Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky, orestujeme na malém množství oleje, osolíme, podlijeme vodou a chvíli dusíme pod pokličkou. Špenátové...
více o Kuřecí kousky se špenátem
Z tohoto množství připravíme cca 7 větších závitků nebo 10 ks menších.
Nejprve si nastrouháme nebo nakrájíme bílé zelí a papriku. Do...
více o Čínské jarní závitky
Kuskus si uvaříme podle návodu.
Kuřecí nebo krůtí maso nakrájíme na co nejmenší kostičky nebo nudličky, osolíme, opepříme, přidáme kari....
více o Kuřecí kuskus
Maso nakrájíme na nudličky a naložíme asi na 1–2 hodiny do směsi z prolisovaného česneku, olivového oleje a sójové omáčky.
Omytou a osušenou...
více o Kuřecí prsa s cuketou
Mleté maso ochutíme přísadami a necháme asi deset minut odležet (aby strouhanka nasála vlhkost). Je-li směs řidší, dohustíme trochou...
více o Čevapčiči
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmažíme dosklovata. Mezitím si nakrájíme kuřecí maso na nudličky, osolíme, opepříme a osmahneme na pánvi s...
více o Kuřecí nudličky na žampionech
Bůček uvaříme doměkka společně se solí, celým pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Mezitím si namícháme pastu ze zbylých surovin. Po...
více o Bůček pořádného chlapa
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlijeme trochou vroucí vody, přikryjeme poklicí a vložíme do...
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Mleté hovězí smícháme s trochou najemno nakrájené cibule, přidáme kečup, česnek, pepř a sůl a promícháme (nebojte se použít trochu víc soli)...
více o Hovězí hamburger
Veku rozkrájíme na kostičky.
Zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky a necháme odležet.
Vepřové maso uvaříme, zvlášť uvaříme i uzené...
více o Jarní velikonoční nádivka
Dresink: Prolisujeme či najemno nakrájíme česnek, přidáme čerstvou nasekanou bazalku, smícháme s majonézou, dle chuti dosolíme a dopepříme....
více o Tortilly s kuřecím masíčkem
Smícháme v misce hořčici, kečup, pepř a obalíme v hmotě játra.
Na sádle osmahneme cibuli. Až je pěkně hnědá, necháme na ní z obou stran...
více o Smažená játra
Dáme vařit rýži.
Nakrájíme si kuřecí na nudličky a orestujeme, osolíme a opepříme.
Mezitím nakrájíme cibuli a jablka na malé kostičky.
Až...
více o Kari rizoto
Kotlety naklepeme, brambory oloupeme a nakrájíme na plátky asi půl cm silné. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka.
Do zapékací misky...
více o Kotlety na šlehačce
Maso nakrájené na malé plátky rozmíchejte v misce se solamylem, sojovou omáčkou, vodou a nechte asi 15 minut odpočívat.
Zatím nakrájejte...
více o Pórek s masem
Maso pokrájíme na plátky. Po krajích plátky nařežeme, aby se nezkroutily při smažení. Naklepeme je a posolíme, pak potřeme rozetřeným ...
více o Sedlácké karé (kotleta) – minutka
Menší kuře naporcujeme na čtvrtky, osolíme a posypeme sladkou paprikou.
Na dno kastrolu rozložíme vrstvu kysaného zelí, poklademe na kolečka...
více o Kuře na zelí
Umyté a vykuchané kuře zevnitř vymažeme utřeným česnekem.
Dutinu naplníme pokrájenými tvarůžky smíchanými se slaninou a pořádně zašijeme.
Na...
více o Loštické kuře
Očištěné ledvinky rozpůlíme, odstraníme z nich močové kanálky a v několika vodách dobře vymneme. Poté je důkladně osušíme a nakrájíme příčně...
více o Vepřové ledvinky po maďarsku
Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na malé kousky, posypeme grilovacím kořením, čínským kořením, mletým kmínem, pokapeme sójovou omáčkou a...
více o Čínské nudle s kuřecím masem
Vepřové maso podélně nařízneme, ale zcela neprořízneme. Zevnitř i zvenku osolíme a opepříme. Uvnitř maso potřeme asi 2 lžičkami hořčice a...
více o Vepřové maso s hořčičnou omáčkou
Na trošce tuku opražíme nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a chvíli opražíme. Zahustíme rozmíchaným škrobem.
Na vymazanou...
více o Mleté maso na havajský způsob
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě, v níž se namáčely. V závěru...
více o Kovbojské fazole na slanině
Opláchnutou vepřovou plec protkneme slaninou a půlkou párku. Opečeme po všech stranách na teflonové pánvi. Maso osolíme, poprášíme paprikou,...
více o Debrecínská vepřová plec
V kastrůlku necháme rozehřát panensky olivový olej.
