Drůbeží, ale i vepřová játra nakrájíme na nudličky, lehce zaprášíme solamylem a krátce osmahneme na másle a oleji. Přidáme najemno...
více o Pikantní játra
Nakrájenou cibuli osmažíme do zlatova, přidáme očištěná, na nudličky nakrájená játra. Ochutíme tabascem nebo chilli, případně pálivou...
více o Drůbeží játra na medu
V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli a osmažíme dohněda jako na guláš. Poté vložíme játra a po všech stranách osmažíme. Zaprášíme moukou,...
více o Rychlá kuřecí játra na cibulce
Na tuku zpěníme cibuli, přidáme hovězí a vepřové maso nakrájené na nudličky a podusíme. Vhodíme nakrájená drůbeží játra, okořeníme pepřem,...
více o Sicilská směs
Marináda: koření rozmělníme v hmoždíři a na oleji spojíme.
Játra důkladně propláchneme, osušíme a vložíme do marinády. Necháme je odležet,...
více o Provensálská paštika z drůbežích jater
Srnčí hřbet vyložíme slaninou.
Obrané a na kostičky nakrájené kuře osmažíme na sádle.
Osmažené kuře dáme bokem a na pánvi necháme tuk....
více o Játrová paštika
Cibuli, česnek a rozmarýn osmahneme a přidáme oloupaná nakrájená rajčata.
Přilijeme červené víno, osolíme, opepříme a povaříme alespoň 15...
více o Těstoviny s játry
Drůbeží játra a drůbeží srdíčka očistíme a opláchneme studenou vodou. Srdíčka spaříme horkou vodou a scedíme.
Cibuli nakrájíme na kostičky,...
více o Drůběží játra a srdce
Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Po obvodu plátky na několika místech nařízneme. Potom játra lehce naklepeme a...
více o Vepřová játra s chilli omáčkou
Osmahneme cibuli, vložíme na nudličky nakrájená játra a necháme smažit 15 minut na středním ohni. Poté vložíme zeleninu, trochu vody a pod...
více o Kuřecí játra se zeleninou
Kuřecí játra opláchneme studenou vodou, nakrájíme je na malé kousky a necháme okapat. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Šalotky...
více o Ragú z kuřecích jater
Játra nakrájíme na kousky, cibuli na proužky a slaninu na kostičky. Na pánev dáme slaninu a rozehřejeme (pokud je slanina málo mastná nebo...
více o Játra na cibulce a slanině
Maso a játra nakrájíme na nudličky. Slaninu, salám, papriku a cibuli, na 1/2 cm proužky, čerstvé žampiony na plátky. Plecko osolíme,...
více o Barevný kopec
Předvařené dršťky uvaříme s novým kořením, pepřem, bobkovým listem, tymiánem a solí.
Necháme okapat, posypeme grilovacím kořením a paprikou...
více o Zadělávané dršťky
Na pánvičce zpěníme na trošce oleje najemno nakrájenou cibulku, přidáme játra a orestujeme je. Z žampionů vykroutíme nožičky, najemno je...
více o Plněné žampiony játrovou směsí
Do rozemletých jater přidáme sádlo, vejce, šlehačku, sůl a pepř. Vše dobře vymícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme plátky slaniny, vlijeme...
více o Domácí paštika
Bůček uvaříme v minimálním množství vody, do kterého přidáme jednu cibuli, 3 stroužky česneku, kmín a trochu koření na paštiku. Připravíme...
více o Játrová paštika
Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme smažit dozlatova. Potom přidáme na kostičky nakrájená játra, opepříme, přidáme na plátky...
více o Játra nakyselo
Žlázy namočíme na pár hodin do mléka, pak je nakrájíme na kostky. Na suché pánvi opečeme nakrájený špek a na něm osolené a opepřené maso....
více o Veselé býčí koule
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovita na 2 lžících oleje, přidáme omyté, na kousky pokrájené drůbky. Osmažíme, přilejeme trochu vývaru...
více o Pomazánka z drůbků
Cibuli oloupeme a nakrájíme asi na 0,5 cm kolečka (lépe, když se nerozpadnou). Oloupaná jablka nakrájíme na 1 cm kolečka, pak z každého...
