Utřeme česnek se solí, koření rozmícháme v oleji, přidáme ocet s vodou (trochu ostřejší), promícháme a necháme pěkně uležet. Už několik let...
více o Skvělé buřty s cibulí
Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na malinké kostičky a pomaličku restujeme, dokud není anglická...
více o Sugo z bůčku (anglické slaniny)
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso zarolujeme a převážeme...
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Z vejce, mouky a strouhanky připravíme těstíčko.
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, slabě potřeme hořčicí, položíme plátek sýra, opět slabě...
více o Trojité řízky
V pekáči na kousku másla osmažíme prolisovaný česnek. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a naskládáme...
více o Zapékaná krkovice
Králíka naporcujeme a naložíme asi na 1 den do marinády připravené ze surovin – olej, voda, sůl, kečup, hořčice, pepř, paprika, cibule...
více o Béřovický králík
Na oleji lehce osmahněte nakrájenou cibuli, přidejte nakrájené kuřecí maso, osolte, poprašte sladkou paprikou a nechte dusit doměkka. Pokud...
více o Kuřecí ňamka s nivou
Párky nakrájíme, smícháme s rajčaty. Cibuli pokrájíme na kolečka a přidáme k ostatním ingrediencím. Ochutíme kořením. Vložíme do pekáče....
více o Kotlík
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky podlouhlého tvaru a naložíme do podmáslí, do kterého dáme stroužky rozmačkaného česneku, sůl a pepř....
více o Kuřecí miniřízky
Ze všech přísad kromě šlehačky si připravíme marinádu, do které dáme kuřecí maso pokrájené na nudličky.
Maso má být ponořené v marinádě a...
více o Alenino kuřecí
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Obalíme nejprve ve strouhance a potom v rozšlehaném vejci. Vložíme...
více o Zapékané hovězí řízky
Stehýnka vložíme do zapékací mísy, pokapeme citrónem, zalijeme smetanou a kuřecím vývarem, přidáme na kousky nakrájený hermelín, posypeme...
více o Kuřecí stehna z Francie
Do vařící osolené vody vložíme kostku bujonu a vsypeme sóju. Povaříme asi 15 minut, scedíme a vytlačíme přebytečnou vodu. Do vytlačené sóji...
více o Sójový prejt
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami. V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky nakrájené maso s...
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne, pak usmažíme jako...
více o Řízky v těstíčku Stella
Na oleji zpěníme 1 větší cibuli pokrájenou spíše na větší kousky nebo na proužky. Kuřecí játra dobře propereme ve vodě, vysušíme a nakrájíme...
více o Kuřecí játra se zeleninou na smetaně
Kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na okrajích je na několika místech nařízneme, aby se nekroutily. Houby očistíme a...
více o Kotlety na houbách
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme. Přidáme asi 1 a 1/2 lžíce koření a asi 4–5 lžic sójové omáčky. Necháme přes noc marinovat.
Ráno...
více o Čína pro lenochy
Na olej dáme nakrájenou cibuli a na nudličky nakrájené maso, osolíme, přidáme chilli a necháme dusit. Nejprve ve vlastní šťávě a pak pomalu...
více o Ostrá směs s kedlubnami
Cibuli zpěníme na tuku, přidáme sladkou (pálivou) papriku, kmín, maso na kostičky a podlijeme vodou. Přidáme bujón, pepř, libeček, kečup dle...
více o Vepřové námořnické maso
Játra očistíme, opláchneme a necháme okapat. Cibuli si pokrájíme nadrobno a osmažíme na trošce oleje dozlatova. K cibuli přidáme játra,...
více o Omáčka z drůbežích jater
Svíčkovou očistíme od přebytečných blan a tuku, nakrájíme na steaky. Pokud je maso řidší konzistence, tak steak svážeme provázkem po obvodu,...
více o Steak z hovězí svíčkové
Maso očistíme a prošpikujeme špekem. Očistíme a nakrájíme kořenovou zeleninu. Na pánev dáme trochu sádla, kořenovou zeleninu, plátek...
více o Svíčková na smetaně podle mojí maminky
Smíchejte olej, sůl, citronovou šťávu a potřete tím rybu. Na pánvi ve 2 lžících oleje krátce osmažte směs Mangoot Mix. Přidejte 200 ml vody,...
více o Pikantní směs na ryby Mangoot
Z odblaněné svíčkové nakrájíme 12 řezů, jemně je naklepeme, osolíme, opepříme a postupně opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Olej...
