Nastrouhaný kabanos smícháme s nakrájenou cibulí a majonézou.
Poté smícháme zálivku a jen nahřejeme v mikrovlnné troubě či na ohřívači, pak...
více o Kabanosová pomazánka
Uvařené brambory necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kolečka a cibuli jemně nasekáme a vše promícháme. Do mléka...
více o Zapečené brambory s párky
Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit....
více o Utopenci podle Gejzy
Maso nakrájíme na menší kostky, klobásy na kolečka, osolíme, opepříme a naložíme alespoň na hodinu do obou hořčic (i déle, já si to...
více o Maso na hořčici
Uzeninu, zakysanou smetanu, sůl, pepř a citrón smícháme. Namažeme na palačinky, přeložíme, obalíme jako řízky a opečeme. Podáváme s...
více o Palačinkové kapsy
Nejprve si umícháme vajíčka. Až vychladne, vmícháme kuličky hrášku, ale opatrně, aby se nám nerozbily. Listové těsto rozdělíme na dvě půlky....
více o Plněná roláda z listového těsta
Rýži uvaříme, vyndáme z hrnce a necháme vychladnout.
Mezitím rozehřejeme na pánvi máslo (nejlépe jihočeské) a přidáme kukuřici, kterou v...
více o Rýžová směs
Oloupané špekáčky nařízneme třemi podélnými rovnoběžnými řezy vzdálenými od sebe asi 1 cm. Zářezy vedeme hluboko, ale opatrně tak, abychom...
více o Tygři v lahvi
Pórek nakrájíme na kolečka i se zelenou částí a spaříme vroucí vodou. Scedíme.
Do vymazaného pekáče dáme polovinu brambor nakrájených na...
více o Zapékané brambory s pórkem
Špekáčky (pokud nejsou v přírodním střívku) oloupejte, nakrojte podélně do dvou třetin výšky a do zářezů vložte po dvou plátcích cibule....
více o Buřty na černém pivu
Brambory ve slupce důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, stejně jako špekáčky. Cibuli nakrájíme na kousky. Brambory osolíme....
více o Bramborové špízy
Do kastrůlku dáme trošičku sádla, rozpustíme a přidáme cibulku. Oloupané buřtíky přihodíme do pekáčku a po chvilce přidáme nakrájená rajčata...
více o Buřty na černém pivu
Rozpálíme olej v hrnci.
Vložíme najemno nasekanou cibuli.
Až cibule krásně zesklovatí, přidáme najemno nasekané a oloupané buřty (možné...
více o Pikantní buřtguláš
Směs pro bramborové knedlíky rozmícháme s vodou, vejci a moukou. Osolíme podle chuti a necháme 5 minut nabobtnat. Potom těsto krátce...
více o Bramborové koblížky se salámem
Na rozpálenou pánev přidáme nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený česnek a celou klobásu. Restujeme do té doby, než ingredience budou...
více o Fazole s uzeninou
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, maso nebo klobásu nakrájíme, zelí propláchneme a předvaříme. Pak vše smícháme do pekáčku a zalijeme...
více o Brambory se zelím
Žampiony očistíme, rozkrájíme a podusíme. Poté je osolíme a okořeníme kmínem.
Nadrobno pokrájenou cibuli a anglickou slaninu nakrájenou na...
více o Dřevorubecký kastrůlek
Uvařené flíčky smícháme s nakrájenou šunkou, solí a pepřem. Potom je dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky. Nakonec...
více o Zapečené flíčky se šunkou
Nivu s cibulí nastrouháme, smícháme a klademe na kolečka salámu. Přeložíme je v půli a přitiskneme okraje, sepneme párátky – pro jistotu....
více o Salámová kolečka s nivou
Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka. Naskládáme je do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a feferonkami a...
více o Vepřové ala špekáčky na pivu
Špekáčky, rajčata a okurky nakrájíme na kolečka, papriku na nudličky a cibuli na jemné kostičky.
Nálev povaříme asi 2 minuty a necháme...
více o Špekáček v nálevu
Na menším množství sádla nebo oleje si orestujeme cibuli s pokrájenou klobásou. Ke konci restování přidáme zpěnit papriku, zalijeme vodou,...
více o Tulácký guláš
Nejdříve si připravíme nálev. Vodu s octem, kořením a cukrem svaříme a necháme 5 minut vařit na mírném ohni. Nálev necháme vychladit....
více o Pikantní čerti
Maso povaříme a nakrájíme na kousky spolu se slaninou. V nálevu uvaříme sušené houby a přidáme k masu. Do zbylého nálevu namočíme rohlíky,...
více o Hubovec