Rajčatová omáčka na těstoviny
Na wok pánvi trochu rozpálíme olivový olej. Nakrájená rajčata na kostičky dáme do pánve s bazalkou a spaříme je, než úplně pustí šťávu.... více o Rajčatová omáčka na těstoviny
Na wok pánvi trochu rozpálíme olivový olej. Nakrájená rajčata na kostičky dáme do pánve s bazalkou a spaříme je, než úplně pustí šťávu.... více o Rajčatová omáčka na těstoviny
Do pekárny postupně dáme všechny ingredience v uvedeném pořadí. Čím čerstvější je mouka, tím lépe.... více o Chleba – J&H
Cibuli nakrájíme na kolečka a rozložíme na plech. Poté na ni položíme filety – naolejované a potřené kořením na ryby. Rajčata nakrájíme na... více o Pangasius s rajčaty a sýrem
Z bílku ušleháme sníh. Smícháme žloutek, mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko a olej, pořádně promícháme. Nakonec zamícháme ušlehaný sníh.... více o Domácí Brumíci
V malé misce promícháme 100 ml vlažné vody, kvasnice, cukr a lžičku mouky, aby nám kvasnice trochu vykynuly. Ve velké míse uděláme těsto z... více o Anglické žemle
Vejce smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a olejem. Potom přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový pudink a postupně přiléváme mléko.... více o Bezlepkový ovocný koláč
Připravíme si hovězí bujón v 1/2 l vody. V kastrolu na oleji zpěníme cibuli a zaprášíme lžící hladké mouky. Přidáme připravený bujón,... více o Rajská omáčka – rychlá a snadná
Do nádoby od pekárny dáme vodu a jogurt (může být místo něj i kefír), rozdrobíme kostku droždí, nasypeme cukr a hladkou mouku. Dáme míchat... více o Chléb
Postup v domácí pekárně: do pekárny postupně přidáme mléko, olej, mouky, sůl, do opačného rohu droždí a cukr (v uvedeném pořadí). Zvolíme... více o Špaldové housky
Smícháme všechny ingredience. Těsto nesmí být tekuté, ale ani moc husté. Usmažíme palačinky na dobře rozpálené pánvi, ve které je trochu... více o Jednoduché palačinky
Prosátou mouku smícháme se solí, uděláme v ní důlek, tam přidáme lžičku cukru a část z už odměřené vlažné vody. Vodu spíš doporučuji vážit,... více o Francouzská Bageta
Oloupanou cibuli a okurky nakrájíme a rozmixujeme s troškou worchesteru, solí, cukrem. Dáme do misky nebo skleničky a vmícháme hořčici a... více o Tatarská omáčka
Do domácí pekárny dáme mléko, rozpuštěné máslo a vejce. Potom vložíme mouku, cukr, sůl a nakonec do středu droždí. Zapneme program na... více o Malé domácí houstičky
Mouku smícháme na válu se solí, přidáme kousky sádla a za postupného přilévání vody vytvoříme pevné těsto. Důkladně těsto prohněteme, až je... více o Tortila moučná (Tortillas de harina)
Smíchat mouku, udělat ďolík, dát droždí, lžičku cukru a trochu vlažné vody a nechat vykynout kvásek. Přidat nastrouhané brambory, zbytek... více o Dalamánky
Všechny suché přísady smícháme, kvasnice rozpustíme ve vodě (suché kvasnice netřeba rozpouštět) a nalijeme do smíchané směsi. Přidáme máslo... více o Bageta nebo housky
Mák uvaříme v mléce, osladíme a zahustíme strouhaným perníkem. Podáváme místo krému k dukátovým buchtičkám nebo s kynutými knedlíky. Do... více o Maková omáčka k dukátovým buchtičkám
Maso osolíme a opepříme, popř. dokořeníme jiným kořením. Na každý plátek zvlášť přidáme worcestrovku a sojovku. Dále ještě všechno dohromady... více o Nejjednoduší výborná marináda
Rozmačkané ovoce zalijeme vodou, přidáme 1/2 lžičky kyseliny citronové a necháme 24 hodin stát. Pak necháme překapat, přidáme cukr a 1–1,5 g... více o Ovocná šťáva za studena
Všechny ingredience na těsto zpracujeme na vále. Až bude těsto dobře zpracované, postupně přidáme směs. Zpracujeme znovu. Těsto si rozdělíme... více o Přítel
V míse s moukou uděláme důlek, v němž necháme vzejít kvásek. Přidáme ostatní ingredience, Margotky pokrájené na kostičky a vypracujeme těsto... více o Sladké pečivo
Všechny ingredience dáme do domácí pekárny a zapneme na program „moučník“.... více o Šlehačková bábovka s pudinkem a jablíčky
Tvaroh utřeme s majonézou, přidáme nahrubo nastrouhanou okurku, česnek, nadrobno nakrájenou cibulku a dle potřeby dosolíme vegetou.... více o Tvarohová pochoutka
Slaninu nakrájíme na kostičky, česnek na kousky a pórek na kolečka. Rozehřejeme olivový olej a vhodíme na něj slaninu. Osmažíme a pak... více o Zelená omáčka