více o Řezy ze svíčkové v žampionové směsi
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, česnek nasekáme. Přidáme další ingredience, promícháme, podle chuti přidáme syrovou červenou...
více o Troubův guláš
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka. Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření, bobkový list a...
více o Utopenci v pivním nálevu
Kroupy propereme a uvaříme do poloměkka. Oloupané brambory pokrájíme na kostičky. Houby namočíme na hodinu do vody, pak je na tuku podusíme...
více o Táborský maňas
Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky nebo menší kousky, zprudka osmahneme na troše rozpáleného oleje, přidáme na větší kousky nakrájené...
více o Kuřecí kousky se žampiony a koprem
Na oleji zpěníme cibulku. Mezitím nakrájíme maso na kostičky, nakrájené maso vložíme na osmahlou cibuli a zalijeme 1,5 l vody, přidáme 3...
více o Znojemská omáčka
Křídla očistíme, vaříme v osolené vodě asi 15 minut.
Osušíme a dáme je stranou.
Z mouky, vajec, mléka, bryndzy, soli a mleté papriky...
více o Bryndzová křidélka
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, lehce rozklepeme, osolíme a opepříme.
Opečeme zprudka na pánvičce, aby se maso zatáhlo.
Vložíme do pekáčku...
více o Karlos z kuřecích prsíček
Nejprve blanšírujte fazolky: na velmi krátkou dobu je ponořte do vroucí vody a pak je dejte do mísy s hromadou ledových kostek. Fazolky si...
více o Lososí filet s olivami a rajčátky
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Potřeme kořením na křidélka rozmíchaným v oleji a dáme opéct zprudka z obou stran na suchou teflonovou...
více o Vepřové plátky po čínsku
Do misky dáme všechny ingredience a pořádně promícháme.
Necháme deset minut odstát.
Připravíme si pekáček, do kterého naskládáme plátky masa...
více o Pečeně po kanadsku
Malý pekáč vymažeme máslem a na dno položíme klobásky. Vložíme na 10 minut do vyhřáté trouby (180 °C), poté klobásky otočíme na plechu a...
více o Tode in the hole
Cibuli nakrájíme na drobno a s česnekem orestujeme na olivovém oleji. Poté přidáme maso a řádně opepříme. Když je maso orestované, přidáme...
více o Špagety s mletým masem
Namočíme na 24 hodin rozinky. Dáme do 2,5 l vody vařit nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a přidáme koření. Necháme asi tak 5 minut...
více o Bavorská svíčková
Na olejem potřený alobal poklademe plátky anglické slaniny, na to plátky syrových brambor, osolíme. Na brambory položíme naklepané maso,...
více o Dobrota z alobalu
Koleno omyjeme, vysušíme a kůži nakrojíme do čtverečků ostrým nožem. Zvenčí vetřeme kmín, sůl a pepř.
Koleno vložíme do pekáče, přelijeme...
více o Bavorské vepřové koleno s pivní krustou
V misce smíchejte koření, tymián, olivový olej a trochu citronové šťávy.
Nakrájejte cca 4–5 hrubších plátků citronu. Vnitřek kuřete vysypte...
více o Kuře na soli s citronem
Na řízky nakrájíme a naklepeme maso, následně osolíme, opepříme a natřeme hořčicí. Řízky vždy ukládáme na sebe, aby se natřely z obou stran....
více o Vepřové nebo kuřecí maso na přírodno
Cibuli nakrájíme na kolečka a rozložíme na plech. Poté na ni položíme filety – naolejované a potřené kořením na ryby.
Rajčata nakrájíme na...
více o Pangasius s rajčaty a sýrem
Oloupeme 4 rajčata a nakrájíme je na malé kousky. Nadrobno nasekáme cibulku, kterou dáme zpěnit na pánev a připravíme si maso. Do masa...
více o Boloňské špagety extra
Kotlety naklepeme, lehce osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a obalíme v mouce smíchané s paprikou. Kotlety osmažíme na předehřátém...
více o Kotleta
Očištěné kuře osolíme, okořeníme, podlijeme trochou oleje a horkou vodou. V troubě upečeme po obou stranách dočervena. Během pečení kuře...
více o Moravské kuře
Na pánvičce rozpustíme máslo, přidáme na kolečka nakrájené krabí tyčinky, na plátky nakrájený Šmakoun a posypeme sezamovými semínky. Zlehka...
více o Krabí tyčinky se zeleninou
Všechny ingredience kromě žeber zamícháme do marinády, kterou žebírka potřeme. Necháme odležet v chladu alespoň dvě hodiny. Potom pečeme při...
více o Pikantní žebírka