Mleté maso osmažíme na cibulce a když je hotové, přidáme fazole a kukuřici. Dochutíme chilli a necháme na plotně, dokud se fazole neohřejí....
více o Mexické fazole s masem
Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme ji vysmahnout. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět, pak kyselé zelí....
více o Králík (kuře) se zelím
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého, dáme kýtu, hřbety a podlijeme vodou. Porce osolíme, opepříme a opečeme...
více o Králík – slintající soused
Najemno nasekáme papričky a česnek. Kuřecí maso nakrájíme na menší kostičky, posolíme, popepříme a zprudka osmažíme na pánvi. Jakmile se...
více o Kuřecí maso s kukuřicí v tortille
Na pánvi orestujeme mleté maso. Přidáme 4–6 lžic sójové omáčky. Maso vyjmeme a na zbytku omáčky lehce osmahneme na kousky nasekaný zázvor a...
více o Jarní závitky
Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí, česnekem, kořením, solí, vejcem a vytvoříme válečky, které namáčíme v těstíčku (těstíčko...
více o Čevabčiči v těstíčku
Houby namočíme na 10–12 minut do směsi ušlehané z vejce, smetany a krupice. Škvarky nasekáme, spolu s jemně krájenou cibulí lehce osmahneme...
více o Štrachanda
Maso, nasekanou cibuli, utřený česnek, máslo, pepř, dobromysl, mátu, vejce, veku namočenou ve víně a mouku dobře promícháme a osolíme. Ze...
více o Keftedakia
Nejprve si naložíme sójové maso do nálevu připraveného z rozšlehaného vajíčka, škrobu a vody. Nálev dochutíme sójovou omáčkou a sójové...
více o Vegetariánské Kung Pao Asie
Špekáčky (pokud nejsou v přírodním střívku) oloupejte, nakrojte podélně do dvou třetin výšky a do zářezů vložte po dvou plátcích cibule....
více o Buřty na černém pivu
Rozpustíme v kastrolu asi 1/8 másla a přidáme prolisovaný česnek. Maso nakrájíme na plátky, posolíme z obou stran. Nejprve zprudka opečeme a...
více o Hovězí jen na česneku
Kuře posolíme a pokmínujeme výrazněji, než jsme zvyklí. Dutiny vyplníme jablky bez jádřinců, vložíme do pekáče, podlijeme 1 dl vody a...
více o Kuřohus se zelím
Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Olivový olej smícháme s citronovou šťávou a kůrou. Přilisujeme oloupaný...
více o Krůtí špízy
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev dorůžova. Do pekáčku nebo zapékací misky kápneme trošku...
více o Obrácené řízky na zelenině
Maso nakrájíme na plátky asi 0,5–0,75 cm silné, hojně potřeme rozetřeným česnekem, obalíme jako klasický řízek v trojobalu a smažíme....
více o Židovské řízky
Maso: Kousky kuřecích prsou osolíme, obalíme v kari (trochu) a opékáme na olivovém oleji ve velké pánvi. Po chvili přidáme utřený česnek, na...
více o Fettuccine Alfredo con pollo
Brambory ve slupce důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, stejně jako špekáčky. Cibuli nakrájíme na kousky. Brambory osolíme....
více o Bramborové špízy
Maso okořeníme, zakapeme olejem a necháme v lednici přes noc.
Druhý den na pánvi zpěníme cibuli, přidáme maso a opečeme. Podlijeme vodou,...
více o Kuře po židovsku
V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme sladkou papriku a maximálně půl minuty...
více o Hovězí guláš v tlakáči
Do mísy nastrouháme syrové a vařené brambory (knedlíky jsou pak měkčí), přidáme vejce, sůl a mouku. Promícháme a necháme těsto pár minut...
více o Drbáky s vepřovým pleckem
Na rozpálený olej dáme nadrobno nakrájenou chilli papričku (pokud chcete pálivější jídlo, necháte jadérka), přidáme jeden rozdrcený česnek a...
více o Ďábelské menu
Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova.
Přidáme maso, osolíme, pocukrujeme, okořeníme a dále smažíme.
Až se odpaří šťáva,...
více o Omáčka na špagety
Troubu rozehřejeme na 200 stupňů.
Brambory překrojíme podélně napůl, dáme na plech řeznou stranou nahoru a posolíme. Mezi brambory dáme...
více o Placaté kuře
Plátky krkovičky naklepeme, osolíme a lehce natřeme omáčkou smíchanou z kečupu, hořčice, pepře a pár kapek olivového oleje. Dáme do chladu....
více o Krkovička s kopečky
Kuřecí řízky, mrkev a papriku nakrájíme na nudličky, cuketu podélně nařízneme a krájíme na kolečka.
