Jablečná roláda
Najemno nastrouhaná jablka rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Posypeme cukrem a skořicí. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny.... více o Jablečná roláda
Najemno nastrouhaná jablka rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Posypeme cukrem a skořicí. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny.... více o Jablečná roláda
Zpracujeme těsto, vyválíme plát, pomocí válečku přeneseme na plech (nemusí se vymazávat, těsto je dost mastné), povlažíme rozšlehaným vejcem... více o Tvarohové těsto naslano i nasladko
Listové těsto rozdělíme na 2 poloviny, každou polovinu rozválíme na pomoučeném vále do obdélníku (asi 30x20 cm), potřeme náplní (smíchaná... více o Arménský štrúdl
Mouku vysypeme na vál, nastrouháme na ni Heru, přidáme jogurt, sůl, vajíčko a vypracujeme těsto.... více o Těsto na štrúdl – velice jednoduché
Jablka si oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Počet jablek závisí na počtu porcí, já měla 6 menších. Vložíme do hrnce, malinko podlijeme... více o Šátečky z listového těsta s jablky
Smíchám mouku s vejcem a teplou vodou a hnětám 20 min. Přikryju a nechám 20 min odstát. Oloupu jablka a nastrouhám na plátky a nachystám... více o Apfelstrudel
Nejdříve uděláme náplň. Oloupeme jablka a nakrájíme je na menší kousky nebo plátky. Do hrnce dáme menší kousek či lžíci másla, vsypeme... více o Levný práškový závin
Do mouky nastrouháme 100 % tuk, zalijeme šlehačkou a dobře propracujeme. Necháme chvíli odpočinout v ledničce. Pak těsto rozdělíme na 3–4... více o Štrúdl ze šlehačky
Zaděláme těsto smícháním tvarohu, mouky, tuku. Rozválíme na plát cca 3–5 mm silný. Vykrojíme čtverečky cca 6×6 cm. Dáme lžičku marmelády,... více o Tvarohové šátečky nasladko i naslano
Tuk nastrouháme do mouky, zpracujeme všechny přísady v nelepivé těsto a necháme chvíli v ledničce odležet (stačí, než oloupeme a nakrájíme... více o Domácí listové těsto
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi vlažného mléka.... více o Štóla marcipánová ovocná
Ze sádla a mouky uděláme světlou jíšku. Z ostatních ingrediencí vypracujeme těsto, vyválíme na menší, asi 1 cm silný plát a potřeme jíškou.... více o Slovenský válený štrúdl
Do mísy prosijte mouku a utvořte v ní důlek. Rozmíchejte vejce, vodu, olej, sůl a citronovou šťávu a vlijte do důlku. Hmotu začněte... více o Tažený štrúdl (závin)
Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na obdélník, který zasypeme žmolenkou, užmoulanou z uvedených ingrediencí. Dlaněmi ji zamačkáme,... více o Gata – listový závin se žmolenkou
Ze všech surovin vytvoříme na vále hladké, vláčné těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladu, zabalené. Potom jej plníme... více o Výtečné těsto štrúdl
Z těsta vyválíme 2 pláty. První plát dáme na plech a vyskládáme piškoty. Uvaříme pudink podle návodu, necháme vychladnout a nalijeme na... více o Štrúdl trochu jinak
Cizrnu uvaříme a s trošičkou vody a oleje rozmixujeme. Přidáme cukr a koření. Těsto vyválíme, posypeme rozinkami, naplníme náplní z cizrny,... více o "Ořechový" závin z cizrny
Suroviny zpracujeme ve vláčné těsto a necháme ho 1 hodinu v lednici odpočinout. Stačí na 4 nohavice štrúdlu.... více o Těsto na štrúdl
Z mouky, vejce, vody a oleje připravíme těsto, které necháme v lednici na půl hodiny odpočinout. Mezitím si oloupeme jablka a nahrubo je... více o Štrúdl s jablky
Z přísad vypracujeme hladké těsto. Bochánek zakryjeme na 30 minut teplým hrncem. Těsto rozdělíme na dva díly, vyválíme ho na sílu 5 mm a... více o Petřin tažený závin
1. Ušleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh. Žloutky s vodou a cukrem šleháme do zhoustnutí. Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva... více o Piškotová roláda jednoduše
Mléko, cukr a dětskou krupičku dáme vařit a mícháme, dokud nevznikne hustá kaše. Necháme vychladnout. Tvaroh vyšleháme se žloutkem,... více o Výborná náplň do štrúdlu z listového těsta
Těsto: Droždí rozmícháme v části vlažného mléka, lžičky cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr, rozehřáté máslo, kvásek, 1... více o Kynutý ořechový závin
Piškoty rozdrťte, ořechy nasekejte nadrobno, jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Pak pokapejte citronovou šťávou a... více o Jablečné rolky s omáčkou
