Do formy domácí pekárny dáme ingredience dle pořadí. Pekárnu nastavíme na program „základní bochník“. Na kostičky nakrájenou klobásu přidáme...
více o Pivní chléb s klobásou
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba vyklopíme z nádoby a...
více o Úplně obyčejný hrnkový chleba
K přípravě budete potřebovat šnekový odšťavňovač.
Umyjte cibuli, rajčata a vložte je do odšťavňovače.
Smíchejte jednu lžíci připravené šťávy...
více o Domácí kečup
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a sůl. Podle potřeby (a...
více o Lilková omáčka na těstoviny
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučené ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat). Umotáme housky, rohlíky...
více o Rohlíky
Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova.
Přidáme maso, osolíme, pocukrujeme, okořeníme a dále smažíme.
Až se odpaří šťáva,...
více o Omáčka na špagety
Zeleninu nakrájíme na kostičky a orestujeme dorůžova. Přidáme 3 lžíce cukru a necháme ho zkaramelizovat. Přidáme protlak, bobkový list, pepř...
více o Skvělá a jednoduchá rajská
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme protlak, kuličky pepře a nového koření, bobkový list a necháme vše chvíli osmahnout....
více o Jednoduchá rajská omáčka
Základ: třtinový cukr, med a vinný ocet. K těmto přísadám už přidáváme dle chuti ovoce (jablka, hrušky apod.), sušené ovoce (např. švestky)...
více o Ovocné chutney
Všechny ingredience smícháme a prohněteme. Na pomoučeném válu vytvoříme bochník, položíme ho na vysypaný plech a necháme kynout cca hodinu....
více o Chléb pšenično-žitný
Všechny ingredience smícháme dohromady a vytvoříme marinádu.
Do této marinády naložíme naklepané plátky masa (vepřové, drůbeží) a uložíme...
více o Skvělá marináda na maso
Broskve nakrájíme na kousíčky, propasírujeme a rozmixujeme. Do studené ovocné dřeně přidáme želírovací cukr v poměru 1:1 a povaříme.
Přidáme...
více o Broskvová marmeláda s rumem
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program základní (Basic, Klasik apod.). Po upečení vyjmeme chlebík z nádoby a...
více o Kmínový chlebík
Květy bezu opatrně opláchněte studenou vodou tak, abyste z nich neomyli všechen pyl – to on určí kvalitu sirupu a předá mu své léčivé...
více o Voňavý sirup z bezinkových květů
Mouku smíchejte se solí a pepřem. Přidejte vajíčka a zamíchejte. Za stálého míchání nasypte cukr. Vložte na pánvičku s rozpáleným olejem na...
více o Rychlé báječné palačinky
Zelí očistíme a nakrouháme najemno. Nakrájíme cibuli, raději také najemno. Křen nastrouháme na struhadle.
Vše dáme do mísy a přidáme zbylé...
více o Zelí s křenem
Přísady dáme do domácí pekárny a necháme vypracovat a vykynout těsto.
Vyndáme, rozdělíme asi na 8 kousků a upleteme housky.
Necháme 20 minut...
více o Tmavé housky pro domácí pekárnu
Maso omyjeme, zalijeme vodou, přidáme kuličky pepře, nového koření a bobkový list. Osolíme a vaříme, dokud není maso měkké. Podle potřeby...
více o Rajská omáčka s masem
Do mísy vlijeme vlažnou vodu a vmícháme droždí. Poté postupně přisypáváme hladkou mouku a mícháme hladké těsto, které necháme následně...
více o Focaccia – italský chléb
Mouku prosijeme, smícháme s ostatními ingrediencemi, zaděláme těsto. Necháme kynout v chladu (lednici) 8–12 hodin, při pokojové teplotě 4–6...
více o Chléb bez hnětení
Vše smícháme a tvarujeme do různých tvarů. Poté pečeme v troubě na 150 stupňů 30 minut. Těsto je na modelování, není určeno ke konzumaci!...
více o Těsto na modelování
Ze všech přísad vypracujte těsto. Můžete z něj udělat větší bochníček, vložit ho do chlebíčkové formy nebo vytvarovat několik menších...
více o Tradiční sodový chléb – Soda Bread
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto, troubu rozpálíme na 220 stupňů, z těsta vytvarujeme chléb, dáme na plech s pečicím papírem a...
více o Celozrnný chléb
Špagety vložíme do vroucí osolené vody, přidáme lžíci oleje a vaříme 8 minut (nebo podle druhu špaget).