Zpěníme na něm cibulku, přidáme mrkev s celerem.
Potom mleté hovězí a vepřové maso. Vše...
více o Sugo Bolognese
Na chutný domácí guláš si nakrájíme maso na kostky, na rozehřátém oleji zpěníme cibulku přidáme maso, okořeníme sladkou paprikou, pepřem,...
více o Irský gulášek
Cibulku orestujeme na másle a oleji.
Kapustu nakrájíme, dáme do cedníku a spaříme pod horkou vodou.
K cibuli přidáme mleté maso, poté...
více o Kapusta s mletým
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Zalijeme vodou a rozmícháme. Zahříváme za...
více o Babiččina koprová omáčka
Na dno zapékací mísy dáme cibuli, přidáme mraženou zeleninu, rybu s kořením a vložíme do trouby ohřáté na 200 stupňů. Po 20 minutách přidáme...
více o Pangasius v krustě
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je a v oleji po mase...
více o Kuřecí špalíčky na tymiánu
Na vepřovém sádle si osmahneme cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou kapustu, promícháme, přidáme sůl, protlačený česnek a kmín, zalijeme...
více o Kapustový prívarok podle mě
Vepřovou kýtu opepřete a osolte a nechte několik minut odstát. Cibuli nakrájejte na plátky, nakrájejte i papriku a česnek. Vepřovou kýtu z...
více o Pečená vepřová kýta s paprikou
Ledvinky rozpůlíme, vykrájíme močovody, nakrájíme na plátky, omyjeme studenou vodou a namočíme na 2–24 hodin do mléka. Následně ledvinky...
více o Ledvinky s houbami
Tuňáka slijeme, důkladně promícháme s ricottou, parmezánem, vejcem a čerstvě nasekanou petrželkou, zahustíme troškou strouhanky, osolíme a...
více o Báječné tuňákové placičky s ricottou
Tofu nakrájíme na kostky, dáme do misky marinovat do sójové omáčky.
Mrkev nakrájíme na 0,5 cm kostky, cibulku nadrobno.
Opereme rýži a dáme...
více o Tofu s rýží
Maso, papriky, pórek a cibuli nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou, přidáme worcestrovou a sojovou omáčku, kari...
více o Čína z vepřového masa
Řízky naklepeme, osolíme a opeříme, vložíme do olejem vymazaného pekáče.
Na řízky nasypeme drobně pokrájenou mrkev, plátky česneku, papriky,...
více o Boloňské řízky – zapečené
V míse si připravíme podobnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2–3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek dle chuti, 2 lžičky...
více o Zapečená cuketa s mletým masem
Větší cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Osmažíme na rozpáleném oleji společně s nadrobno nakrájenou slaninou. Když je cibule sklovitá,...
více o Vepřová plec po Znojemsku
Na pánvi rozpálíme tři lžíce olivového oleje. Zprudka orestujeme maso nakrájené na nudličky, osolíme, opepříme, a přidáme na plátky...
více o Čína pana Nerudy
Ve vodě namočené žemle vymačkáme a spolu s játry najemno umeleme. Máslo dobře vymícháme s vejci a důkladně promícháme s játry. Dochutíme...
více o Hrnečková paštika
Kuskus uvaříme dle návodu na přípravu a necháme ho vychladnout.
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky, dle chuti osolíme a okořeníme...
více o Kuskusový salát s jogurtem
Kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka a umeleme spolu s vepřovým masem, cibulí, česnekem a žemlí navlhčenou v mléce. Osolíme,...
více o Kapustové karbanátky
Do marinovací misky dáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, rozmarýn. olej a hořčici.
Ingredience dobře promícháme a pak v ní pečlivě...
více o Grilovaná krkovice na rozmarýnu
Nejprve podusíme rajčata, která pak propasírujeme přes cedník. Na trošce oleje necháme zpěnit nakrájenou cibuli, ke které přidáme...
více o Lečo podle Jiřího
Na oleji si orestujeme pokrájenou cibuli, pak přidáme pokrájené, osolené a opepřené maso na kousky (kostky, nudličky) a orestujeme. Až se...
více o Vepřové v mrkvi
Bůček nakrájíme na plátky a naklepeme. 4 vejce promícháme se solí, pepřem a jemně strouhaným česnekem. Každý plátek bůčku namočíme do...
více o Řízek z bůčku pro správné chlapy