Majonéza ze zakysané smetany
Okurku nakrájíme nadrobno, cibuli nastrouháme a smíchame se zakysanou smetanou a hořčicí. Dochutíme polévkovým kořením.... více o Majonéza ze zakysané smetany
Okurku nakrájíme nadrobno, cibuli nastrouháme a smíchame se zakysanou smetanou a hořčicí. Dochutíme polévkovým kořením.... více o Majonéza ze zakysané smetany
Koření si připravíme do uzlíčku. Do kousku prostěradla vložíme 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 1 bobkový list a převážeme... více o Omáčka Bolognese
Osmažíme cibuli do zlatova, potom přihodíme všechno koření a provoníme. Na pánev přidáme protlak a prohřejeme. Vsypeme nakrájená rajčata a... více o Silná rajská omáčka
Rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibulku. zaprášíme moukou, aby vznikla jíška. Pak zalijte studeným hovězím... více o Křenová omáčka podle časopisu FOOD
V hrnci si na lžíci oleje necháme rozpustit máslo, které zaprášíme moukou a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. K jíšce za stálého... více o Jednoduchá koprová omáčka z mléka
Mleté maso vložíme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, strouhanku a vše promícháme. Hotovou směs vložíme do lednice. Kořenovou zeleninu... více o Rajská omáčka od Verunky
Promícháme dobře všechny ingedience a listy salátu potíráme nebo namáčíme do dresinku. Můžeme polít salát v míse. Je výborný i na čínské... více o Dresink na hlávkový salát
Z oleje a mouky uděláme zásmažku. Chvíli provaříme a zalijeme protlakem, podle potřeby i vodou. Přidáme hřebíček, skořici, cukr, sůl a... více o Extra rychlá rajská
V kuchyňském robotu rozmixujeme hrst máty, hrst petržele, kapary, lžičku dijonské hořčice, okurku, trochu česneku a půl balení ančoviček v... více o Salsa verde
Mléko, hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu vložíme do vyšší nádobky a ponorným mixérem začneme mixovat. Postupně přiléváme olej, až nám... více o Domácí majonéza bez vajec
Cibulku nakrájejte na kostičky, osmahněte, přidejte nakrájenou zeleninu, koření a sůl, můžete i trochu cukru. Osmahněte a podlijte horkou... více o Svíčková omáčka
Na tuku (sádle) zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, vložíme bobkový list, několik zrnek nového koření, pepře, hřebíčku,... více o Rajská omáčka podle maminky
Oloupanou okurku nastrouháme, posolíme a necháme okapat. Přidáme rozdrcený stroužek česneku, lžíci olivového oleje a jogurt. Dobře... více o Tzatziki (od Daniely)
Kokos namočíme do mléka. Jogurt promícháme se solí, přidáme drobně nakrájenou cibuli a rozsekanou mátu, nakonec přidáme namočený kokos. Tato... více o Mátová omáčka s kokosem
Maggi, worcester, jogurt, hořčici, pepř, papriku pálivou, koření na grilované kuře, tymián, majoránku smícháme do marinády. Maso nakrájíme... více o Maso s mozzarellovo-nivovou omáčkou
V mističce pečlivě smícháme kelímek smetany a přibližně 4 trojúhelníčky taveného sýra do hladka, můžeme trochu naředit mlékem. Cibulku... více o Rychlá omáčka na těstoviny
Vše očistíme a pomeleme, přidáme olej, ocet, cukr a Deko a vaříme 2 hodiny. Plníme do skleniček a sterilujeme 20 minut na 80 °C. Hodí se do... více o Pálivec
Brambory nakrájené na drobné kostičky vaříme zalité půllitrem vody se solí a kořením (nové koření předem podrtíme) doměkka. Zatím opečeme na... více o Bramborová omáčka s klobásou
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme a rozšleháme s vodou a vínem. Dobře provaříme. Přidáme sůl, podle chuti cukr, jemně... více o Citrónová omáčka
V malé misce smícháme ocet, hořčici a šalotku. Velmi pomalu přiléváme olej a šleháme, až se vše spojí v emulzi. Osolíme a opepříme. V... více o Vinaigrette
Na dvou lžících másla osmahneme nakrájenou cibulku. Poté přidáme hladkou mouku, rychle promícháme. Přilijeme buď vodu nebo vývar, promícháme... více o Výborná kari omáčka
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Přidáme na nudličky nakrájené papriky, cibuli, feferonky. Dále přidáme nakrájený česnek,... více o Čertovská omáčka
Na cibulce osmahneme maso, zalijeme smetanou a přidáme nivu. Můžeme okořenit sladkou paprikou nebo kari.... více o Nivová omáčka
Nejprve osmahneme cibuli, přidáme kukuřici a hrách, po chvilce rajčatový protlak, kečup, párek a nakonec česnek a bazalku. Vše smícháme s... více o Špagety s omáčkou