Po uvaření scedíme a přidáme špetku...
více o Špagety tomatoes
Na rozpáleném oleji osmahneme mleté maso, zaprášíme moukou a přidáme rajčatový protlak (já přidávám i trochu kečupu, aby to nebylo tak...
více o Boloňské špagety IV.
Porcelánovou mísu vymažeme olejem. Ve velkém kastrolu umícháme smetanu, med a cukr. Hřejeme při nejnižším stupni a mícháme tak dlouho, až...
více o Cucavé smetanové bonbony
Mrkve a jablka omyjeme, zbavíme jablka jádřinců a mrkve zelených částí. Nastrouháme najemno do velké mísy. Přidáme vymačkanou citronovou a...
více o Sladký mrkvový salát
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z obou stran.
Veku...
více o Australský česnekový chléb
Droždí, cukr a 180 ml vody spolu smíchejte v misce. Nechte stát zakryté na teplém místě asi 10 minut, aby dobře vzešel kvásek. Mouku se solí...
více o Focaccia s olivami a rozmarýnem
Rozmixujte jahody, pak je nasypte do misky a nasypte ovocný cukr a zamíchejte. Poté nalijte džem do zavařovací sklenice a dejte do...
více o Jahodový džem
Dýni nechte 24 hodin nasáknout rumem, občas promíchejte. Litr vody svařte s cukrem, až se cukr rozpustí. Vmíchejte scezenou dýni a vanilku,...
více o V rumu zavařená dýně
Očištěné ovoce odpeckujeme a větší nakrájíme na drobné kousky. Citron oloupeme a pokrájíme na kousky, nebo jen vymačkáme šťávu. Všechno dáme...
více o Pečený čaj
Omládek: droždí smíchame s vodou, necháme chvilku odstát. Mouku nasypeme přes síto do velké mísy, přidáme rozpuštěné droždí, ze začátku...
více o Adrijská Ciabatta
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme na drobno nakrájenou zeleninu, osolíme a zalijeme vodou. Vaříme doměkka.
Na talířích zdobíme lžící...
více o Baby boršč
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Z vajec vyjmeme žloutky a propasírujeme je přes síto. Přidáme hořčici, olej, studený...
více o Hořčičná omáčka
Papriky orestujeme na suché pánvi tak, aby se dala slupka dobře sloupnout. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na oleji dosklovata. Rajče...
více o Chilles Con Crema
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme nakrájený párek na kolečka a trochu osmažíme. Mezitím si nadrobno nakrájíme zeleninu, kterou...
více o Výborná špagetovka
Papriky a cibuli nakrájíme nadrobno a společně s ostatními přísadami kromě vína pomalu dusíme. Když je zelenina měkká, přilijeme víno a...
více o Paprikové čatní
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu rozmělníme. 1 vejce...
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Utřeme máslo nebo rostlinný tuk se solí, zašleháme tvaroh, přidáme jemně sekanou cibuli a sladkou papriku. Necháme chvíli vychladnout. Z...
více o Sýrový ježek
Zaděláme na těsto a necháme jej hodinu vykynout na teplém místě. Z těsta uplácáme bagetky (či malé housky nebo stočené rohlíky). Lehce je...
více o Těsto na bagetky, housky apod.
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr. Po rozpuštění přidáme mouku, vejce, sůl, olej a vypracujeme těsto. Necháme vykynout....
více o Tiropsomo (chléb pečený s balkánem)
Do formy nalijeme podmáslí s vodou, přidáme ocet, olej, med, sůl, vsypeme mouky a koření a nakonec droždí. Program základní – tří hodiny a...
více o Výborný chléb, který se vždy povede
Cukr, med, citronovou šťávu a 250 ml vody zahříváme cca 4 minuty, dokud se cukr nerozpustí. Maliny rozmixujeme nebo je rozmačkáme, pak k...
více o Malinový sorbet
Nejprve rozpustíme bujón v troše teplé vody v hrnku, kam můžeme přidat i všechno koření. Po rozmíchání obsah přelijeme do vetší misky a...
více o Marináda na králíka
Švestky vložíme do pekáče, dáme do trouby nejdříve na 250 stupňů, poté ubereme. Pozor, ať se nepřipaluje vršek – mícháme.
Rozmixujeme a...
více o Švestková povidla bez míchání
Nejprve si připravíme kakaový krém.
Nad vodní lázní ušleháme vejce, cukr a kakao. Až bude směs dobře promíchaná, odstavíme a vmícháme máslo....
více o Sladké brambůrky s marcipánem