Nejlehčí sladkokyselá omáčka
Džem a kečup smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a přidáme ocet.... více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka
Džem a kečup smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a přidáme ocet.... více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka
Uvařené těstoviny smícháme s pokrájenými jablky a rozinkami. Žloutky utřeme s cukrem (dle chuti a kyselosti jablek), vmícháme tvaroh, mléko,... více o Jablečné těstoviny s tvarohem
Všechny ingredience dáme do pekárny v tom pořadí, jak jsou napsané, necháme umíchat a vykynout (program těsto). Po vykynutí vyndáme z... více o Domácí chléb "Šumava" pečený v troubě nebo domácí pekárně
Pekárna na program těsto. Vykynuté těsto vyndáme na vál. Rozkrojíme na 2 části a každý díl vyválíme na placku. Potřeme kečupem s česnekem,... více o Pizza chléb po našem
Suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program „dort“. Doba pečení je přibližně 1:45. Ořechy, rozinky a jablka přidáme po... více o Americká buchta z domácí pekárny
Všechny ingredience dobře promícháme a necháme chvíli odležet. Podáváme k provensálské paštice z drůbežích jater.... více o Brusinková omáčka – Cumberland sauce
Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme. Brambory dáme do hrnce s vodou a vaříme. Mezitím si osmažíme cibulku na oleji. Brambory slijeme a... více o Šťouchané brambory
Uvaříme kuřecí stehna, vývar si necháme. Stehna vyndáme z vývaru, necháme vychladnout. Dáme uvařit široké nudle podle návodu. Scedíme,... více o Bešamel od maminky
- špagety uvaříme - cibuli nakrájíme na kostičky - osmažíme na tuku dozlatova - přidáme maso, rajčatový protlak a česnek - osolíme, opepříme... více o Boloňské špagety
V hrnci ve vodní lázni šleháme vejce a cukr asi 1/2 hodiny. Když je hmota hustá asi jako na palačinky, odstavíme a zašleháme nalámanou... více o Čokoládový krém
Ve vodě s cukrem rozmícháme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, velmi důležité je těsto pořádně... více o Podmáslový chléb s mandlemi
Vodu s cukrem povaříme 10 minut a potom do ní dáme povařit na 3 minuty čtvrtky jádřinců zbavených jablek (slupka může zůstat). Jablka... více o Švestky s jablky
Cibuli nakrájíme, okurku nastrouháme a oboje smícháme s ostatními ingrediencemi. Tento recept jsem dostala od kamarádky. Dělávám ho někdy... více o Tatarka trochu jinak
Výhonky propláchneme a necháme okapat. Zalijeme je 1,25 l vroucí vody a vaříme asi 10 minut. Pak necháme 3 dny odstát. Potom vodu přecedíme... více o Med z mladého jehličí
Ingredience dáme do pekárny, semínka přidáme po zaznění tónu. Pečeme na program „Celozrnný“.... více o Celozrnný chléb s vločkami
Ovoce přebereme, omyjeme a nasypeme do hrnce, kde ho dobře rozmačkáme. Přidáme kyselinu citronovou a 1,5 litru studené vody. Rozmícháme a... více o Malinová šťáva
Na oleji osmažíme nakrájené cibule, potom přidáme pokrájená játra. Až se játra usmaží, podlijeme vodou a podusíme, než játra změknou.... více o Játrová omáčka
Ingredience vložíme do misky a zalijeme do poloviny lákem ze sušených rajčat. Rozmixujeme.... více o Pesto ze sušených rajčat
Na hlubokém plechu promícháme suché ingredience a rovnoměrně zakapeme Salkem. Pražíme dozlatova – musíme často míchat, ať se nám vločky... více o Müsli ořechové
1. Cibuli osmažíme na oleji. 2. Přidáme tuňáka a osmahnem. 3. Přidáme pokrájená rajčata. 4. Podusíme. 5. Přidáme pyré. 6. Dochutíme česnekem... více o Tuňákové špagety
Rybíz propláchneme a necháme okapat. Pak vidličkou strhneme kuličky ze stonků. Lehce je rozmačkáme a posypeme želírovacím cukrem. Pomeranč a... více o Omáčka Cumberland
4 ks sklenic 0,7 l naplníme okurkami překrojenými na poloviny, proložíme koprem a nakrájenými cuketkami. Svaříme vodu se solí a okurky... více o Celoroční kvašáky
Nyní si připravíme výtečné domácí tiramisu.Recept je vcelku jednoduchý.Tiramisu má 3 patra. Nachystáme si plech a naskládáme do něj piškoty... více o Domácí tiramisu
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, dáme do vody s octem, aby nečernaly. Pak postrouháme křen. Všechno smícháme a dle chuti osolíme. Dáme do... více o Jablečný křen
Do pekárny dáme nejdříve tekuté ingredience, pak suché. Pečeme na základním programu.... více o Chléb s bylinkami a česnekem
