Vepřové maso nahrubo nameleme a smícháme s kořením a mletým hovězím masem. Do správné konzistence naředíme světlým pivem. Plníme do střívek...
více o Klobásy od Martiny
Silnější plátky anglické slaniny nakrájíme na pruhy. Čtvrtinu orestujeme do křupava, opepříme a odložíme stranou. Zbytek pak taktéž...
více o Špagety Carbonara – snadno
Oba druhy masa a slaninu nakrájíme na kostky asi 2×2 cm, klobásy asi na 1 cm kolečka. Vše osolíme, opepříme, v míse smícháme s hořčicemi....
více o Pestrý masový kastrůlek
Párky pokrájíme na kolečka, rajčata na menší kousky a cibuli na velká kolečka. Poklademe ve vrstvách do zapékací mísy a přikryjeme alobalem....
více o Párečky trochu jinak
Salám nakrájíme na malé nudličky. Dáme na rozpálený olej, zprudka orestujeme a přidáme nakrájenou cibuli, žampiony a kapie. Dále přidáme...
více o Potěšení pekelníka Pelešníka
Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je povaříme. Opravdu jen...
více o Květákové placičky s uzeninou
Z mléka, vajec, mouky a soli uděláme těsto podobné palačinkovému. V troubě rozpálíme ve větším pekáči máslo a do vřelého omastku vlijeme...
více o Vyběhlík
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce řádně promícháme sladkou...
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, posypeme paprikou, zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory. Zahustíme moukou, přidáme nakrájený...
více o Bramborový guláš
Na pánev dáme přiměřeně sádla nebo oleje. Necháme rozpálit. Zatím rozkrájíme napůl (na délku) párky, ale nedokrojíme je. Z párků uděláme...
více o Srdce z párku plněné vejcem
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, česnek a salám. Osolíme, opepříme. Chvilku restujeme a poté přidáme hrášek s rýží. Promícháme,...
více o Raz dva rizoto jednodušší
Do skleněné zapékací mísy dáme: tak dvě lžíce oleje, na plátky nakrájenou slaninu rozložíme na dno, na slaninu navrstvíme na plátky...
více o Tajemství ohně
Rohlíky natrháme a rozmočíme v mléce. Přidáme žloutky, promícháme a přidáme nakrájenou papriku, cibulku, žampiony, hrášek a na kousky...
více o Zeleninová nádivka
V hlubší zapékací míse nebo menším pekáčku necháme na tuku zesklovatět větší část cibule nakrájené na tenká kolečka. Oloupané buřty podélně...
více o Pikantní buřty v pivu a kečupu
Listové těsto rozválíme na tenký plát cca 3–4 mm a vložíme do formy na koláč (26 cm).
Těsto poklademe nakrájeným salámem a nakrájeným pórkem...
více o Kišlorén z Vysočiny
Kuřecí prsa (kotlety, kýtu) prořízneme a vytvoříme v nich kapsu, osolíme a opepříme. Anglickou slaninu nasucho orestujeme v pánvi, přidáme...
více o Voňavé anglické kapsy
Vepřové maso pomeleme – půlka nahrubo (šajba 10–12) a půlka najemno (šajba 4), hovězí pomeleme najemno, nejlépe dvakrát. Maso se nasolí (na...
více o Domácí klobásy
Rozválíme na tenké plátky listové těsto a vytvoříme obdélníky takové velikosti, aby se do nich dal pěkně zabalit párek. Plátky z těsta...
více o Párky v županu
Těstoviny uvaříme v osolené vodě a scedíme. Udržujeme je teplé. Pršut nakrájíme na proužky, šunku na maličké kostičky a opečeme na másle....
více o Široké nudle se šunkovou omáčkou
Na pánvičce na oleji osmažíme nakrájenou cibuli spolu s česnekem nakrájeným na kolečka do světle růžova. Přidáme červenou papriku, brambory,...
více o Tátova chuťovka
Na dno pekáčku nakapeme olivový olej, další patro bude cibule nakrájená na kolečka, další patro zelí (neždímám ho, aby se vytvořila šťávička...
více o Zapečené brambory – co dům dal
Zelné listy opláchneme a spaříme ve vroucí osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. Na každý list položíme polovinu párku a zavineme.
Obalíme...
více o Zelné řízky
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar z masa, osolíme,...
více o Kašparova pikantní tlačenka
Uzeninu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Podáváme s topinkami nebo toasty. Dozdobíme cibulí a...
více o Falešný tatarák z uzeniny
Cibuli nejprve oloupeme a opatrně posekáme nadrobno.
Brambory oloupeme a nakrájime je na kostky.
