolu s na...
více o Tartiflette – pochoutka ze Savojska
Dáme vařit těstoviny. Mezitím kuřecí maso nakrájíme na kostičky a osmahneme na pánvičce s kořením. Uvařené těstoviny smícháme s masem,...
více o Těstovinový „rychlovka, mňamka“ salát
Z masa nakrájíme plátky, nejraději 2 ks na porci, lépe se nám pak pracuje. Maso mírně naklepeme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem,...
více o Zámecké kuřecí řízky
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé asi 1–2 cm velké kostičky, maso nakrájíme na nudličky. Mozzarelu nakrájíme na malé kostičky. Vše...
více o Zapečené brambory s kuřecím masem
Kuřecí prsa naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa položíme plátek šunky, plátek nivy, kroužek cibule a lehce posypeme...
více o Zapékané kuřecí závitky
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovita na 2 lžících oleje, přidáme omyté, na kousky pokrájené drůbky. Osmažíme, přilejeme trochu vývaru...
více o Pomazánka z drůbků
Kuřecí maso nakrájené na nudličky osmažíme na oleji, přidáme sójovou omáčku a ústřicovou omáčku. Poté přidáme kešu oříšky a chvíli restujeme...
více o Kešu chilli čína
Pro asijské tajmenství anebo kuřecí kousky po sečuánsku nejprve dáme oba druhy sušených hub [I.a) – viz vysvětlivky] do hrnku a zalijeme...
více o Asijské tajemství
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme. Potom přidáme na...
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Rohlíky podélně rozpůlíme a půlky pomažeme hořčicí – nešetříme. Opepříme a poklademe kolečky cibule. Na spodní půlku rohlíku položíme...
více o Párky v rohlíku trochu jinak
Houby přelijeme 1/4 l vroucí vody a necháme 30 minut máčet. Omyté maso nakrájíme na proužky a smícháme s prolisovaným česnekem, 4 lžícemi...
více o Masová směs s brokolicí po čínsku
Prorostlý bůček nakrájíme na menší kostky, dvakrát rozemeleme, hodně osolíme, rukama důkladně zpracujeme a necháme do druhého dne v chladu...
více o Řízky Astra
Z citrusů vykrájíme filety (okrájíme kůru a vyřežeme úhledné plátky). Do vyšlehané šlehačky lehce vmícháme majonézu, koňak, posekaný kopr ...
více o Koktejl à la krevetáno
Maso naklepeme, osolíme bylinkovou solí, opepříme a namažeme kremžskou hořčicí. Položíme slabý plátek krkovice nebo anglické slaniny....
více o Vepřová krkovice zabalená jako ptáček
Každý plátek masa jemně naklepeme, osolíme, potřeme utřeným česnekem a naplníme plátkem šunky a sýru.
Přehneme a okraje k sobě paličkou...
více o Drůbeží kapsička
Špekáčky a cibuli oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a promícháme v míse.
Suroviny na nálev smícháme v kastrolu, přivedeme k varu, vymícháme...
více o Jeňovi utopenci
Cibuli si oloupeme a nakrájíme (já krájím na hrubo) a dáme na dno pekáčku.
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe na cibuli. Celé to...
více o Maso s tatarkou
Mleté hovězí maso rozdělíme na 4 díly, vytvoříme z nich 4 placky a z každé strany osolíme a opepříme. Dáme je na pánev a smažíme, ne zprudka...
více o Hamburger
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme do měšce. Na polovině...
více o Kančí ragú se šípkovou omáčkou
Oloupeme česnek, utřeme jej a smísíme s olejem. Omytá a očištěná kuřecí stehna osolíme a potřeme česnekovým olejem. Oloupeme všechnu cibuli....
více o Kuře dušené na rajčatech a cibuli
Do vymazané zapékací mísy (pekáčku) nasypeme vrstvu pokrájené cibule – 600 g. Na cibuli položíme silnější plátky masa (nejméně 2 cm), které...
více o Cibulové hovězí
Nejprve si klasickým způsobem upečeme palačinky. Ti, co mají čas, si samozřejmě udělají domácí (na slano). Na pánvi v rozpáleném oleji...
více o Vynikající zapečené palačinky
Slaninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme v hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kousky nakrájená játra. Vše dohromady trochu...
více o Vepřová játra na slanině
Osmahneme cibulku a rozpustíme v ní máslo. Poté přidáme med a citron. Když vše začne pěnit, tak vložíme kuřecí prsa a osmažíme z obou stran....
více o Prsa na medu
Porce rybího filé pokapeme citronem, potřeme rozetřeným česnekem, osolíme, opepříme, namočíme v rozšlehaném vejci, vložíme na pánvičku s...
více o Rybí filé na česneku
Začneme tím, že si oloupeme brambory a nakrájíme je na plátky. Poté si vymažeme pekáček olejem a brambory do něj naskládáme asi tak do tří...
více o Zapečené brambory s masem a smetanou
Kuřečí prsa očistíme a napříč nakrájíme na proužky, silné asi tak na palec. Můžeme lehce rozklepnout, aby byly širší.
Kukuřičné lupínky...
více o Křupavé kuřečí řízečky v lupínkách
Vepřové maso omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem a nakrájíme na stejně velké kostky.
Cibule nakrájíme na čtvrtiny.
Oregáno opláchneme,...
více o Řecký šiš kebab
Cibuli oloupeme a nakrájíme asi na 0,5 cm kolečka (lépe, když se nerozpadnou). Oloupaná jablka nakrájíme na 1 cm kolečka, pak z každého...
více o Zámecká drůbeží játra
Do hrnce s vroucí vodou vhodíme drobně pokrájená játra, která ihned vyndáme, necháme okapat a zchladnout. Pak je zaprášíme Solamylem,...
více o Žampionová játra