Porce rybího filé pokapeme citronem, potřeme rozetřeným česnekem, osolíme, opepříme, namočíme v rozšlehaném vejci, vložíme na pánvičku s...
více o Rybí filé na česneku
Tento recept kdysi dávno objevila moje maminka v nějakém kuchařském časopise a uchytil se, můj partner již nechce jinou úpravu.
Základ je v...
více o Rychle, zdravě a chutně losos
Pstruhy omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Pokapeme je citrónovou šťávou a olivovým olejem. Osolíme, opepříme a natřeme prolisovaným...
více o Pstruh duhový v anglické slanině
Porce ryby potřete solí a pepřem a zakapejte citronovou šťávou. Nechte chvilku odležet.
Mezitím prohřejte v másle lístky šalvěje či...
více o Cejn na bylinkách
Ryby omyjte, osušte a kůži nakrojte do tvaru mřížky. V misce smíchejte olej se šťávou a kůrou z citronu, nasekanou majoránkou, tymiánem,...
více o Pstruzi s mandlemi a bramborovým pyré
Do rendlíku vlijeme jen tolik vody, aby byla ryba potopená, přidáme sůl, ocet, rozpůlenou cibuli, koření a zvolna 10 minut vaříme. Do vroucí...
více o Kapr na cerno
V misce rozšleháme žloutky s pivem, z bílků ušleháme tuhý sníh. Osolíme a lehce promícháme se žloutky a moukou.
Filé nakrájíme na slabší...
více o Rybí filé v pivním těstě
Mouku a vejce rozmícháme v 0,5 l mléka. Na rozpálené pánvi usmažíme klasické palačinky.
V troše mléka rozmixujeme tvaroh, do směsi přidáme...
více o Palačinky s lososem
Filety mírně rozmražené rozdělíme na 4 porce, nasolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Zatím nakrájíme žampiony na...
více o Pangas se žampiony a pórkem
Smíchejte olej, sůl, citronovou šťávu a potřete tím rybu. Na pánvi ve 2 lžících oleje krátce osmažte směs Mangoot Mix. Přidejte 200 ml vody,...
více o Pikantní směs na ryby Mangoot
Nejprve blanšírujte fazolky: na velmi krátkou dobu je ponořte do vroucí vody a pak je dejte do mísy s hromadou ledových kostek. Fazolky si...
více o Lososí filet s olivami a rajčátky
Cibuli nakrájíme na kolečka a rozložíme na plech. Poté na ni položíme filety – naolejované a potřené kořením na ryby.
Rajčata nakrájíme na...
více o Pangasius s rajčaty a sýrem
Na pánvičce rozpustíme máslo, přidáme na kolečka nakrájené krabí tyčinky, na plátky nakrájený Šmakoun a posypeme sezamovými semínky. Zlehka...
více o Krabí tyčinky se zeleninou
Necháme na másle krátce osmahnout lososa nakrájeného na kostičky. Zalijeme šlehačkou a nasypeme najemno nakrájenou petrželku. Místo...
více o Těstoviny s lososem
Vykuchané pstruhy omyjeme, osolíme, okmínujeme a pokapeme citronovou šťávou.
Položíme do alobalu vyloženého plátky slaniny, přidáme cibuli...
více o Pstruh se slaninou a jablky
Najprve připravíme špenát dle vlastní chuti. Do osolené vroucí vody přidáme na 3 minuty předvařené lasagne (návod je napsaný na krabičce)....
více o Lasagne s lososem a se špenátem
Brambory oloupeme a omyjeme. V osolené vroucí vodě je vaříme asi 20 minut a slijeme. Mezitím opláchneme a osušíme pstruhy. Potřeme je solí,...
více o Pečení pstruzi
Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, osolíme, okořeníme a krátce orestujeme.
Přimícháme na kousky nakrájená...
více o Tuňákové rizoto
Na dno zapékací mísy dáme cibuli, přidáme mraženou zeleninu, rybu s kořením a vložíme do trouby ohřáté na 200 stupňů. Po 20 minutách přidáme...
více o Pangasius v krustě
Tuňáka slijeme, důkladně promícháme s ricottou, parmezánem, vejcem a čerstvě nasekanou petrželkou, zahustíme troškou strouhanky, osolíme a...
více o Báječné tuňákové placičky s ricottou
Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou, štipľavou a sladkou...
více o Tuniakové karbonátky so salsou
Filé marinujeme alespoň 2 hodiny ve směsi citronové šťávy, sojové omáčky a česneku.
