Na wok pánvi trochu rozpálíme olivový olej. Nakrájená rajčata na kostičky dáme do pánve s bazalkou a spaříme je, než úplně pustí šťávu....
více o Rajčatová omáčka na těstoviny
Cibuli nakrájíme na kolečka a rozložíme na plech. Poté na ni položíme filety – naolejované a potřené kořením na ryby.
Rajčata nakrájíme na...
více o Pangasius s rajčaty a sýrem
Z bílku ušleháme sníh. Smícháme žloutek, mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko a olej, pořádně promícháme. Nakonec zamícháme ušlehaný sníh....
více o Domácí Brumíci
V malé misce promícháme 100 ml vlažné vody, kvasnice, cukr a lžičku mouky, aby nám kvasnice trochu vykynuly.
Ve velké míse uděláme těsto z...
více o Anglické žemle
Vejce smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a olejem. Potom přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový pudink a postupně přiléváme mléko....
více o Bezlepkový ovocný koláč
Připravíme si hovězí bujón v 1/2 l vody.
V kastrolu na oleji zpěníme cibuli a zaprášíme lžící hladké mouky. Přidáme připravený bujón,...
více o Rajská omáčka – rychlá a snadná
Do nádoby od pekárny dáme vodu a jogurt (může být místo něj i kefír), rozdrobíme kostku droždí, nasypeme cukr a hladkou mouku. Dáme míchat...
více o Chléb
Postup v domácí pekárně: do pekárny postupně přidáme mléko, olej, mouky, sůl, do opačného rohu droždí a cukr (v uvedeném pořadí). Zvolíme...
více o Špaldové housky
Smícháme všechny ingredience. Těsto nesmí být tekuté, ale ani moc husté. Usmažíme palačinky na dobře rozpálené pánvi, ve které je trochu...
více o Jednoduché palačinky
Prosátou mouku smícháme se solí, uděláme v ní důlek, tam přidáme lžičku cukru a část z už odměřené vlažné vody. Vodu spíš doporučuji vážit,...
více o Francouzská Bageta
Oloupanou cibuli a okurky nakrájíme a rozmixujeme s troškou worchesteru, solí, cukrem. Dáme do misky nebo skleničky a vmícháme hořčici a...
více o Tatarská omáčka
Do domácí pekárny dáme mléko, rozpuštěné máslo a vejce. Potom vložíme mouku, cukr, sůl a nakonec do středu droždí. Zapneme program na...
více o Malé domácí houstičky
Mouku smícháme na válu se solí, přidáme kousky sádla a za postupného přilévání vody vytvoříme pevné těsto.
Důkladně těsto prohněteme, až je...
více o Tortila moučná (Tortillas de harina)
Smíchat mouku, udělat ďolík, dát droždí, lžičku cukru a trochu vlažné vody a nechat vykynout kvásek.
Přidat nastrouhané brambory, zbytek...
více o Dalamánky
Všechny suché přísady smícháme, kvasnice rozpustíme ve vodě (suché kvasnice netřeba rozpouštět) a nalijeme do smíchané směsi. Přidáme máslo...
více o Bageta nebo housky
Mák uvaříme v mléce, osladíme a zahustíme strouhaným perníkem.
Podáváme místo krému k dukátovým buchtičkám nebo s kynutými knedlíky.
Do...
více o Maková omáčka k dukátovým buchtičkám
Maso osolíme a opepříme, popř. dokořeníme jiným kořením. Na každý plátek zvlášť přidáme worcestrovku a sojovku. Dále ještě všechno dohromady...
více o Nejjednoduší výborná marináda
Rozmačkané ovoce zalijeme vodou, přidáme 1/2 lžičky kyseliny citronové a necháme 24 hodin stát. Pak necháme překapat, přidáme cukr a 1–1,5 g...
více o Ovocná šťáva za studena
Všechny ingredience na těsto zpracujeme na vále. Až bude těsto dobře zpracované, postupně přidáme směs. Zpracujeme znovu.
Těsto si rozdělíme...
více o Přítel
V míse s moukou uděláme důlek, v němž necháme vzejít kvásek. Přidáme ostatní ingredience, Margotky pokrájené na kostičky a vypracujeme těsto...
více o Sladké pečivo
Tvaroh utřeme s majonézou, přidáme nahrubo nastrouhanou okurku, česnek, nadrobno nakrájenou cibulku a dle potřeby dosolíme vegetou....
více o Tvarohová pochoutka
Slaninu nakrájíme na kostičky, česnek na kousky a pórek na kolečka. Rozehřejeme olivový olej a vhodíme na něj slaninu. Osmažíme a pak...
více o Zelená omáčka
Ingredience zpracujeme ve vláčné těsto, rozdělíme na polovinu a z každé půlky rozválíme kruh o průměru asi 30 cm. Rozdělíme na osminy ...
