Kuře v pivní omáčce
Porce kuřete opečeme na tuku ze všech stran, osolíme, přidáme několik zrnek celého pepře, rozsekanou cibuli a dusíme asi 15 minut. Potom... více o Kuře v pivní omáčce
Porce kuřete opečeme na tuku ze všech stran, osolíme, přidáme několik zrnek celého pepře, rozsekanou cibuli a dusíme asi 15 minut. Potom... více o Kuře v pivní omáčce
Maso nakrájíme na nudličky a spojíme s bílkem, solamylem a vodou. Rozehřejeme pánev s olejem a maso na mírném ohni osmahneme. Musí se míchat... více o Čína s česnekovými výhonky
Kysané a sterilované zelí můžeme pokrájet a dáme i s lákem vařit s utřenými (nebo prolisovanými) stroužky česneku se solí. Okořeníme... více o Zelný kotlík
Kančí maso nakrájejte na kostky a naložte do marinády z červeného vína, tymiánu, bobkového listu a utřeného česneku. Maso nechte marinovat... více o Divočák po myslivecku
Ve woku na trošce másla opečeme na nudličky nakrájené osolené maso. Vyjmeme a odložíme. Do woku přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a... více o Kuřecí maso exotica
Maso naklepeme a naložíme jej do směsi kari koření a jogurtu. Paprikové brambůrky rozdrtíme najemno a naložené maso v nich obalíme. Na plech... více o Kari maso v brambůrkách
Vepřové i hovězí maso nakrájíme na nudličky a osmahneme na oleji, přidáme cibulku a jak zesklovatí, přidáme sůl a pepř, papriku a feferonky... více o Konšelské peklo
Zapékací mísu vymažeme máslem a trochou oleje a dáme porce okořeněného kuřete. Zalijeme vývarem z kostky a dáme péci. Když máme maso téměř... více o Kuře na bramborách
Na oleji orestujeme cibulku, přidáme na kostičky nakrájené žampiony, klobásu, kuřecí prsa a jablka. Osmahneme, okořeníme dle chuti a... více o Kuře s jablky
Nakrájíme menší kousky kuřecího masa a maso rozdělíme na dvě hromádky. Jednu část masa okořeníme grilovacím kořením a obalíme ve škrobu.... více o Kuřecí kousky dvou barev
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standardní směs na sekanou pečeni... více o Kuřecí roláda s mletým masem
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme (můžeme použít i grilovací koření), položíme plátek šunky, na něj půlku banánu a svineme jako... více o Kuřecí tajemství
Maso nakrájíme jako na guláš, na oleji osmahneme do světle růžova nakrájenou cibuli, zasypeme oběma paprikami a přidáme sáček zelí i s vodou... více o Maďarská variace
Na oleji orestujeme cibuli na půlkolečka i s česnekem, až začne vonět. Přidáme opláchnutá játra a restujeme. Jakmile zhnědnou, přidáme... více o Mexická kuřecí jatýrka
Když použijeme paličky, tak je u kosti nařízneme, osolíme a opepříme. Vložíme do marinády – snažíme se, aby se dostala všude (čím víc tím... více o Ostré potěšení nejen pro chlapy
Nejprve uvaříme vejce natvrdo, které poté rozkrojíme na čtvrtky. Poté naklepeme kuřecí prsa na asi 1 cm vysoké plátky, které osolíme,... více o Pastýřská kapsa s gulášovou omáčkou a rýží
Kuřecí prsa podle potřeby rozkrojíme a naklepeme, abychom dostali co největší plátky. Alobal potřeme olejem a naskládáme na něj maso tak,... více o Roláda z kuřecích prsíček
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, zakápneme olejem a necháme v lednici do druhého dne odležet. Pak řízek... více o Řízky v alobalu
Nivu s cibulí nastrouháme, smícháme a klademe na kolečka salámu. Přeložíme je v půli a přitiskneme okraje, sepneme párátky – pro jistotu.... více o Salámová kolečka s nivou
Na hlubokou pánev nalijeme 2–3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou maso dobře... více o Skvělý masový závin k vínu
Mleté maso smícháme s kostičkami cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě osolíme a přidáme... více o Slavnostní plněný chleba
Vepřové maso, drůbeží maso, čabajku, papriku a špek nakrájíme na kousky a napícháme vše na špejle. Připravíme si marinádu: Rozehřejeme máslo... více o Špízy do trouby i na gril
Kuskus uvaříme podle návodu plus přidáme šafrán. Na oleji zpěníme cibulku a 2 česneky. Přidáme kuře, krátce orestujeme, přimícháme dvě... více o Tuniský kuřecí kuskus
Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka. Naskládáme je do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a feferonkami a... více o Vepřové ala špekáčky na pivu
Kuřecí prsa a vepřovou pečeni nakrájime na nudličky asi tak 3 cm dlouhé a 1 cm široké, dáme do misky. V oleji rozmícháme česnek, sůl, gyros... více o Vestfálský měšec
