Kuře naporcujeme na menší kousky, propícháme vidličkou a důkladně potřeme pastou z uvedených ingrediencí. Pokapeme olejem a necháme několik...
více o Ohnivé kuře
Plátky masa jemně naklepeme, osolíme, potřeme kmínem a šalvějí. Pokapané necháme několik hodin odležet.
Plátky vkládáme na gril a zvolna,...
více o Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu
Máslem vymažeme velkou nákypovou formu. Očistíme houby, nakrájíme je na lupínky a s 10 g másla je podusíme a necháme okapat. Zbylé máslo...
více o Nákyp z krevet
Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, trochu podlijeme a dusíme asi 20 minut. Uvařené brambory nakrájíme na tenčí plátky. Mleté...
více o Krkonošská pohádka
Vejce vaříme 8 minut a oloupeme je. Bůček nakrájíme na kostky. Do kastrůlku dáme sójovou omáčku, víno, vodu, cukr, sůl a chilli (pokud máme...
více o Bůček na čínský způsob
Vejce rozmícháme s moukou, špetkou soli a postupně za stálého míchání přiléváme mléko, až získáme hustou směs. Formu na biskupský chlebíček...
více o Drůbeží cihla
Kuřecí prsíčka omyjeme, osolíme, opepříme a dáme do většího pekáčku. Na ně naklademe nakrájený pórek na kolečka. Na struhadle nastrouháme...
více o Kuřecí maso s nivovou omáčkou
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a opečeme na másle. Podlijeme vodou a dusíme do měkka (můžeme zahustit jíškou). Slaninu a...
více o Kuřecí maso po horácku
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, posypeme vegetou, promícháme a necháme odležet alespoň 1 hodinu. Potom orestujeme na pánvi na rozehřátém...
více o Kuřecí maso v sýrové omáčce
Prsíčka nakrájíme na nugetky, velikost cca 2×5 cm. Tyto naložíme do zákysu, nejlépe přes noc. Nezapomeneme mírně osolit. Druhý den nejdříve...
více o Kuřecí nugety Hogo-fogo
Maso naklepeme, okořeníme a dáme do formy (srnčí hřbet).
Špenát povaříme. Až se vyvaří veškerá voda, dochutíme solí, pepřem, česnekem....
více o Kuřecí roláda se špenátem a nivou
Do pekáčku naskládáme kuřecí špalíky, které okořeníme grilovacím kořením nebo vegetou a bazalkou. Zakápneme olejem. Přidáme na kostičky...
více o Kuřecí špalíčky s nivou
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso. Orestujeme, přidáme na kostičky pokrájený česnek i okurky a zalijeme dle potřeby...
více o Námořnické kotlety
Řízky naklepeme, osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí, položíme plátek anglické slaniny a najemno nakrájenou cibulku. Takto připravené...
více o Páteční kuřecí závitky
Kuřecí prsa osolíme, opepříme a naskládáme je do zapékací mísy. Na ně položíme plátky másla, eidamu a kolečka salámu.
Smetanu naředíme vodou...
více o Pečené kuřecí na smetaně
Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme na pánvi. Cibuli nasekáme najemno a česnek na plátky. Zázvor...
více o Roštěnky na zázvoru
Kuřecí stehýnka omyjeme a ostrým nožem vytvoříme několik zářezů v kůži, částečně zasahujících i maso. Máslo a koření pečlivě promícháme, aby...
více o Satanova kuřecí stehýnka
Kuře rozčtvrtíme a obalíme ve směsi mleté papriky, mouky, soli, pepře. Opečeme ze všech stran na oleji dozlatova a vyjmeme. Na výpeku...
více o Uherské kuře
Do pekáče nakrájíme cibuli, přidáme mražené zelené fazolky (pokud máme čerstvé, tak je krátce povaříme). Přidáme pivo, kečup, hořčici,...
více o Utopenci z pece
Dno zapékací mísy silně pomažeme máslem. Poklademe plátky uzeného, posypeme cibulí pokrájenou na tenká kolečka a strouhanými jablky, do...
více o Zapékané uzené s křenovými jablky
Listové těsto necháme rozmrazit, vyválíme dvě placky jako na štrúdl. Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí. Nakrájené rohlíky namočíme v...
více o Závin z mletého masa
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme kousky masa (pokud máme), na hrubém struhadle nastrouhanou zeleninu, papriku a chvilku restujeme. Zalijeme...
více o Mňam kuskus rychlovka
Veškeré ingredience smícháme na kaši hustou asi jako jogurt.
