Fazole s uzeninou
Na rozpálenou pánev přidáme nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený česnek a celou klobásu. Restujeme do té doby, než ingredience budou... více o Fazole s uzeninou
Na rozpálenou pánev přidáme nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený česnek a celou klobásu. Restujeme do té doby, než ingredience budou... více o Fazole s uzeninou
Uzený špek na kostičky dáme do hrnce spolu s cibulkou a osmažíme dorůžova. Přidáme fazole v plechovce, necháme zhruba 5 minut povařit,... více o Mexická dršťková polévka
Stehenní řízky lehce poklepeme rukou a z obou stran posolíme. Všechny ostatní suroviny umícháme v těstíčko, do kterého naložíme řízky.... více o Klatovské rarášky
Přísady na marinádu promícháme metličkou a směsí potřeme osolené filety (už samotná marináda je slaná, tak solíme opatrně). Necháme v chladu... více o Pikantní rybí filé se sýrem
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, maso nebo klobásu nakrájíme, zelí propláchneme a předvaříme. Pak vše smícháme do pekáčku a zalijeme... více o Brambory se zelím
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, znovu lehce... více o Bratislavské plecko pro Aničku
Filet osolíme, opepříme a položíme na pomaštěný pečicí papír. Rohlík pokrájíme na malé kousky, které pokapeme rozpuštěným máslem a... více o Cibulový filet
Maso nakrájíme na tenké plátky a připravíme marinádu. Plátky marinádou důkladně po obou stranách potřeme, uložíme do misky a necháme 8 hodin... více o Vepřové plátky na medu
Maso odblaníme, omyjeme a osušíme. Pak jej vložíme do horké vody, rychle přivedeme k varu a poté vodu osolíme. Vaříme asi dvě a půl hodiny... více o Zadělávané fazolky
Nejdřív připravte omáčku. V pánvi rozehřejte olej a pět minut na něm doměkka opékejte šalotku. Dejte pozor, aby nechytila barvu. Přidejte... více o Kachní prsa se švestkovou omáčkou
Kuřecí maso a žampiony nakrájíme na malé kostky, popř. nudličky. Do většího hrnce dáme vařit vodu na těstoviny, kterou osolíme a nalijeme do... více o Těstoviny s kuřetem a houbami
Kuřecí plátky rozklepneme přes fólii do šířky. Posypeme grilovacím kořením, poklademe kolečky Herkulesu, plátky sýra a špalíčky cibulky.... více o Pikantní kuřecí kapsa
Maso omyjeme, zalijeme vodou, přidáme kuličky pepře, nového koření a bobkový list. Osolíme a vaříme, dokud není maso měkké. Podle potřeby... více o Rajská omáčka s masem
Všechny ingredience smícháme a necháme odležet v lednici 24 hodin. Vytvoříme placičky a pečeme na oleji z obou stran dorůžova.... více o Kuřecí placičky od Jarmily
Kapra naporcujeme na tenčí podkovičky (budou se lépe obracet a péct). Uvedené ingredience smícháme v misce a kapra do této marinády naložíme... více o Vynikající kapr
Do zapékací misky naskládat vrstvu brambor (polovinu celkového množství). Osolíme, opepříme a okmínujeme. Další vrstva je cibule, pak plátky... více o Zapečené brambory se smetanou
Rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem, přidáme rozpuštěné vlažné máslo, žloutky, nakrájené vařené maso, koření, sůl, nakonec vmícháme sníh z... více o Nádivka se sýrem
Do kuřecích prsíček nebo vyššího plátku kotlet či kýty opatrně prořízneme hlubší kapsu. Maso osolíme a opepříme. Kapsy naplníme plátkem Nivy... více o Banánovo-nivové řízky
Prsa očistíme a uděláme do nich jeden nebo dva hluboké zářezy (kapsy). Maso osolíme, opepříme, do kapes vložíme snítky kopru, plátky česneku... více o Bylinkový řízek
Začneme zálivkou. Do misky vyklopíme celý bílý jogurt, přidáme 2 stroužky česneku (rozmačkaný) a dochutíme podle své chuti solí a pepřem.... více o Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Dáme vařit brambory do osolené vody. V misce smícháme všechny ingredience a začneme nejlépe mokrou rukou válet válečky a postupně je všechny... více o Čevabčiči
Maso osolíme, vetřeme do něj česnek a posypeme kořením. Na rozehřátém sádle maso opečeme a podlijeme horkou vodou. Pečeme v troubě, občas... více o Staročeská vepřová kýta
Nakrájíme si kuřecí na nudličky, osmahneme na oleji, přidáme vegetu a dusíme cca 10 minut. Přidáme nakrájené oloupané jablko, smetanu a rýži... více o Dietní gulášek
Žampiony očistíme, rozkrájíme a podusíme. Poté je osolíme a okořeníme kmínem. Nadrobno pokrájenou cibuli a anglickou slaninu nakrájenou na... více o Dřevorubecký kastrůlek
