Do zapékací misky naskládat vrstvu brambor (polovinu celkového množství). Osolíme, opepříme a okmínujeme. Další vrstva je cibule, pak plátky...
více o Zapečené brambory se smetanou
Maso osolíme, vetřeme do něj česnek a posypeme kořením. Na rozehřátém sádle maso opečeme a podlijeme horkou vodou. Pečeme v troubě, občas...
více o Staročeská vepřová kýta
Mleté vepřové maso (nebo hovězí), vejce, sůl, pepř a petrželku dobře zpracujeme a uděláme malé kuličky, tak na jedno sousto.
V hrnci...
více o Kuličkový guláš
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, větší kusy zelí překrájíme. Jednu cibuli osmažíme na polovině tuku, opečeme maso, osolíme,...
více o Segedínský guláš maďarské babičky
Žebírka omyjeme a dáme spolu s kořením do vroucí vody. Vaříme pomalu cca 60 min., poté necháme v teplém vývaru přikryté vychladnout....
více o Žebírka vepřová, vařená a pečená
Maso nakrájíme na nudličky a spojíme s bílkem, solamylem a vodou. Rozehřejeme pánev s olejem a maso na mírném ohni osmahneme. Musí se míchat...
více o Čína s česnekovými výhonky
Kysané a sterilované zelí můžeme pokrájet a dáme i s lákem vařit s utřenými (nebo prolisovanými) stroužky česneku se solí. Okořeníme...
více o Zelný kotlík
Maso naklepeme a naložíme jej do směsi kari koření a jogurtu. Paprikové brambůrky rozdrtíme najemno a naložené maso v nich obalíme. Na plech...
více o Kari maso v brambůrkách
Vepřové i hovězí maso nakrájíme na nudličky a osmahneme na oleji, přidáme cibulku a jak zesklovatí, přidáme sůl a pepř, papriku a feferonky...
více o Konšelské peklo
Maso nakrájíme jako na guláš, na oleji osmahneme do světle růžova nakrájenou cibuli, zasypeme oběma paprikami a přidáme sáček zelí i s vodou...
více o Maďarská variace
Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka. Naskládáme je do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a feferonkami a...
více o Vepřové ala špekáčky na pivu
Kuřecí prsa a vepřovou pečeni nakrájime na nudličky asi tak 3 cm dlouhé a 1 cm široké, dáme do misky. V oleji rozmícháme česnek, sůl, gyros...
více o Vestfálský měšec
Cibuli na proužky necháme zesklovatět, přidáme maso nakrájené na menší kousky. Osmahneme, necháme vydusit, osolíme, opepříme. Podléváme...
více o Samuraj k pivku
Uvaříme rýži. Uvaříme zelí bez zahuštění.
Příprava masa (jako na guláš): Na sádle zpěníme cibuli, česnek, kmín, přidáme maso nakrájené na...
více o Mňamka rýže se zelím
Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleněné nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem a necháme do druhého...
více o Mletý bůček se směsí sýrů
Krkovičku nakrájíme na větší kostky, osolíme. Na oleji opečeme pokrájenou cibuli, přidáme maso, koření a restujeme asi 35 minut ve vlastní...
více o Staročeské kostky
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, papriky na proužky. Rajčata na špičce křížem...
více o Labužníkova specialita
Maso ostrým nožem rozřízneme na 1–2 cm silný plát. Plát masa rozložíme na prkénko a navlhčenou paličkou jej rovnoměrně naklepeme. Maso...
více o Roláda z vepřového masa
Recept mám od své zesnulé tety. Maso je jedinečné, měkoučké a šťavnaté. Plecko si nakrájíme na větší kousky, naklepeme (nesolíme). Anglickou...
více o Tetino maso
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji (cca 8 minut). Poté jej dejte na velký...
více o Vepřové koleno na tymiánu
Připravíme si alobal, na něj klademe plátky másla, očištěné brambory pokrájené na kolečka, osolíme.
Oloupanou cibuli pokrájíme též na...
více o Kotletky v alobalu s bramborem
Vše promícháme, přidáme 1 l vody se dvěma masoxy a opět promícháme. Dáme do pekáče, přikryjeme alobalem a pečeme při 230 °C asi 1 a 1/2...
více o Prezidentský guláš
Pekáček silně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou (může jí být více i na dně, dělá omáčku). Kotlety naklepeme, nařízneme po okrajích,...
více o Vinařské kotlety
Kotlety naklepeme, brambory nakrájíme na malé kostky.Osolíme a okořeníme. Šunku nakrájíme na proužky, pórek na tenká kolečka. Na olejem...
více o Kotlety v tlakovém hrnci
V kastrůlku nahřejte 2 lžíce oleje, přidejte jemně pokrájenou mrkev a orestujte ji dozlatova. Vsypte jemně nasekanou cibuli a míchejte,...
více o Uzená krkovička se švestkovou omáčkou
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a mírně poprášíme moukou. Plátky pak dáme do vymaštěného pekáčku, poklademe na malé kousky pokrájenými,...
více o Krkovička pečená s játry a cibulí
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, petrželku a hladkou mouku podle potřeby. Necháme chvilku v ledničce...
více o Vepřové ragú z mletého masa
Marináda na 2–3 krkovice: 1 cibule, 1 stroužek česneku, 3 lžíce hořčice, 1 dl piva (desítka, dvanáctka je moc hořká), petržel, sůl, pepř....
více o Krkovice v pivu podle Terči
Maso obalíme ve směsi koření a mouky.
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Na pánvi orestujeme slaninu s masem. Na zbylém výpeku...
více o Cikánský řízek
orestovat do červena cibuli (sádlo, olej), přidat lžíci papriky, maso oválet v mouce a přidat do kastrolu, orestovat, zalít do půl až...
více o Vepřové na paprice
Nejdříve očistíme a nakrájíme vepřové na kostky, oloupeme cibuli a nahrubo nakrájíme. V hrnci necháme rozpustit sádlo, přidáme cibuli a...
více o Vepřový gulášek
Maso uvaříme, ale část vepřového necháme syrové, lépe to váže a sekaná se nerozpadá. Pokrájíme na kousky, nakrájené rohlíky navlhčíme...
více o Velikonoční sekanina
Přivedeme vodu k varu s dostatečným množstvím soli.
Kořenovou zeleninu omyjeme a cibuli oloupeme.
Do vařící vody vložíme koleno, zeleninu,...
více o Křupavé vepřové koleno
Jednu třetinu bůčku umeleme, dvě třetiny nakrájíme na kostky, vše smícháme s ostatními surovinami a necháme odležet 12 hodin v chladu.
Pak...
více o Bůčková roláda VII.
Játra nakrájíme na větší kousky, opepříme. Vložíme do pekáče, opepříme, podlejeme olejem (sádlem a pod.) a pečeme asi 10 minut.
Cibuli a...
více o Játra na jablkách