Vše rozšlehat a dát vařit za stálého míchání. Až začne čpět vůně octa, dát vychladnout. Většinou přidávám velkou sklenici majonézy, ale to... více o Úža zálivka do bramborového salátu mého pantáty
Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný), opepříme, přidáme... více o Gnocchi se špenátem a nivou
Jogurt, majonézu, nastrouhaný česnek, vegetu a pažitku smícháme dohromady a opatrně podle chuti přidáme trošku sojové omáčky. P.S. Podávám k... více o Dresing speciál
Oloupeme si salátovou okurku a stroužek česneku. Vezmeme plechovou misku cca 0,5 l. Okurku nastrouháme na hrubém struhadle do misky, dále na... více o České Tzatziki
Cukr zalijte 30 ml vody, přidejte ocet, šťávu a nastrouhanou kůru z dobře omytého pomeranče. Vařte asi 15 minut. Cibuli i zázvor oloupejte a... více o Švestkové chutney
Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme rozetřený česnek. Přidáme cibuli, bazalku, citronovou kůru a necháme podusit dosklovata. Rajčata... více o Bazalková omáčka na pizzu či těstoviny
Brambory dáme vařit se solí a kořením, mezitím si připravíme jíšku na cibulce, rozředíme, přivedeme k varu, přidáme brambory a vaříme do... více o Bramborová omáčka
Do zakysané smetany nastrouháme okurku, naklájíme na drobno cibulku, přidáme hořčici, sůl a pepř. Vše promícháme a můžeme podávat ke... více o Tatarka ze zakysanky
Na sádle nebo na oleji zpěníme cibulku a orestujeme plátky masa. Přidáme vše ostatní kromě mouky a trochu podlijeme. Dusíme, nejlépe v... více o Vepřové maso v omáčce
Do malého kastrůlku si nalijete vodu (tak na dno), rozpálíte ho trochu na plotýnce (nejnižší stupeň), přidáte tavený sýr a mícháte, dokud se... více o Sýrová omáčka s tuňákem
Asi půl hodiny před přípravou omáčky si připravíme vývar z koření. 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, asi 2 cm celé skořice, 1... více o Kořeněná rajská omáčka
Mléko nalijeme do kastrolu nebo hrnce a čekáme, až se začne vařit. Mezitím zamícháme lžíci mouky do kysané smetany, nakrájíme houby a... více o Rychlá houbová omáčka
Na oleji osmažíme kostky kuřecího masa dozlatova. Pak nasypeme do hrnce osmažené kostky a podle hustoty přidáme maratonec a necháme vařit.... více o Sýrová omáčka
Na oleji zpěníme cibulku. Mezitím nakrájíme maso na kostičky, nakrájené maso vložíme na osmahlou cibuli a zalijeme 1,5 l vody, přidáme 3... více o Znojemská omáčka
Oloupeme si cibuli, pokrájíme ji na kolečka a osmahneme na rozehřátém másle dorůžova. Přidáme celý pepř, nové koření, skořici, bobkový list,... více o Simči rajská
Osolené mléko přivedeme k varu a zahustíme moukou rozšlehanou ve vodě. Když omáčka získá správnou konzistenci, přidáme najemno nasekaný kopr... více o Koprovka podle mámy
Na wok pánvi trochu rozpálíme olivový olej. Nakrájená rajčata na kostičky dáme do pánve s bazalkou a spaříme je, než úplně pustí šťávu.... více o Rajčatová omáčka na těstoviny
Připravíme si hovězí bujón v 1/2 l vody. V kastrolu na oleji zpěníme cibuli a zaprášíme lžící hladké mouky. Přidáme připravený bujón,... více o Rajská omáčka – rychlá a snadná
Oloupanou cibuli a okurky nakrájíme a rozmixujeme s troškou worchesteru, solí, cukrem. Dáme do misky nebo skleničky a vmícháme hořčici a... více o Tatarská omáčka
Mák uvaříme v mléce, osladíme a zahustíme strouhaným perníkem. Podáváme místo krému k dukátovým buchtičkám nebo s kynutými knedlíky. Do... více o Maková omáčka k dukátovým buchtičkám
Maso osolíme a opepříme, popř. dokořeníme jiným kořením. Na každý plátek zvlášť přidáme worcestrovku a sojovku. Dále ještě všechno dohromady... více o Nejjednoduší výborná marináda
Tvaroh utřeme s majonézou, přidáme nahrubo nastrouhanou okurku, česnek, nadrobno nakrájenou cibulku a dle potřeby dosolíme vegetou.... více o Tvarohová pochoutka
Slaninu nakrájíme na kostičky, česnek na kousky a pórek na kolečka. Rozehřejeme olivový olej a vhodíme na něj slaninu. Osmažíme a pak... více o Zelená omáčka
Okurky nastrouháme, vymačkáme z nich veškerou šťávu a osolíme. Smícháme jogurt s prolisovaným česnekem a promícháme. Celý salát dochutíme a... více o Řecké tzatziki
Cibuli nakrájejte na špalky a rozprostřete ji na dno zapékací misky. Na ni položte 4 vepřové kosti (mohou to být různé ořezy, je jedno jaké... více o Šťáva z vepřových kostí
Na oleji, nejlépe olivovém, zesklovatíme cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a česnek nakrájený... více o Červená omáčka na špagety z českých surovin
Žádné recepty nebyly nalezeny