Z ingrediencí vytvoříme krásně tvárné těsto a rozválíme ho na utěrce. Na náplň smícháme oloupaná a nastrouhaná jablka, skořici a posekané... více o Dietní jablečný závin
Z mouky, rozpuštěné Hery, kvásku, soli, žloutku, vejce a mléka vypracujeme těsto, které necháme vykynout na teplém místě. Těsto rozdělíme na... více o Korbáčový závin
Z mouky, másla a jogurtu vypracujeme těsto a vyválíme ho na plát. Dílky pomerančů rozřízneme napříč a obalíme je v pískovém cukru. Rozložíme... více o Pomerančový závin
V míse smícháme cukr, pudinkový prášek, tvaroh, žloutky, kůru a šťávu z citronu a dobře rozmícháme. Listové těsto rozválíme na pomoučeném... více o Rychlé tvarohové šátečky
Hotové plundrové těsto (lze koupit v supermarketu) rozbalíme a na šířku rozřízneme na dvě poloviny. Každou polovinu posypeme na kousky... více o Rychlí šneci z plundrového těsta
Tvaroh smícháme s moukou, Herou a práškem do pečiva. Zpracujeme na válu v hladké těsto, dáme do ledničky na 1/2 hodiny. Pak vyválíme... více o Tvarohové šátečky
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme krém a necháme vychladnout. Tvaroh rozmícháme s vejcem a cukrem. Pokud máme tvaroh z vaničky, přidáme... více o Závin a la Airan
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, očistíme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva, Heru, cukr,... více o Závin z bramborového těsta
Mouky je někdy potřeba trochu více, podle velikosti vajec a druhu mouky. Všechny ingredience v míse smícháme v pevné a pružné těsto, necháme... více o Octové těsto místo listového
Žloutky vyšleháme do husté pěny s cukrem, pak vmícháme mouku a na závěr i tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech s pečicím papírem a v... více o Tiramisu roláda
Máslo, tvaroh a mouku zpracujeme v těsto, necháme asi 30 minut odpočinout. Potom vyválíme užší dlouhý plát, posypeme jablky, rozinkami,... více o Tvarohový závin
Listové těsto vyválíme na tloušťku kolem 2 mm. Vejce rozšleháme vidličkou a natřeme těsto z horní strany. Celou plochu posypeme cukrem a... více o Skořicoví šneci
Všechny ingredience na těsto smícháme a vypracujeme vláčné těsto. Když lepí, bez obav přidáme mouku. Rozdělíme na 6 dílů. Každý díl vyválíme... více o Staročeský štrúdl
Rozinky předem namočíme do rumu nebo do vody. Nejprve uděláme kvásek. V 200 ml mléka rozmícháme hrubou mouku, droždí, cukr a špetku soli.... více o Makový závin
Mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a zalijeme částí vlažného mléka. Trošku... více o "Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami
Všechny suroviny dáme do jedné mísy a vypracujeme si těsto. Hotové těsto necháme hodinu vykynout. Mezitím si připravíme náplň. Na ni budeme... více o Skořicový pletenec podle Hrušky
Na vále smícháme suroviny (na těsto) a vypracujeme pěkné hladké těsto. Rozdělíme ho na 2–4 díly, podle toho, kolik chceme nohavic. Uvařený a... více o Nacpánek – závin
V míse mouku s tukem rukou rozemneme na žmolenku a do ní vlijeme žloutky rozmíchané s vodou a octem. Rukou v míse vymícháme v hladké těsto,... více o Listový závin bez překládání
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a přidáme pudink.... více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, za šlehání postupně přidáme vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru. Višně scedíme a vypeckujeme. Těsto... více o Tvarohový závin s višněmi
Jablka je lepší nastrouhat nahrubo, nebo na plátky. Ořechy spíše nasekáme, místo umletí. Těsto rozválíme a posypeme cukrem, jablky, skořicí,... více o Štrúdl z listového těsta
Připravíme si těsto. Na vál dáme hladkou mouku a na ni nastrouháme tuk. Do skleničky rozklepneme 1 vejce a dolijeme teplou vodou, asi tak do... více o Jablečný závin
Z listového těsta vyválíme obdélník, který na středu posypeme oloupanými a nastrouhanými jablky, rozdrcenými piškoty, opranými a osušenými... více o Jablečný závin z listového těsta
Přesijeme mouku. Nastrouhané máslo umístíme do důlku v mouce. Přidáme 4 lžíce vody. Nejdříve zaděláváme nožem, poté rukama. Zpracované těsto... více o Listové těsto
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na obdélník, který zasypeme žmolenkou. Dlaněmi jí zamačkáme, aby se tolik nesypala při balení... více o „Gata“– listový závin se žmolenkou
Žádné recepty nebyly nalezeny