Ingredience zpracujeme ve vláčné těsto, rozdělíme na polovinu a z každé půlky rozválíme kruh o průměru asi 30 cm. Rozdělíme na osminy ... více o Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem
Okurky nastrouháme, vymačkáme z nich veškerou šťávu a osolíme. Smícháme jogurt s prolisovaným česnekem a promícháme. Celý salát dochutíme a... více o Řecké tzatziki
Šlehačku ušleháme, bílou čokoládu rozpustíme a necháme trochu vychladit. Kokosové mléko, zakysanou smetanu, cukr a vanilkovou esenci... více o Kokosová zmrzlina
Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli společně se vším kořením. Když je cibulka růžová, přidáme rajčata a necháme chvíli povařit. Poté omáčku... více o Rajská omáčka
Cibuli nakrájejte na špalky a rozprostřete ji na dno zapékací misky. Na ni položte 4 vepřové kosti (mohou to být různé ořezy, je jedno jaké... více o Šťáva z vepřových kostí
Na oleji, nejlépe olivovém, zesklovatíme cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a česnek nakrájený... více o Červená omáčka na špagety z českých surovin
Hermelíny rozpůlíme, měkkou část vydlabeme lžičkou a společně s nastrouhanou (rozdrobenou) Nivou na pár vteřin vložíme do mikrovlnky... více o Nakládaný pivní Hermelín
Z ingrediencí vytvoříme krásně tvárné těsto a rozválíme ho na utěrce. Na náplň smícháme oloupaná a nastrouhaná jablka, skořici a posekané... více o Dietní jablečný závin
Nejprve si připravíme kvásek. Do mísy rozdrobíme droždí a společně s cukrem utřeme do pěny. Přilijeme několik lžic vlažného mléka a... více o Škvarkové placky
Okurku oloupeme a nakrájíme či nastrouháme na velmi drobné nudličky. Řecký jogurt dáme do středně velké misky. (Nemáme-li originální řecký... více o Tzatziki – originální řecký recept
Všechnu zeleninu očistíme a nastrouháme. Prosolíme a pokmínujeme stejně, jako když nakládáme zelí. Vymačkáme šťávu a zeleninu naskládáme do... více o Mléčně kvašená zelenina
V kastrůlku necháme rozehřát panensky olivový olej. Zpěníme na něm cibulku, přidáme mrkev s celerem. Potom mleté hovězí a vepřové maso. Vše... více o Sugo Bolognese
Papriky nakrájíme na proužky, cuketu na kostičky a cibuli najemno. Přimícháme ostatní přísady a vaříme 30 minut. Naplníme do skleniček a... více o Cikánská omáčka
Svaříme vodu a v horké rozpustíme sůl, cukr a cukerin. Pak nalijeme ocet a promícháme. Na okurky používáme tento lák a na dno sklenic... více o Lák
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Zalijeme vodou a rozmícháme. Zahříváme za... více o Babiččina koprová omáčka
Dáme do pekárny všechny ingredience v pořadí jak je napsáno( nejdřív tekutiny ), a nastavit volbu č.5 verlikost II a tmavou barvu. Je velmi... více o chleba z domácí pekárny
Rozložíme si těsto na vál. Kečup smícháme s chilli omáčkou a potřeme těsto. Pak na pizzu dáme šunku nebo salám. Na šunku dáme žampiony nebo... více o Pizza alá italiano
Vymíchat řidší těsto, posypat hladkou moukou a přikrýt utěrkou. Nechat kynout 12-18 hodin při pokojové teplotě. Potom promíchat vařečkou... více o Chleba od Hadičky
Smíchejte suroviny na zálivku. Na pánvi lehce osmahněte na másle a oleji cibuli a česnek. Zalijte zálivkou a zvolna vařte 30 minut, omáčka... více o Barbecue omáčka americká
Vezmeme meloun a ukrojíme z něj horní a dolní kulatou část a pak odkrojíme nejedlou slupku. Šlehačku v prášku připravíme podle návodu na... více o Melounový dort
Vše smíchejte v míse s olejem. Bylinky nemusíte trhat ani krájet, stačí je tam ponořit celé. Maso v marinádě nechte alespoň dvě hodiny... více o Marináda s čerstvými bylinkami a medem
Z droždí a mléka uděláme kvásek a zaděláme hladké těsto, dáme vykynout. Rozválíme do kruhové placky, kterou rozkrojíme na 8 trojúhelníčků,... více o Croissantové rohlíčky s nugetou
Syrovou řepu oloupeme a nastrouháme, přidáme strouhaná jablka, jemně krájenou cibuli a překrájené sultánky (překrájením docílíme sladší... více o Čatní z červené řepy
Jablka nakrájíme na plátky. Přidáme koření a česnek nakrájený na plátky. Rozvaříme. Přidáme cukr, ocet a rozinky. Ještě chvíli povaříme a... více o Čatní z jablek
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do ní stroužek česneku. Takto upravené okurky... více o Česnekové okurky sterilované
Mléko dáme vařit, část ho odebereme a rozmícháme v něm důkladně pudink a skořicový cukr, pak ho přimícháme ke zbytku mléka a mícháme do... více o Pudink jedna radost
Žádné recepty nebyly nalezeny