Potřebujeme: plech, pečicí papír a mixér.
Těsto: Vyšleháme vejce do pěny a postupně přidáváme cukr a olej.
Až je vše vyšleháno, přidáme...
více o Kinder mléčný řez – pro děti
Uvařené těstoviny smícháme s pokrájenými jablky a rozinkami. Žloutky utřeme s cukrem (dle chuti a kyselosti jablek), vmícháme tvaroh, mléko,...
více o Jablečné těstoviny s tvarohem
Pekárna na program těsto. Vykynuté těsto vyndáme na vál. Rozkrojíme na 2 části a každý díl vyválíme na placku. Potřeme kečupem s česnekem,...
více o Pizza chléb po našem
Suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program „dort“. Doba pečení je přibližně 1:45. Ořechy, rozinky a jablka přidáme po...
více o Americká buchta z domácí pekárny
Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme. Brambory dáme do hrnce s vodou a vaříme. Mezitím si osmažíme cibulku na oleji. Brambory slijeme a...
více o Šťouchané brambory
Uvaříme kuřecí stehna, vývar si necháme. Stehna vyndáme z vývaru, necháme vychladnout. Dáme uvařit široké nudle podle návodu. Scedíme,...
více o Bešamel od maminky
V hrnci ve vodní lázni šleháme vejce a cukr asi 1/2 hodiny. Když je hmota hustá asi jako na palačinky, odstavíme a zašleháme nalámanou...
více o Čokoládový krém
Ve vodě s cukrem rozmícháme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, velmi důležité je těsto pořádně...
více o Podmáslový chléb s mandlemi
Vodu s cukrem povaříme 10 minut a potom do ní dáme povařit na 3 minuty čtvrtky jádřinců zbavených jablek (slupka může zůstat).
Jablka...
více o Švestky s jablky
Cibuli nakrájíme, okurku nastrouháme a oboje smícháme s ostatními ingrediencemi. Tento recept jsem dostala od kamarádky. Dělávám ho někdy...
více o Tatarka trochu jinak
Výhonky propláchneme a necháme okapat. Zalijeme je 1,25 l vroucí vody a vaříme asi 10 minut. Pak necháme 3 dny odstát.
Potom vodu přecedíme...
více o Med z mladého jehličí
Ovoce přebereme, omyjeme a nasypeme do hrnce, kde ho dobře rozmačkáme. Přidáme kyselinu citronovou a 1,5 litru studené vody. Rozmícháme a...
více o Malinová šťáva
Na oleji osmažíme nakrájené cibule, potom přidáme pokrájená játra. Až se játra usmaží, podlijeme vodou a podusíme, než játra změknou....
více o Játrová omáčka
Na hlubokém plechu promícháme suché ingredience a rovnoměrně zakapeme Salkem. Pražíme dozlatova – musíme často míchat, ať se nám vločky...
více o Müsli ořechové
Rybíz propláchneme a necháme okapat. Pak vidličkou strhneme kuličky ze stonků. Lehce je rozmačkáme a posypeme želírovacím cukrem.
Pomeranč a...
více o Omáčka Cumberland
4 ks sklenic 0,7 l naplníme okurkami překrojenými na poloviny, proložíme koprem a nakrájenými cuketkami.
Svaříme vodu se solí a okurky...
více o Celoroční kvašáky
Nyní si připravíme výtečné domácí tiramisu.Recept je vcelku jednoduchý.Tiramisu má 3 patra.
Nachystáme si plech a naskládáme do něj piškoty...
více o Domácí tiramisu
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, dáme do vody s octem, aby nečernaly. Pak postrouháme křen. Všechno smícháme a dle chuti osolíme. Dáme do...
více o Jablečný křen
Víno smícháme s cukrem a svaříme (v mikrovlnce). Do vařícího vína nasypeme pepř a necháme vychladnout. Pak vmícháme do jogurtu s ostatním...
více o Pepřová omáčka
Okurku oloupeme, omyjeme vodou a na hrubém struhadle nastrouháme do mísy. Potom ji hodně osolíme a dáme asi na půl hodiny až hodinu do...
