Kunětický rožeň
Nakrájené, osolené, opepřené maso napichujeme na špíz střídavě s kapií, cibulí a slaninou s bobkovým listem. Na rozpáleném oleji zvolna... více o Kunětický rožeň
Nakrájené, osolené, opepřené maso napichujeme na špíz střídavě s kapií, cibulí a slaninou s bobkovým listem. Na rozpáleném oleji zvolna... více o Kunětický rožeň
V míse promíchejte kuskus, mletou papriku, římský kmín, citronovou kůru, koriandr, sůl a pepř. Do jednoho talíře nasypte mouku a do jiného... více o Kuskusové řízečky
Na olej dáme nakrájenou cibuli, na kostky pokrájené maso, osolíme, opepříme a necháme dusit. Po chvíli přidáme na malé kostičky nakrájená... více o Dušené vepřové na provensálském koření
Pekáček vypláchneme studenou vodou a na dno rozprostřeme polovinu množství syrové hmoty. Každý plátek gothaje potřeme obyčejnou hořčicí, na... více o Sekaná pro Otesánky
Kuře nasekáme na menší porce, osolíme a naskládáme do tukem vymazaného pekáče. Česnek nakrájíme na tenké plátky a posypeme jím porce kuřete,... více o Česnekové kuře se sýrem a šlehačkou
Očištěnou slepici rozdělíme na porce, osolíme, podlijeme vřelou vodou a dusíme. Přidáme celou cibuli a koření. Z másla a mouky připravíme... více o Zadělávaná slepice
Kotlety nařízneme, naklepeme, osolíme, obalíme v paprice a mouce, a na oleji se zpěněnou cibulkou opečeme. Zalijeme vařící vodou zvolna... více o Kotlety na paprice
Rybí filé pokapeme citrónem. Do jogurtu přidáme sůl, česnek a podle chuti koření. Filé dáme do pekáčku, přidáme ochucený jogurt a dáme přes... více o Filé v sýrovo-jogurtovém kabátku
Maso (podle počtu osob) nakrájíme na malé nudličky nebo kostičky, okořeníme (kari až do omáčky, aby nezhořklo) a orestujeme spolu s... více o Maso se smetanovo-hořčicovou omáčkou
Bůček nakrájíme na kostičky nebo na slabší proužky a orestujeme ho na olivovém oleji dozlatova. Ve šlehačce rozšleháme 4 žloutky se solí,... více o Spaghetti carbonara (po uhlířsku)
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme podravkou. Pánev vyložíme měsíčky cibule asi centimetr vysoko, poklademe okořeněným masem a... více o Vepřové maso se sýrem
Na dno pekáčku nakapeme olivový olej, další patro bude cibule nakrájená na kolečka, další patro zelí (neždímám ho, aby se vytvořila šťávička... více o Zapečené brambory – co dům dal
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, posypeme grilovacím kořením a v misce promícháme. Necháme uležet. Mezitím nakrájíme cibuli na tenká... více o Zapečené kuřecí nudličky
Maso naklepeme a namáčíme v marinádě, kterou jsme smíchali z výše uvedených ingrediencí. Uložíme do jakékoliv uzavíratelné nádoby a necháme... více o Marináda na maso – na grilování
Na rozpáleném oleji zpěníme cibulku, chvíli restujeme a pak přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky. Orestujeme, okořeníme, osolíme,... více o Kuře Hawai
Švestky zalijeme horkou vodou spolu s troškou slivovice (nemusí být). Po 20 minutách švestky vyjmeme a opatrně, ale pevně zabalíme do... více o Švestička v křupavé slanině
Prsíčka omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a necháme chvilku uležet. Mezitím si připravíme... více o Olomoucká prsíčka
Zelné listy opláchneme a spaříme ve vroucí osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. Na každý list položíme polovinu párku a zavineme. Obalíme... více o Zelné řízky
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar z masa, osolíme,... více o Kašparova pikantní tlačenka
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na plátky. Marinujeme v oleji s pepřem a bylinkovou solí nejméně jednu hodinu. Mezitím si nakrájíme... více o Výborné špízy
Kuřecí maso nakrájejte na kostky a vložte alespoň na hodinu do marinády. Na oleji nechte zezlátnout cibuli, přidejte nasekané zelené chilli... více o Everest Chicken Masala
Svíčkovou odblaníme a maso nakrájíme na 4 špalíky. Lehce je naklepeme dlaní, osolíme, opepříme a pokapeme po obou stranách olejem. Necháme... více o Bifteky se zeleným pepřem
Maso nakrájíme na kostičky, vložíme do misky, osolíme, promícháme se sójovou omáčkou, škrobovou moučkou, trochou oleje a necháme odležet.... více o Kung-pao kuřecí nebo vepřové
Jelení filé nebo části jelení kýty dusíme v dobrém zeleninovém základu s brusinkami, švestkovými povidly a vínem. Omáčku připravíme obvyklým... více o Jelení filé na červeném víně s lesními žampiony, zeleninou a jemným knedlíkem
Krůtí rolku necháme rozmrazit a opláchneme. Vložíme do remosky nebo pekáčku. Žampiony pokrájíme na půlky, mrkve na kolečka, špenát očistíme... více o Krůtí rolka se žampiony