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě nasucho). Dále pokrájíme kuřecí prsa na malé kostičky,... více o Zapékaná špenátová miska
Na oleji zpěníme na plátky nakrájené cibule, jen zesklovatět, ne zhnědnout. Přidáme na kostky nakrájené syrové brambory, orestujeme,... více o Selský kotlík od Pihule aneb lžícostoják
Cibuli na proužky necháme zesklovatět, přidáme maso nakrájené na menší kousky. Osmahneme, necháme vydusit, osolíme, opepříme. Podléváme... více o Samuraj k pivku
Na oleji zpěníme cibulku, na to vhodíme propláchnutou syrovou rýži a trochu osmahneme, až se přestane lepit ke dnu kastrolu. Do rýže... více o Rychlé rizoto z uzeného kuřete
Uvaříme rýži. Uvaříme zelí bez zahuštění. Příprava masa (jako na guláš): Na sádle zpěníme cibuli, česnek, kmín, přidáme maso nakrájené na... více o Mňamka rýže se zelím
Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleněné nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem a necháme do druhého... více o Mletý bůček se směsí sýrů
Maso nakrájíme na kostičky a osolíme. Pórek nakrájíme na kolečka, papriku na tenké proužky, česnek na plátky, cibuli na půlkolečka. Na pánvi... více o Huboto
Krkovičku nakrájíme na větší kostky, osolíme. Na oleji opečeme pokrájenou cibuli, přidáme maso, koření a restujeme asi 35 minut ve vlastní... více o Staročeské kostky
Množství ingrediencí záleží na počtu strávníků. Z omytého citronu si najemno nastrouháme kůru, kterou smícháme se strouhankou určenou k... více o Citronový pangasius
Maso nakrájíme na malé kousky, osolíme a okořeníme. Poté orestujeme na oleji. Kukuřici uvaříme. Rajčata a okurku nakrájíme, tortillu chvilku... více o Tortilky
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, papriky na proužky. Rajčata na špičce křížem... více o Labužníkova specialita
Maso ostrým nožem rozřízneme na 1–2 cm silný plát. Plát masa rozložíme na prkénko a navlhčenou paličkou jej rovnoměrně naklepeme. Maso... více o Roláda z vepřového masa
Recept mám od své zesnulé tety. Maso je jedinečné, měkoučké a šťavnaté. Plecko si nakrájíme na větší kousky, naklepeme (nesolíme). Anglickou... více o Tetino maso
Asi 2 hodiny předtím, než má být jídlo hotové, vytáhneme rybu z lednice, abychom ji nakořenili. Připravíme pekáček, ve kterém rybu budeme... více o Pangasius na zelenině (dietní)
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji (cca 8 minut). Poté jej dejte na velký... více o Vepřové koleno na tymiánu
Porce kapra osolíme a poprášíme provensálským kořením. Porce citlivě opečeme v olivovém oleji s máslem a pak odložíme mimo pánev. Ve výpeku... více o Kapr v zelenině
Maso očistíme, osolíme, opepříme a marinujeme v oleji s drhnutými bylinkami – tymiánem a rozmarýnem. Omytou zeleninu (nekrájíme ji, jen... více o Marinovaná vepřová panenka po katalánsku
Brambory oloupeme, nakrájíme na měsíčky a dáme přes noc odležet ve vodě (aby se zbavily škrobu, držely tvar a při pečení se nerozpadly).... více o Argentina-pancetta po toskánsku
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a okořeníme kořením kari. Rozpálíme si pánev a maso prudce orestujeme. Přidáme mandle, které... více o Čína kung-pao
Špekáčky, rajčata a okurky nakrájíme na kolečka, papriku na nudličky a cibuli na jemné kostičky. Nálev povaříme asi 2 minuty a necháme... více o Špekáček v nálevu
Připravíme si alobal, na něj klademe plátky másla, očištěné brambory pokrájené na kolečka, osolíme. Oloupanou cibuli pokrájíme též na... více o Kotletky v alobalu s bramborem
Nejprve rozpustíme bujón v troše teplé vody v hrnku, kam můžeme přidat i všechno koření. Po rozmíchání obsah přelijeme do vetší misky a... více o Marináda na králíka
Na telecí hřbet: Mrkev, cibuli a celer nakrájíme na větší kousky a vložíme do pekáče. Přidáme kapary, oloupaný česnek, ančovičky, tuňáka,... více o Vitello tonnato
Plátky hovězího naklepeme a osolíme z obou stran. Z jedné strany potřeme hořčicí, z druhé osolíme, opepříme. Plátky poklademe párkem,... více o Španělský ptáček
Vše promícháme, přidáme 1 l vody se dvěma masoxy a opět promícháme. Dáme do pekáče, přikryjeme alobalem a pečeme při 230 °C asi 1 a 1/2... více o Prezidentský guláš
Žádné recepty nebyly nalezeny
Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.