Maso pomeleme, přidáme cca 1 dl mléka a rukou s roztaženými prsty mícháme, dokud mléko nezmizí a maso se nerozdělí z nudliček. Dáme...
více o Sekaná s kuskusem
Papriky opláchneme, zbavíme stopek a jadérek.
Mleté maso dáme do misky, přidáme nakrájenou cibulku, anglickou slaninu na kostičky, rýži ...
více o Plněné papriky s rajským přelivem
Do hrnce dáme olej, cibuli a do zlatova zpěníme. Přidáme mleté maso a pod pokličkou dusíme. Přidáme pepř, papriku a oregano. Příležitostně...
více o Rychlá omáčka na špagety
Na pánvi na troše oleje osmahneme půlky větších žampionů. Jsou-li malé, necháme je celé. Žampiony by se měly trošku opražit, ale vyndáme je,...
více o Masové koule se žampiony
Vepřové maso nahrubo nameleme a smícháme s kořením a mletým hovězím masem. Do správné konzistence naředíme světlým pivem. Plníme do střívek...
více o Klobásy od Martiny
Plátky lasagní musíme spařit ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje a vhodit do studené vody s ledem, aby zůstaly „al dente”.
Do zapékací...
více o Lasagne
Do mísy dáme v mléce rozmočenou natrhanou housku společně se všemi ingrediencemi kromě fety. Tuto směs řádně prohněteme. Kvádr fety podélně...
více o Afroditina řecká sekaná plněná fetou
Omyjeme, očistíme papriky a odkrojíme u stopky.
Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme na oleji zesklovatět. Rohlíky, lépe starší, roztrháme na...
více o Babiččiny papriky v rajské
Smícháme mleté maso s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželí, dochutíme solí a pepřem. Na vymaštěný plech vložíme připravenou směs a zapékáme...
více o Kafta bisavyen – arabské mleté jehněčí
Maso dáme do mísy, přidáme nadrobno nakrájené okurky a žampiony, nastrouhaný česnek, vejce, ochutíme solí, pepřem, majoránkou a částí drobně...
více o Adamovy kuličky (sekaná)
Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem a ten poklademe celý slaninou. Z mletého masa, žemlí rozmočených v mléce, pokrájené cibule a...
více o Sekaná podle Itala
Na pánvi osmažíme maso, snažíme se ho rozkouskovat. Jemně posypeme povrch kari kořením a promícháme.
Zalijeme 1 smetanou a necháme asi 3...
více o Kari těstoviny s mletým masem
Rozmrazíme sekanou a dáme vařit rýži. Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno, vymáčkneme do ní sekanou z plastového sáčku a...
více o Rizoto s kuřecí sekanou
Uleženou masovou náplň zabalíme do listů a vytvoříme závitky v podobě španělských ptáčků. Do kastrolu dáme tuk, osmahneme pokrájenou cibulku...
více o Sarma z Banátu
Vše smícháme, tvoříme malé karbanátky, které obalujeme v mouce a na mírném plameni smažíme.
V Tunisku se podávají přelité omáčkou z rajčat ...
více o Kefta – arabské karbanátky
Z mletého masa uděláme klasickou sekanou. Z ní vezmeme kousek a vytvarujeme plátek jako na ptáčky. Potřeme hořčicí a poklademe náplní....
více o Sekaný španělák
Listové těsto si rozválíme a křížením překrájíme na trojúhelníky.
Připravíme si maso, přidáme bylinky, česnek, strouhaný sýr a promícháme. Z...
více o Mleté v listovém těstě
Papriky podélně rozřízneme, vydlabeme a plníme připravenou směsí sekané.
Cibuli nakrájíme na kolečka a dáme na dno olejem vymazaného pekáče....
více o Paprikové lodičky
Uvedené přísady smícháme a necháme alespoň 2 hodiny odležet. Množství koření se meze nekladou, záleží na každém jedinci.
Poté upleskáme...
více o Pleskačky
Do větší mísy dáme maso (my používáme zásadně ochucené mleté maso na karbanátky) a podle chuti přidáme hořčici a grilovací koření. U nás se...
více o Naše domácí hamburgery
Okrájíme vršek brokolice, zbytek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Povaříme do měkka v osolené vodě. Mezitím do mletého masa zamícháme...
více o Sekaná s brokolicí
Mleté maso smísíme s vejcem, cibulí a kořením.
Rozdělíme na 4 díly a vytvarujeme z nich placičky.