Na pánvi (nejlépe wok) rozpálíme lžíci...
více o Čína opravdu dietně
Do kastrůlku dáme trošičku sádla, rozpustíme a přidáme cibulku. Oloupané buřtíky přihodíme do pekáčku a po chvilce přidáme nakrájená rajčata...
více o Buřty na černém pivu
Připravíme si těstíčko: 100 ml vody smícháme s hladkou moukou, přidáme mletou papriku, koření a česnek. Krůtí prsa mírně naklepeme,...
více o Krůtí kapsa s překvapením
Jako první si naložíme kuřecí maso (paličky, stehýnka apod.) do marinády. Necháme minimálně 2 hodiny marinovat v lednici.
Poté z marinády...
více o Kuře pečené na zelenině
Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu. Vysypeme do mísy, přidáme vepřové maso z plechovky, hrášek (čerstvý nebo sterilizovaný) a zamícháme....
více o Vojenské rizoto
Do pekáčku dáme plátky filé, osolíme, opepříme, poprášíme paprikou a kari, posypeme plátky česneku. Do mezer dáme několik lžic kečupu,...
více o Filé po cikánsku
Maso okořeněné solí a pepřem ze všech stran zprudka opečeme na pánvi. Opékáme pouze krátce, asi 5 až 7 minut – minutková příprava. Kdo má...
více o Flank steak s omáčkou Béarnaise
Očištěné a osušené porce králíka potřeme česnekem utřeným se solí. Dno kastrolu nebo pekáčku s nepřilnavým povrchem potřeme olejem a...
více o Králík na česneku
Sušené houby namočíme na půl hodiny do vody, poté krátce podusíme, přidáme plátek másla a orestujeme doměkka. Pekáč vyložíme plátky slaniny,...
více o Vánoční rožmberský kapr
Rozpálíme olej v hrnci.
Vložíme najemno nasekanou cibuli.
Až cibule krásně zesklovatí, přidáme najemno nasekané a oloupané buřty (možné...
více o Pikantní buřtguláš
Všechny ingredience smícháme dohromady a vytvoříme marinádu.
Do této marinády naložíme naklepané plátky masa (vepřové, drůbeží) a uložíme...
více o Skvělá marináda na maso
Orestujeme medailonky na oleji, přebytečný olej odlijeme.
Pak do pánvičky s masem a výpekem nalijeme půlku kelímku zakysané smetany, do...
více o Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou
Směs pro bramborové knedlíky rozmícháme s vodou, vejci a moukou. Osolíme podle chuti a necháme 5 minut nabobtnat. Potom těsto krátce...
více o Bramborové koblížky se salámem
Vepřové maso očistíme a dáme do rozpáleného tlakového hrnce opéct nasucho ze všech stran dozlatova. Po vložení do hrnce se maso na dno...
více o „Vepřovka“ z papiňáku
Ze všech ingrediencí mimo masa, cibule a piva umícháme kašičku, kterou potřeme osolené plátky masa (neklepeme, jen po stranách nařízneme)....
více o Náchodská krkovička
Na oleji osmažíme maso nakrájené na kousky, přidáme koření Čína, cibuli na kostky, česnek, anglickou slaninu a necháme smažit. Poté přidáme...
více o Čína trochu jinak
Maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a ze všech stran opečeme na másle. Potom přidáme nadrobno pokrájenou cibulku, jablka nakrájená na...
více o Vepřové s jablky na kmíně
Kuřecí prsa naložíme minimálně na 3 hodiny do podmáslí. Poté smícháme strouhanku, rozdrcené cornflakes, koření a sůl v misce. Prsíčka...
více o KFC Chicken
Plátky naklepejte a osolte (ne moc – slanina i niva jsou dost slané). Přichystejte si čtyři kousky alobalu na zabalení. Alobal potřete...
více o Vepřové maso v alobalu
Mleté maso osmahneme na cibulce a oleji, přidáme rajský protlak, zeleninu pokrájenou na kousky a prolisovaný česnek podle chuti. Dusíme...
více o Zapečené mleté maso
Med rozpustíme v mikrovlnce, přidáme olej, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, zázvor, vegetu a sójovou omáčku. Kuřecí prsíčka osolíme,...
více o Kuřecí prsíčka v medu
Maso nakrájíme na kostičky (velké asi jako na klasický guláš) a proházíme v troše mouky. Nakrájíme si cibuli.
Na rozpáleném sádle (popř....
více o Pravý segedínský guláš
Roštěnky naklepeme, potřeme olejem a asi hodinu necháme odležet. Osolíme, opepříme a prudce po obou stranách opečeme. Mírně podlijeme a...
více o Roštěnky se smetanovou omáčkou