Kuřecí prsa nakrájíme na malé čtverečky (kousky), naklepeme a namočíme přes noc...
více o Rošťáci
Na pečicí papír položíme pangase. Poklademe na rybu česnek, tymián, máslo. Zakápneme citronem. Pečicí papír po jedné straně filety přeložíme...
více o Pangasius v kapse
Cibule nakrájíme na tenká kolečka, která ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé kousky roztrhaný bobkový list,...
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenké plátky. Pekáček vymastíme lžící másla a vložíme do něj brambory. Žampiony...
více o Kuřecí stehna na bramborách
Vařené uzené (nejlépe krkovičku) rozkrájíme na drobné kousky. V misce rozšleháme vajíčka, přidáme mléko, strouhanku, petrželku nebo kopřivy,...
více o Velikonoční nádivka
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso vložíme do kastrolu,...
více o Editina myslivecká svíčková
Kachnu očistíme, osolíme a vložíme do pekáče. Šalotky oloupeme a spolu se slaninou, snítkou rozmarýnu a bobkovým listem přidáme ke kachně....
více o Kachna na víně s perníkem
Na přípravu sulcu používáme suroviny, které po tepelné úpravě „klihovatí“ – nožičky, hlavy, kůže, kolínka apod.
Množství surovin záleží na...
více o Sulc – recept po babičce
Pohanku přelijeme horkou vodou a necháme 15 minut odstát.
Na oleji osmahneme na kostičky nakrájené uzené maso, nakrájenou cibuli a drcený...
více o Kontrabáš
Hrubě nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso pokrájené na hranolky a za stálého míchání osmahneme a pod pokličkou dusíme ve...
více o Azu po tatarsku
Kuřecí játra opláchneme studenou vodou, nakrájíme je na malé kousky a necháme okapat. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Šalotky...
více o Ragú z kuřecích jater
Vepřové maso pokrájíme na nudličky (kostky), osolíme a opepříme.
Cibuli pokrájíme na silnější půlměsíčky nebo kolečka. Cibule použijeme...
více o Vepřové s cibulí – minutka
Připravíme marinádu. 1 až 2 lžíce medu smícháme s olejem, bazalkou, pepřem, zázvorem a špetkou soli. Zázvor používám čerstvý, ale určitě...
více o Kuřecí špíz se zázvorem
Oloupeme brambory – nové stačí očistit, podélně je nakrájíme na měsíčky (osminy) a dáme vařit do mírně osolené vody. Scedíme, až budou...
více o Zbylé kuře
Na oleji zpěníme nadrobno nasekanou cibulku, česnek a nastrouhanou mrkev nahrubo. Přidáme mleté maso a osolíme. Osmahneme a přidáme rajský...
více o Boloňské špagety od Verunky
Nakrájíme kuřecí maso na nudličky a posypeme ho grilovacím kořením.
Nasekáme cibuli na kostičky a dáme na pánev.
Na pánev nalijeme trošku...
více o Kuřecí maso s hořčicovou omáčkou
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na polovinu plátku klademe na kolečka nakrájenou cibuli, plátky anglické slaniny, nakrájené...
více o Kuřecí kapsa v alobalu
Připravíme si čtyři pstruhy, konzervu loupaných rajčat, cibuli, pórek, česnek, petrželku, pepř, sůl, olivový olej a brambory.
Uvařené...
více o Pstruh na rajčatech
Všechny ingredience smícháme, dáme do pekáče, přikryjeme víkem nebo alobalem a pečeme při 250 stupních 1,5–2 hodiny. Nemícháme....
více o Guláš v troubě
Maso naložíme nejlépe den předem do marinády ze soli, pepře a másla (lze zaměnit za pikantnější již prodávané marinády). Maso vložíme do...
více o Pečené maso na houbách
Všechny přísady smícháme v míse. Maso naklepeme a vložíme do připravené marinády. Vložíme do lednice nejlépe na 24 hodin. Můžeme marinovat i...
více o Nakládané maso
Špekáčky oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Cibuli nakrájíme také na půlkolečka.
Ostatní suroviny promícháme a svaříme do omáčky. Do mísy...
více o Špekouni v plamenech
Oškrábané brambory nakrájíme na kolečka a dáme do vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy. Osolíme a opepříme. Pórek, mrkev a rajčata...
více o Dobré filé se zeleninou
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na části sádla. Na druhé části sádla zpěníme cibuli, přidáme mletou...
více o Mikulovské žebírko
V oleji rozpusťte máslo, přidejte drobně nasekanou cibuli a trochu orestujte. Přidejte na kostky nakrájené maso a na kolečka nakrájenou...
více o Bártovo ragú
Troubu předehřejte na 220 °C. Kuře řádně omyjte a osušte papírovou utěrkou. Vnitřek osolte a vložte do něj nakrájený citron, stroužky...
více o Pečené kuře