Potřeme je olejem a ze všech stran...
více o Hamburger
Pekáček vypláchneme studenou vodou a na dno rozprostřeme polovinu množství syrové hmoty. Každý plátek gothaje potřeme obyčejnou hořčicí, na...
více o Sekaná pro Otesánky
Uvaříme si 3 vejce natvrdo.
Na oleji si dozlatova osmahneme cibulku. Smícháme s mletým masem, rohlíkem rozmočeným v mléce, vajíčkem,...
více o Křehká sekaná plněná vejci
Housku nakrojíme, aby se do ní dal strčit hamburger. Hamburger osmažíme na pánvi, dokud nebude měkký a křupavý. Oloupeme a nakrájíme cibuli....
více o Hamburgery podle Honzíka
Nejprve si připravíme kuličky. Rozmražené měšťanské maso dáme do misky. Postupně přidáme 1 vejce, 2 lžíce solamylu, sůl, podravku, půl...
více o Kuličky pro návštěvu
Masová omáčka: na trošce oleje opražíme posekanou cibuli, přidáme mleté maso, cca po 5 minutách přidáme rajské protlaky. Osolíme, opepříme,...
více o Špenátové lasagne
Do mletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, papriku, chilli, celé vajíčko, opepříme, osolíme a vše důkladně...
více o Čevabčiči
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové.
Mezitím uvaříme rýži....
více o Zapékaná cuketa s mletým masem
Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, trochu podlijeme a dusíme asi 20 minut. Uvařené brambory nakrájíme na tenčí plátky. Mleté...
více o Krkonošská pohádka
Listové těsto necháme rozmrazit, vyválíme dvě placky jako na štrúdl. Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí. Nakrájené rohlíky namočíme v...
více o Závin z mletého masa
Na oleji zpěníme nadrobno nasekanou cibulku, česnek a nastrouhanou mrkev nahrubo. Přidáme mleté maso a osolíme. Osmahneme a přidáme rajský...
více o Boloňské špagety od Verunky
Všechny ingredience smícháme dohromady. Vytvarujeme ze směsi placičky a poté dáme na gril (na gril položte mramorovou desku, aby se maso...
více o Maso na hamburgery
Všechny suroviny smícháme v hladkou hmotu, popřípadě přisypeme trošku strouhanky. Do pekáčku položíme šišku z mletého masa a podlijeme vodou...
více o Sekaná pečeně s paprikou
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme s prolisovaným...
více o Vrstvený masový bochník
Cibuli nakrájíme na drobné kousky a v míse smícháme s mletým masem, vejci, mlékem, trochou strouhanky. Ochutíme vegetou, kmínem a pepřem....
více o Karbanátky na grilu
Na oleji osmahneme hladkou mouku (od oka, cca aby pokrývala dno hrnce), přidáme špetku tymiánu, pár kuliček nového koření, sůl, pepř a 1...
více o Tchynina výborná rajská
Osmažíme na sádle nebo oleji cibuli, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Zalijeme rajským protlakem, trochu podusíme, vlijeme horkou vodu...
více o Rajská omáčka
Špagetová omáčka: Mleté maso zprudka osmahneme na trošce oleje, zasypeme 1/2 kořenicí směsi na špagety, přidáme rajčatový protlak, krátce...
více o Lasagne Kladno
Masové koule
Mleté maso si dáme do mísy, zalijeme trochou vody, přidáme vejce, sójovou omáčku, sůl, pepř, sladkou papriku a podle chuti...
více o Rajská omáčka s koulemi od babičky
Připravte si mísu velkou tak, aby se do ní nejen vešly všechny ingredience, ale aby se vám v ní maso i dobře hnětlo. Maso rozprostřete na...
více o Babiččina sekaná
Brambory oloupeme (u nových stačí jen omýt) a rozčtvrtíme. Poskládáme je na plech vyložený pečicím papírem, osolíme, opepříme a trošku...
více o Formanské brambůrky
Mleté maso vložíme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, strouhanku a vše promícháme. Hotovou směs vložíme do lednice.
Kořenovou zeleninu...
více o Rajská omáčka od Verunky
Mleté maso, mléko a podravku smícháme a dáme odležet na 1 den do ledničky (jinak to není ono).
Druhý den si připravíme alobal, který...
více o Roláda z mletého masa
Do vroucí vody dáme kostku masoxu a ve vývaru uvaříme rýži. Na sádle osmažíme pokrájenou cibulku, přidáme mleté maso a smažíme za stálého...
více o Rizoto z mletého masa