Květák a brokolici pokrájíme na větší kusy a krátce...
více o Polynéské filé
Vykuchaného lososa zbavíme ploutví, hlavy, rozkrojíme podél na 2 půlky a poté na jednotlivé porce. Můžeme ho také rozkrájet na podkovy nebo...
více o Losos s bylinkovou omáčkou
Citron ostrouhejte a vymačkejte na šťávu, oloupaný zázvor nadrobno nakrájejte. Kůru, šťávu a zázvor promíchejte se 2 lžícemi oleje a skořicí...
více o Grilovaný candát na rajčatech
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje. Filety osolíme a...
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
Filety z lososa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme.
Cherry rajčátka rozkrojíme na polovinu, cuketu nakrájíme na plátky a cibuli na...
více o Barevná ryba ve stříbrných balíčcích
Tuňáka vyjmeme z plechovky (pokud máte čersvého doporučuji ho blanšírovat nebo orestovat s bílým vínem). Ovšem budeme pracovat s tuňákem z...
více o Letní úžasnost z tuňáka
Do pekáčku dáme plátky filé, osolíme, opepříme, poprášíme paprikou a kari, posypeme plátky česneku. Do mezer dáme několik lžic kečupu,...
více o Filé po cikánsku
Sušené houby namočíme na půl hodiny do vody, poté krátce podusíme, přidáme plátek másla a orestujeme doměkka. Pekáč vyložíme plátky slaniny,...
více o Vánoční rožmberský kapr
Přísady na marinádu promícháme metličkou a směsí potřeme osolené filety (už samotná marináda je slaná, tak solíme opatrně). Necháme v chladu...
více o Pikantní rybí filé se sýrem
Filet osolíme, opepříme a položíme na pomaštěný pečicí papír. Rohlík pokrájíme na malé kousky, které pokapeme rozpuštěným máslem a...
více o Cibulový filet
Kapra naporcujeme na tenčí podkovičky (budou se lépe obracet a péct). Uvedené ingredience smícháme v misce a kapra do této marinády naložíme...
více o Vynikající kapr
Ryby oškrábeme (nebo stáhneme), vykucháme a vyčistíme, pořádně nasolíme a dáme do chladu. Sůl je nutná pro zpevnění masa bílých ryb. Asi za...
více o Rybí salát
Cuketové ragú:
Z cukety odkrojíme špičky na obou stranách. Rozkrojíme ji a nakrájíme na silnější plátky (cca 1,5 cm), aby zůstala po uvaření...
více o Filety z lososa s cuketovým ragú
Brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na plátky a povaříme v osolené vodě.
Máslem vymažeme plech, rozložíme povařené brambory, nakrájená...
více o Okoun po italsku
Filety necháme rozmrazit při pokojové teplotě a dáme na plech. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a vložíme do vyhřáté trouby (cca 200...
více o Pangasius s mozzarellou
Množství ingrediencí záleží na počtu strávníků.
Z omytého citronu si najemno nastrouháme kůru, kterou smícháme se strouhankou určenou k...
více o Citronový pangasius
Asi 2 hodiny předtím, než má být jídlo hotové, vytáhneme rybu z lednice, abychom ji nakořenili. Připravíme pekáček, ve kterém rybu budeme...
více o Pangasius na zelenině (dietní)
Porce kapra osolíme a poprášíme provensálským kořením.
Porce citlivě opečeme v olivovém oleji s máslem a pak odložíme mimo pánev.
Ve výpeku...
více o Kapr v zelenině
Rajčata opláchneme a rozčtvrtíme. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme. Rybí filety a vyloupané krevety očistíme a osušíme. Rybu nakrájíme na...
více o Paella de marisco
Rybí filé namočíme do osoleného mléka, nakrájíme na plátky a osolíme. Na tenčí plátky nakrájíme i anglickou slaninu. Do misky z varného skla...
více o Labužnické rybí filé
Metličkou důkladně vyšleháme vejce s mlékem, moukou, osolíme a opepříme. Na rozehřátý olej vlijeme polovinu vaječné hmoty. Když začne...
více o Omeleta s uzenou makrelou