Uvaříme si 3 vejce natvrdo. Na oleji si dozlatova osmahneme cibulku. Smícháme s mletým masem, rohlíkem rozmočeným v mléce, vajíčkem,... více o Křehká sekaná plněná vejci
Kotlety naklepeme, osolíme, jemně okořeníme kari a po obou stranách je zprudka na oleji opečeme. Vyjmeme je z pánve a uchováme v teple. Na... více o Vepřové kotlety s kari a žampiony
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixéru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané bylinky. Mixujte cca... více o Country marináda s tymiánem
Uzeninu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Podáváme s topinkami nebo toasty. Dozdobíme cibulí a... více o Falešný tatarák z uzeniny
Krůtí prsa nakrájíme na 8 kusů, cibuli a česnek nadrobno, žampiony a rajčata na plátky, lístky petrželky nasekáme. Ve velké pánvi rozpálíme... více o Krůtí medailonky na rajčatech
Vepřový bok si pokrájíme na plátky silné asi 1–1,5 cm. Drůbeží játra očistíme. Obojí osolíme, dobře okmínujeme a naskládáme do pekáčku.... více o Pečený bůček s drůbežími játry na kmíně
Tři vejce rozkvedláme v míse, přidáme solamyl, lžíci sójové omáčky, lžíci worcesterové omáčky a 1,5 lžíce vegety. Přimícháme velký jogurt a... více o Řízky v jogurtu
Cibuli nakrájíme a orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme předem okořeněné maso, které na cibuli opečeme. Přidáme jednu polovinu zelí a... více o Segedínský guláš s krůtím masem
Polotovar gnocchi dáme vařit podle návodu. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, okořeníme a osmahneme na pánvičce. Nasekáme špenát, dáme na... více o Gnocchi s kuřecím masem a špenátovou omáčkou
V misce smícháme suroviny na těstíčko a důkladně promícháme. Sýr nastrouháme nahrubo a přidáme do těstíčka. Opět promícháme, dokud se nám... více o Řízečky z panenky nebo kuřecího masa
Vykuchaným a osušeným pstruhům (s hlavami i ocasy) párkrát nařízneme kůži z obou stran. Obě strany osolíme (nešetřete), opepříme a přidáme i... více o Pstruh s tymiánovým máslem a rajčatovo-česnekovou omáčkou
Cibuli nejprve oloupeme a opatrně posekáme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájime je na kostky. Buřty nakrájíme na kolečka. Dáme rozpálit... více o Buřtguláš
Nakrájejte cibuli a Gothaj a nechte cca 10–15 minut smažit na pánvi. Tesně před dosmažením přidejte kečup a hořčici. Podávat můžete se... více o Česká čína
Plátky masa osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou, pak ponecháme v chladu. Nakrájíme si najemno kyselou okurku, cibuli a anglickou... více o Krkovička po cigánsku
Maso nakrájíme na kousky velikosti soust. Z vejce, mléka, mouky, nastrouhaného sýra a česneku vyšleháme těstíčko (mouku můžeme přisypat,... více o Kuřecí kousky v česnekovém těstíčku
Velmi chutná úprava kuřecích prsou dle francouzské kuchyně. Obzvláště efektní je tento pokrm, pokud je podáván přímo v zapékacích miskách na... více o Gratinovaná kuřecí prsa
Housku nakrojíme, aby se do ní dal strčit hamburger. Hamburger osmažíme na pánvi, dokud nebude měkký a křupavý. Oloupeme a nakrájíme cibuli.... více o Hamburgery podle Honzíka
Den předem uvaříme brambory ve slupce a oloupeme je. Před přípravou je jemně nastrouháme, přidáme mouku, krupici, veje, sůl a krátce... více o Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Do rozehřátého tuku dáme nakrájenou slaninu a opékáme asi 2 minuty. Přidáme... více o Roštěnky na kmínu
Nakrajíme nadrobno cibuli a tři čtvrtě mrkve. Vhodíme do kotlíku a restujeme do tmava, před koncem restování přidáme celé koleno, které... více o Kotlíkový babguláš
Omyjeme a osušíme všechny salátové listy a následně je natrháme tak, aby měly podobnou velikost. Okurku nakrájíme na kostky, cherry rajčata... více o Křupavý salát s pečeným kuřetem a česnekovo-medovou zálivkou
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené hovězí maso (může být i vepřové nebo drůbeží), které jsme osolili a opepřili... více o Hovězí s hlívou na hořčici
Maso vymícháme spolu s vejcem, kořením a 1 dl vody. Zahustíme zelím a strouhankou a vytvarujeme hladké kulaté placičky, které zvolna opečeme... více o Sekane znojemske biftecky
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, mírně naklepeme, osolíme, obalíme ve vejcích rozšlehaných se škrobovou moučkou a po obou stranách... více o Kuřecí prsa se žampiony
Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na osm porcí. Očištěnou šalotku rozčtvrtíme, česnek pokrájíme na kostičky a žampiony na plátky. Vše... více o kuře - na víně
Žádné recepty nebyly nalezeny
Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.