Papriková pasta
Papriku zbavíme semínek a stopek, omyjeme a umeleme. Cibuli oloupeme a umeleme. Umletou papriku s cibulí dáme do většího hrnce, přidáme ocet... více o Papriková pasta
Papriku zbavíme semínek a stopek, omyjeme a umeleme. Cibuli oloupeme a umeleme. Umletou papriku s cibulí dáme do většího hrnce, přidáme ocet... více o Papriková pasta
Ingredience smícháme a povaříme. Sklenice naplníme okurkami, křenem, mrkví, cibulí, koprem a lákem. Otřeme vršek sklenic a závit, zavřeme... více o Znojemský lák na okurky
Bezinkové květy, čisté a v plném květu natrháme, pokud možno neoplachujeme, dáme do hrnce, přilijeme litr vody, přidáme na plátky pokrájený,... více o Bezinkový med
Cibuli nakrájíme najemno a vložíme do sklenice. Svaříme vodu, koření a cukr. Přidáme ocet a zalijeme smažené ryby.... více o Nálev na rybí pečenáče
Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit.... více o Utopenci podle Gejzy
Jahody rozčtvrtíme a promícháme s Gelfixem, 600 g cukru, citronovou šťávou a vanilkovým cukrem. 400 g cukru necháme v hrnci zkaramelizovat... více o Jahodová marmeláda s karamelem a vanilkou
Oloupaná, nakrájená jablka bez jadřinců pomeleme a dáme vařit s cukrem. Do horké směsi přidáme na kousky nalámanou čokoládu a kakao. Dobře... více o Jablečná nutela
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu). Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou a uvedeným kořením.... více o Nakládané žampiony se sýrem
Broskve nakrájíme na kousíčky, propasírujeme a rozmixujeme. Do studené ovocné dřeně přidáme želírovací cukr v poměru 1:1 a povaříme. Přidáme... více o Broskvová marmeláda s rumem
Květy bezu opatrně opláchněte studenou vodou tak, abyste z nich neomyli všechen pyl – to on určí kvalitu sirupu a předá mu své léčivé... více o Voňavý sirup z bezinkových květů
Zelí očistíme a nakrouháme najemno. Nakrájíme cibuli, raději také najemno. Křen nastrouháme na struhadle. Vše dáme do mísy a přidáme zbylé... více o Zelí s křenem
Rozmixujte jahody, pak je nasypte do misky a nasypte ovocný cukr a zamíchejte. Poté nalijte džem do zavařovací sklenice a dejte do... více o Jahodový džem
Papriky a cibuli nakrájíme nadrobno a společně s ostatními přísadami kromě vína pomalu dusíme. Když je zelenina měkká, přilijeme víno a... více o Paprikové čatní
Nejprve rozpustíme bujón v troše teplé vody v hrnku, kam můžeme přidat i všechno koření. Po rozmíchání obsah přelijeme do vetší misky a... více o Marináda na králíka
Na hustou kaši rozvaříme rajčata s cibulí a česnekem. Ve směsi necháme rozpustit cukr, přidáme ocet, sůl a koření. Do chutney nasypeme... více o Indické chutney
Pampeliškové květy svaříme s pokrájeným citronem v 1 litru vody a svařené necháme louhovat 24 hodin. Poté scedíme přes utěrku, kterou ještě... více o Pampeliškový med
Do sklenic ukládáme omyté a očištěné okurky. Prokládáme je několik kolečky cibule a několik kolečky mrkve. Pokud máme mladou cibulku nebo... více o Nakládané okurky II.
Dýni nechte 24 hodin nasáknout rumem, občas promíchejte. Litr vody svařte s cukrem, až se cukr rozpustí. Vmíchejte scezenou dýni a vanilku,... více o V rumu zavařená dýně
Žádné recepty nebyly nalezeny
Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.