Buřty nakrájíme na kolečka.
Dáme rozpálit...
více o Buřtguláš
Nakrájejte cibuli a Gothaj a nechte cca 10–15 minut smažit na pánvi. Tesně před dosmažením přidejte kečup a hořčici. Podávat můžete se...
více o Česká čína
Rohlíky nakrájíme na plátky a zvlhčíme mlékem. Na dno vymazané a strouhankou vysypané formy uložíme vrstvu rohlíků, na kolečka nakrájená...
více o Rajčatová žemlovka
Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je.
Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a touto směsí naplníme...
více o Olomoucké plněné papriky
Špekáčky nařízneme a naplníme cibulí. Dáme do pekáčku a zasypeme zbylou cibulí.
Zalijeme kečupem a pivem, přidáme česnek a feferonky.
Pečeme...
více o Buřty s cibulí na pivě
Párky na oleji opečeme ze všech stran. Smícháme kečup s kari, osolíme, okořeníme a omáčkou přelijeme opečené párky. Posypeme nadrobno...
více o Kari párky
Všechny přísady na nálev 5 minut povaříme. Do vychladlého nálevu vmícháme kečup. Uzeninu a cibuli nakrájíme na kolečka, klademe střídavě do...
více o Domácí utopenci
Do jedné mísy drobně nakrájíme salám (velikost čtverečků asi jako čočka), scezenou Moravanku (feferonku vyhodíme) a drobně nakrájené...
více o Ďábelské tousty
Do pekáče nakrájíme cibuli, přidáme mražené zelené fazolky (pokud máme čerstvé, tak je krátce povaříme). Přidáme pivo, kečup, hořčici,...
více o Utopenci z pece
Špekáčky oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Cibuli nakrájíme také na půlkolečka.
Ostatní suroviny promícháme a svaříme do omáčky. Do mísy...
více o Špekouni v plamenech
Nakrájíme luncheonmeat na silnější kolečka, skleničkou vykrojíme prostředek. Dáme na pánev a opečeme do zlatova. Otočíme a dovnitř vklepneme...
více o Rychlý a levný oběd
Nejprve si připravíme nálev.
Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit....
více o Utopenci Gejza
Párek můžeme ohřát na pánvi, ale lepší je v mikrovlnce.
Rohlík dáme do mikrovlnky (na chvilku), aby byl taky ohřátý, ale i křupavý.
V...
více o Párek v rohlíku (trochu jinak)
Rýži několikrát propláchneme teplou vodou, nakonec studenou vodou a necháme okapat. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme rýži, kterou prudce...
více o Zapečená rýže se zelím a smetanou
Oloupané buřty nakrájíme na kolečka, kysané zelí překrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, stejně tak okurky a kozí rohy. Vše...
více o Utopence z hostince
Nálev povaříme tak 5 minut, odstavíme a přidáme kečup. Špekáčky nakrájíme, jak kdo chce (já na kolečka), a prokládáme cibulí. Zalijeme...
více o Vynikající utopenci podle mé babičky
Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku s prolisovaným česnekem. Poté přidáme na kostičky nakrájený salám...
více o Skvělá omáčka na špagety
Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru). Mouku dáme do mísy a přidáme kvásek, vejce, mléko...
více o Slaný závin s vinnou klobásou
Lák povaříme, až vznikne hladká hmota.
Uzeninu i cibuli nakrájíme na kolečka, narovnáme do sklenic asi do půlky a zalijeme lákem. Pak znovu...
více o Rychloutopenci
Z bílků ušleháme sníh. Nastrouhanou cuketu smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, dle chuti můžeme přidat i další zbytky z lednice,...
více o Zapečená cuketa s uzeninou
Na sádle osmahneme cibuli, přidáme kysané zelí, lžíci cukru a pár minut podusíme. Přihodíme oloupané a na plátky nakrájené jablko, pár zrnek...
více o Šukrut
V pánvi s vyšším okrajem rozpalte olivový olej a nechte na něm zesklovatět cibuli. Pak do pánve přidejte párky a opečte je. Přidejte fazole,...
více o Párky s fazolemi
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na středně velké kostky. Kabanos nakrájíme na kousky.
Nakrájenou cibuli...
více o Náš buřtguláš
Do menší misky dáme sojovku, worchester, koření, naředíme troškou piva a nakonec utřeme několik stroužků česneku. Zamícháme a těsně před...
více o Vylepšené špekáčky na opékání
Cibuli nakrájíme nadrobno a mírně osmažíme na másle, přidáme sladkou papriku a na kolečka nakrájené klobásy. Zalijeme vodou, přidáme masox a...
více o Klobásová omáčka