více o Tzatziki po česku – vlastní recept
Maso naklepeme a namáčíme v marinádě, kterou jsme smíchali z výše uvedených ingrediencí. Uložíme do jakékoliv uzavíratelné nádoby a necháme...
více o Marináda na maso – na grilování
Smícháme smetany a mléko, přidáme sýry a dáme vařit. Houby nakrájíme na kousky a mírně orestujeme. Do omáčky přidáme (dle požadovaného...
více o Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami
V menší misce zaděláme kvásek z droždí, lžíce cukru a teplé vody. Než se na kvásku vytvoří pěna, smícháme ve velké míse mouku se šrotem,...
více o Celozrnný pivní chléb
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky, plátky, jak kdo má rád)...
více o Žampionová omáčka s cibulí
Vše smícháme, naplníme do skleniček, které dobře uzavřeme a v zavařovacím hrnci zahříváme 20 minut na teplotu 90 °C. Při této teplotě...
více o Křenová pasta
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixéru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané bylinky. Mixujte cca...
více o Country marináda s tymiánem
Vše nasypeme do mísy a propracujeme. Pokud to nepůjde, je nutné přidat více vody. V opačném případě dosypeme více mouky.
Uděláme z těsta 4...
více o Rychlé placky
Zaděláme kvásek (já roztírám droždí na kašičku s cukrem a poté přidávám další suroviny), přidáme do mísy s moukou, solí, kmínem, octem,...
více o Dalamánky z chlebové mouky
Sesbíráme 750 ks sedmikrásek a 3 vrcholky meduňky, opláchneme vlažnou vodou a namočíme do 1 l vody.
Přidáme 1,5 citrónu nakrájeného na...
více o Sedmikráskový med s pomerančem
Cibuli zpěníme na másle, přidáme drobně pokrájenou brokolici, špetku soli a dusíme. Měkkou brokolici zalijeme rozšlehanými vejci s...
více o Brokolice s vejci
Vločky namočíme přes noc. Přidáme strouhaný sýr, krájený pórek na jemná kolečka, 3 rozmačkané stroužky česneku, mírně osolíme a smícháme se...
více o Vločky naslano
Řepu namočit přes noc.
Ráno omýt, přelít vařící vodou, 2 hodiny vařit.
Potom prudce zchladit, oloupat, nahrubo nastrouhat. Přidat najemno...
více o Nakládaná červená řepa
Meltu necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Kvásek odměřujeme zamíchaný, aby v něm nebyly bubliny. Do domácí pekárny dáme nejprve Meltu,...
více o Celožitný tmavý chléb
Vejce a okurku nakrájíme na kostičky, přidáme prolisovaný česnek a ostatní přísady a vše smícháme.
Podáváme ke grilovanému masu nebo...
více o Provensálská omáčka
Do hladké mouky dáme vykynutý kvásek (mléko, droždí, lžíce cukru, lžíce mouky), přidáme vejce, rozpuštěný tuk, mléko, sůl, trochu cukru a...
více o Domácí rohlíky od Hodinářů
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem a povaříme. Ve smetaně rozkvedláme žloutky a přidáme je společně s čerstvě...
více o Křenová omáčka se smetanou
Z mrazáku vyndáme špenát a necháme povolit. Na másle necháme zesklovatět cibulku a vložíme na ni špenát. Ten vaříme tak dlouho, dokud úplně...
více o Jednoduchý špenát
Smícháme suroviny na těsto kromě zrní, necháme 45 minut kynout.
Přidáme zrní a necháme kynout další 3 hodiny.
Pečeme 15 minut na 220–250...
více o Chleba z žitného kvásku
Na středním ohni vyvaříme víno do poloviny původního množství, přidáme smetanu a metličkou pečlivě ušleháme a opět zvolna vyvaříme do...
více o Omáčka z plísňového sýra
V uvedeném pořadí dáme ingedience do pekárny (sušené mléko je možno vynechat). Zapneme program Příprava těsta. Po skončení programu...
více o Bagety z pekárny