více o Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem
Okurky nastrouháme, vymačkáme z nich veškerou šťávu a osolíme. Smícháme jogurt s prolisovaným česnekem a promícháme. Celý salát dochutíme a...
více o Řecké tzatziki
Šlehačku ušleháme, bílou čokoládu rozpustíme a necháme trochu vychladit. Kokosové mléko, zakysanou smetanu, cukr a vanilkovou esenci...
více o Kokosová zmrzlina
Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli společně se vším kořením. Když je cibulka růžová, přidáme rajčata a necháme chvíli povařit. Poté omáčku...
více o Rajská omáčka
Cibuli nakrájejte na špalky a rozprostřete ji na dno zapékací misky. Na ni položte 4 vepřové kosti (mohou to být různé ořezy, je jedno jaké...
více o Šťáva z vepřových kostí
Hermelíny rozpůlíme, měkkou část vydlabeme lžičkou a společně s nastrouhanou (rozdrobenou) Nivou na pár vteřin vložíme do mikrovlnky...
více o Nakládaný pivní Hermelín
Z ingrediencí vytvoříme krásně tvárné těsto a rozválíme ho na utěrce.
Na náplň smícháme oloupaná a nastrouhaná jablka, skořici a posekané...
více o Dietní jablečný závin
Nejprve si připravíme kvásek. Do mísy rozdrobíme droždí a společně s cukrem utřeme do pěny. Přilijeme několik lžic vlažného mléka a...
více o Škvarkové placky
Okurku oloupeme a nakrájíme či nastrouháme na velmi drobné nudličky. Řecký jogurt dáme do středně velké misky. (Nemáme-li originální řecký...
více o Tzatziki – originální řecký recept
Všechnu zeleninu očistíme a nastrouháme. Prosolíme a pokmínujeme stejně, jako když nakládáme zelí.
Vymačkáme šťávu a zeleninu naskládáme do...
více o Mléčně kvašená zelenina
V kastrůlku necháme rozehřát panensky olivový olej.
Zpěníme na něm cibulku, přidáme mrkev s celerem.
Potom mleté hovězí a vepřové maso. Vše...
více o Sugo Bolognese
Papriky nakrájíme na proužky, cuketu na kostičky a cibuli najemno. Přimícháme ostatní přísady a vaříme 30 minut. Naplníme do skleniček a...
více o Cikánská omáčka
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Zalijeme vodou a rozmícháme. Zahříváme za...
více o Babiččina koprová omáčka
Dáme do pekárny všechny ingredience v pořadí jak je napsáno( nejdřív tekutiny ), a nastavit volbu č.5 verlikost II a tmavou barvu. Je velmi...
více o chleba z domácí pekárny
Rozložíme si těsto na vál.
Kečup smícháme s chilli omáčkou a potřeme těsto.
Pak na pizzu dáme šunku nebo salám.
Na šunku dáme žampiony nebo...
více o Pizza alá italiano
Vymíchat řidší těsto, posypat hladkou moukou a přikrýt utěrkou. Nechat kynout 12-18 hodin při pokojové teplotě. Potom promíchat vařečkou...
více o Chleba od Hadičky
Smíchejte suroviny na zálivku.
Na pánvi lehce osmahněte na másle a oleji cibuli a česnek.
Zalijte zálivkou a zvolna vařte 30 minut, omáčka...
více o Barbecue omáčka americká
Vezmeme meloun a ukrojíme z něj horní a dolní kulatou část a pak odkrojíme nejedlou slupku.
Šlehačku v prášku připravíme podle návodu na...
více o Melounový dort
Vše smíchejte v míse s olejem. Bylinky nemusíte trhat ani krájet, stačí je tam ponořit celé. Maso v marinádě nechte alespoň dvě hodiny...
více o Marináda s čerstvými bylinkami a medem
Z droždí a mléka uděláme kvásek a zaděláme hladké těsto, dáme vykynout. Rozválíme do kruhové placky, kterou rozkrojíme na 8 trojúhelníčků,...
více o Croissantové rohlíčky s nugetou
Syrovou řepu oloupeme a nastrouháme, přidáme strouhaná jablka, jemně krájenou cibuli a překrájené sultánky (překrájením docílíme sladší...
více o Čatní z červené řepy
Jablka nakrájíme na plátky. Přidáme koření a česnek nakrájený na plátky. Rozvaříme. Přidáme cukr, ocet a rozinky. Ještě chvíli povaříme a...
více o Čatní z jablek
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do ní stroužek česneku. Takto upravené okurky...
více o Česnekové okurky sterilované
Mléko dáme vařit, část ho odebereme a rozmícháme v něm důkladně pudink a skořicový cukr, pak ho přimícháme ke zbytku mléka a mícháme do...
více o Pudink jedna radost