více o Zámecká drůbeží játra
Do hrnce s vroucí vodou vhodíme drobně pokrájená játra, která ihned vyndáme, necháme okapat a zchladnout. Pak je zaprášíme Solamylem,...
více o Žampionová játra
Játra omyjeme, odblaníme a tak, jak jsou mokrá, je posypeme ze všech stran grilovacím kořením. Nachystáme si pekáček, každý kousek obalíme...
více o Rychlá drůbeží játra, jako smažená
Na oleji zpěníme 1 větší cibuli pokrájenou spíše na větší kousky nebo na proužky. Kuřecí játra dobře propereme ve vodě, vysušíme a nakrájíme...
více o Kuřecí játra se zeleninou na smetaně
Játra očistíme, opláchneme a necháme okapat. Cibuli si pokrájíme nadrobno a osmažíme na trošce oleje dozlatova. K cibuli přidáme játra,...
více o Omáčka z drůbežích jater
Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme a osmahneme na ní nadrobno nakrájenou cibuli. Vmícháme naškrábaná nebo umletá játra a za stálého...
více o Játrová omáčka
Máslo rozpustíme v hrnci a přidáme olej. Orestujeme játra, přidáme pórek, zlehka orestujeme, zalijeme vodou a přidáme kostku masoxu. Vaříme...
více o Játra s pórkem
Oloupané šalotky nasekáme nadrobno a velice pomalu a za častého míchání je osmažíme dozlatova na pánvi s rozehřátým máslem a olejem. Pak...
více o Paštika s pomerančovou kůrou
Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší. Játra uvaříme doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka. Maso vykostíme a...
více o Domácí tlačenka
Smícháme v misce hořčici, kečup, pepř a obalíme v hmotě játra.
Na sádle osmahneme cibuli. Až je pěkně hnědá, necháme na ní z obou stran...
více o Smažená játra
Očištěné ledvinky rozpůlíme, odstraníme z nich močové kanálky a v několika vodách dobře vymneme. Poté je důkladně osušíme a nakrájíme příčně...
více o Vepřové ledvinky po maďarsku
Ledvinky rozpůlíme, vykrájíme močovody, nakrájíme na plátky, omyjeme studenou vodou a namočíme na 2–24 hodin do mléka. Následně ledvinky...
více o Ledvinky s houbami
Ve vodě namočené žemle vymačkáme a spolu s játry najemno umeleme. Máslo dobře vymícháme s vejci a důkladně promícháme s játry. Dochutíme...
více o Hrnečková paštika
Dáme vařit brambory ve slupce, vaříme je do poloměka. Mezitím na pánvi osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli do sklovata, na ni vložíme játra...
více o Chudákova husa
Srdíčka rozkrojíme podélně napůl a omyjeme. Nakrájíme si nadrobno oloupanou cibuli a česnek. Dáme srdíčka do vyšší pánve nebo kastrůlku....
více o Kuřecí srdíčka
Odblaněná a očištěná játra nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájenou nadrobno společně s očištěnou zeleninou nakrájenou na jemném struhadle a...
více o Vepřová játra na smetaně
Plátky krkovičky naklepeme, osolíme a lehce natřeme omáčkou smíchanou z kečupu, hořčice, pepře a pár kapek olivového oleje. Dáme do chladu....
více o Krkovička s kopečky
Uzený špek na kostičky dáme do hrnce spolu s cibulkou a osmažíme dorůžova. Přidáme fazole v plechovce, necháme zhruba 5 minut povařit,...
více o Mexická dršťková polévka
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme, přidáme vývar a vejce,...
více o Paštika z vepřových jater
Rýži uvařte podle návodu.
Játra omyjte a osušte, anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a cibuli nasekejte na menší kousky.
Na oleji...
více o Játra na víně s rýží
Na oleji orestujeme cibuli na půlkolečka i s česnekem, až začne vonět. Přidáme opláchnutá játra a restujeme. Jakmile zhnědnou, přidáme...
více o Mexická kuřecí jatýrka
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a mírně poprášíme moukou. Plátky pak dáme do vymaštěného pekáčku, poklademe na malé kousky pokrájenými,...
více o Krkovička pečená s játry a cibulí
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, játra mezitím rozmixujeme. Až začne cibulka zlátnout, přidáme játra a krátce osmahneme....
více o Bílá játrová omáčka