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme, přidáme vývar a vejce,... více o Paštika z vepřových jater
Hovězí maso vcelku osolíme, pokapeme citrónem, potřeme česnekem, posypeme bazalkou a prudce po všech stranách osmažíme, aby se maso zatáhlo.... více o Americké hovězí
Mleté vepřové maso (nebo hovězí), vejce, sůl, pepř a petrželku dobře zpracujeme a uděláme malé kuličky, tak na jedno sousto. V hrnci... více o Kuličkový guláš
Uvařené flíčky smícháme s nakrájenou šunkou, solí a pepřem. Potom je dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky. Nakonec... více o Zapečené flíčky se šunkou
Plát masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem (2–3 stroužky) a poklademe slaninou. Plát masa pevně srolujeme, zpevníme... více o Česnekovo-slaninová roláda s žampionovou omáčkou
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, větší kusy zelí překrájíme. Jednu cibuli osmažíme na polovině tuku, opečeme maso, osolíme,... více o Segedínský guláš maďarské babičky
Během přípravy přílohy si připravíme maso. Nakrájíme ho na nudličky, posolíme, opepříme, poprášíme paprikou. Na jemno nakrájíme cibuli a... více o Kuřecí v „rokfórové“ omáčce
Na rozpáleném oleji osmahneme mleté maso, zaprášíme moukou a přidáme rajčatový protlak (já přidávám i trochu kečupu, aby to nebylo tak... více o Boloňské špagety IV.
Ryby oškrábeme (nebo stáhneme), vykucháme a vyčistíme, pořádně nasolíme a dáme do chladu. Sůl je nutná pro zpevnění masa bílých ryb. Asi za... více o Rybí salát
Cuketové ragú: Z cukety odkrojíme špičky na obou stranách. Rozkrojíme ji a nakrájíme na silnější plátky (cca 1,5 cm), aby zůstala po uvaření... více o Filety z lososa s cuketovým ragú
Rozkrájíme cibulku na menší kousky a na rozpáleném sádle necháme lehce zhnědnout, potom přidáme omyté nakrájené maso. Necháme si maso... více o Hovězí gulášek
Rýži uvařte podle návodu. Játra omyjte a osušte, anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a cibuli nasekejte na menší kousky. Na oleji... více o Játra na víně s rýží
Ve velké míse smíchejte ingredience na burgery a vše dobře promíchejte. Ze směsi vytvořte 6 plochých bochánků. Takto připravené je zakryjte... více o Rychlé burgery
1. Maso nakrájíme na asi 2 cm silné proužky a velice jemně nakrájíme cibuli. 2. Stejně jemně nasekáme i petrželku a na tenké plátky... více o Rozhlasová krůta M. Woodhamsové
Brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na plátky a povaříme v osolené vodě. Máslem vymažeme plech, rozložíme povařené brambory, nakrájená... více o Okoun po italsku
Žebírka omyjeme a dáme spolu s kořením do vroucí vody. Vaříme pomalu cca 60 min., poté necháme v teplém vývaru přikryté vychladnout.... více o Žebírka vepřová, vařená a pečená
Ve velké míse vhodné do mikrovlnky smícháme kečup, ocet, cukr, prolisovaný česnek, maso na kousky, nasekanou cibuli a papriky na velké... více o Čína v mikrovlnce
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kousky a vložíme do misky, přidáme olej, med, koření a rukama promícháme. Přikryjeme folií nebo víkem a dáme... více o Kuřecí kousky v medu
Maso nakrájíme na jemné nudličky, smícháme s rozšlehaným vejcem, vínem, škrobovou moučkou, cukrem, paprikou a zázvorem. Prudce opečeme ze... více o Pekingské maso II.
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Pak je oloupeme, nastrouháme, přidáme mouku, krupici a vejce a vypracujeme těsto, které... více o Plněné bramborové knedlíky
Filety necháme rozmrazit při pokojové teplotě a dáme na plech. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a vložíme do vyhřáté trouby (cca 200... více o Pangasius s mozzarellou
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají se šípkovou nebo se... více o Kanec se šípkovou omáčkou
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na tuku, přidáme maso,... více o Hospodská svíčková na smetaně
Prsíčka omyjeme, lehce naklepeme a osolíme. Doprostřed masa vložíme plátek sýra a několik koleček klobásy. Svineme a upevníme masovými... více o Kuřecí prsíčka ála Lada
Ve woku si rozhrejeme olej, na platky nakrajeny cesnek, kratce orestujeme a pridame kureci srdicka rozkrajene na poloviny a radne... více o Celerový toust
Řízky naplocho nakrojíme, rozevřeme, naklepeme, nasolíme, opepříme. Brokolici spaříme vodou, rozebereme a překrájíme. Na oleji opražíme... více o PRIMA kuřecí závitky
Žádné recepty nebyly nalezeny