Víno smícháme s cukrem a svaříme (v mikrovlnce). Do vařícího vína nasypeme pepř a necháme vychladnout. Pak vmícháme do jogurtu s ostatním... více o Pepřová omáčka
Okurku oloupeme, omyjeme vodou a na hrubém struhadle nastrouháme do mísy. Potom ji hodně osolíme a dáme asi na půl hodiny až hodinu do... více o Tzatziki po česku – vlastní recept
Maso naklepeme a namáčíme v marinádě, kterou jsme smíchali z výše uvedených ingrediencí. Uložíme do jakékoliv uzavíratelné nádoby a necháme... více o Marináda na maso – na grilování
Smícháme smetany a mléko, přidáme sýry a dáme vařit. Houby nakrájíme na kousky a mírně orestujeme. Do omáčky přidáme (dle požadovaného... více o Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami
V menší misce zaděláme kvásek z droždí, lžíce cukru a teplé vody. Než se na kvásku vytvoří pěna, smícháme ve velké míse mouku se šrotem,... více o Celozrnný pivní chléb
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky, plátky, jak kdo má rád)... více o Žampionová omáčka s cibulí
Vše smícháme, naplníme do skleniček, které dobře uzavřeme a v zavařovacím hrnci zahříváme 20 minut na teplotu 90 °C. Při této teplotě... více o Křenová pasta
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixéru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané bylinky. Mixujte cca... více o Country marináda s tymiánem
V misce smícháme všechny ingredience dohromady. Osolíme a opepříme. V ledničce vydrží dresink 3 dny.... více o Krémový dresink z podmáslí
Vše nasypeme do mísy a propracujeme. Pokud to nepůjde, je nutné přidat více vody. V opačném případě dosypeme více mouky. Uděláme z těsta 4... více o Rychlé placky
Veškeré tekuté přísady nalijeme do pekárny na chleba a přidáme i ty sypké. Necháme míchat, kynout a péct.... více o Chléb s kečupem a sýrem
Zaděláme kvásek (já roztírám droždí na kašičku s cukrem a poté přidávám další suroviny), přidáme do mísy s moukou, solí, kmínem, octem,... více o Dalamánky z chlebové mouky
Sesbíráme 750 ks sedmikrásek a 3 vrcholky meduňky, opláchneme vlažnou vodou a namočíme do 1 l vody. Přidáme 1,5 citrónu nakrájeného na... více o Sedmikráskový med s pomerančem
Cibuli zpěníme na másle, přidáme drobně pokrájenou brokolici, špetku soli a dusíme. Měkkou brokolici zalijeme rozšlehanými vejci s... více o Brokolice s vejci
Vločky namočíme přes noc. Přidáme strouhaný sýr, krájený pórek na jemná kolečka, 3 rozmačkané stroužky česneku, mírně osolíme a smícháme se... více o Vločky naslano
Ohřát mléko - vlažné, rozdrobit droždí, přidat 2 lžičky cukru. Kvásek nechat kynout. Do vykynutého kvásku přimíchat žloutky, promíchat... více o Vánočka - Koláče
Řepu namočit přes noc. Ráno omýt, přelít vařící vodou, 2 hodiny vařit. Potom prudce zchladit, oloupat, nahrubo nastrouhat. Přidat najemno... více o Nakládaná červená řepa
Meltu necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Kvásek odměřujeme zamíchaný, aby v něm nebyly bubliny. Do domácí pekárny dáme nejprve Meltu,... více o Celožitný tmavý chléb
Vejce a okurku nakrájíme na kostičky, přidáme prolisovaný česnek a ostatní přísady a vše smícháme. Podáváme ke grilovanému masu nebo... více o Provensálská omáčka
Do hladké mouky dáme vykynutý kvásek (mléko, droždí, lžíce cukru, lžíce mouky), přidáme vejce, rozpuštěný tuk, mléko, sůl, trochu cukru a... více o Domácí rohlíky od Hodinářů
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem a povaříme. Ve smetaně rozkvedláme žloutky a přidáme je společně s čerstvě... více o Křenová omáčka se smetanou
Z mrazáku vyndáme špenát a necháme povolit. Na másle necháme zesklovatět cibulku a vložíme na ni špenát. Ten vaříme tak dlouho, dokud úplně... více o Jednoduchý špenát
Smícháme suroviny na těsto kromě zrní, necháme 45 minut kynout. Přidáme zrní a necháme kynout další 3 hodiny. Pečeme 15 minut na 220–250... více o Chleba z žitného kvásku
Na středním ohni vyvaříme víno do poloviny původního množství, přidáme smetanu a metličkou pečlivě ušleháme a opět zvolna vyvaříme do... více o Omáčka z plísňového sýra
V uvedeném pořadí dáme ingedience do pekárny (sušené mléko je možno vynechat). Zapneme program Příprava těsta. Po skončení programu... více o Bagety z pekárny
Žádné recepty nebyly nalezeny
Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.