Hrachová polévka s domácími…
Hrách vsypte na cedník s malými oky a dobře propláchněte pod tekoucí vodou. Vsypte do hrnce, zalijte studenou vodou a nechte několik hodin,... více o Hrachová polévka s domácími houstičkami
Hrách vsypte na cedník s malými oky a dobře propláchněte pod tekoucí vodou. Vsypte do hrnce, zalijte studenou vodou a nechte několik hodin,... více o Hrachová polévka s domácími houstičkami
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte v mikrovlnné troubě při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte a... více o Tomatová polévka – Jet Chef
Vkládáme zeleninu postupně podle jejich tvrdosti. V hrnci by mělo být tak 3/4 vývaru, aby se vešly všechny zbývající ingredience. Do studené... více o Pravý ukrajinský boršč
Rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny. Cibuli očistíme a nasekáme. Vše osmahneme na olivovém oleji. Přidáme sůl, pepř, čerstvou bazalku a... více o Rajská polévka z čerstvých rajčat
Ve velkém hrnci rozpustíme máslo. Přidáme nakrájený pórek a necháme 3 minuty podusit. Přidáme mrkev, med, chilli papričky, bobkový list a... více o Mrkvová polévka s medem
Očištěnou mrkev a celer nastrouháme na nudličky, přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli, vložíme na máslo a osmahneme. Osmahnutou... více o Selská polévka
Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Mezitím připravíme boršč. Do velké mísy nakrájíme na nudličky okurky a přidáme nakládanou... více o Studený boršč
Citronovou trávu několikrát naklepeme tupou stranou velkého nože a nakrájíme na 4 cm velké kusy. Kuřecí prsa nakrájíme proti vláknům na... více o Tom Kha Gai
Většinu vařeného hrachu rozmačkáme (trochu si necháme na ozdobení polévky) a prohřejeme v rybím vývaru spolu s povařenou, jemně nakrájenou... více o Rybí polévka s hrachem
Z uvedených ingrediencí vymícháme metličkou těsto (jako na palačinky). Upečeme pozvolna na tuku na pánvičce z obou stran jako omeletu. Po... více o Celestýnské nudle do polévky
Brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody. Když jsou skoro hotové, přidáme smetanu, opět necháme přejít varem,... více o Bílý šťovíkový boršč
V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nastrouhané mrkve a orestujeme. Mrkev pustí zlatavou barvu, kterou polévku pěkně obarví a... více o Květáková polévka s mrkví
Omytou zeleninu nakrájíme nadrobno, vložíme do vývaru, osolíme a vaříme do měkka asi 15–20 minut. Ponorným mixerem částečně promixujeme a... více o Bramboračka ze strouhaných brambor
Omyté a očištěné pórky nakrájíme na tenké plátky. Naložená rajčata vyjmeme z konzervy a necháme okapat. Máme-li rajčata čerstvá, krátce je... více o Polévka pro pány
Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme mletou sladkou papriku, rychle zamícháme a zalijeme asi dvěma hrnky vody. Přidáme na kostičky... více o Fazolková polévka mojí tchýně
Na pánvi na másle mírně osmažíme na kolečka nakrájený pórek a na kostičky nakrájenou šunku. Zalijeme 1,5 l již vroucí vody a přidáme bujón.... více o Česnečka se šunkou a sýrem
Do hrnce dáme 1 lžíci sádla a zpěníme si na něm cibulku nakrájenou najemno s vymačkaným česnekem a na kostičky nakrájenou anglickou slaninou... více o Břeclavská česnečka
Na oleji osmahneme dozlatova cibulku, přidáme česnek a rozebrané růžičky brokolice. Zalijeme litrem vody, dáme kostku zeleninového vývaru,... více o Brokolicová polévka
Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme rozdrobené droždí, rozpustíme ho a mícháme, dokud nezrůžoví a nezačne se drobit. Potom ho necháme... více o Drožďové knedlíčky do polévky
Na tuku osmažíme cibuli a kolečka párků, pak přidáme orestovat pokrájené houby, nastrouhaný česnek, zaprášíme paprikou, krátce zarestujeme,... více o Frankfurtská polévka s houbami
Fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den je vaříme do změknutí. Na sádle necháme zesklovatět cibulku, přidáme nakrájenou klobásu a... více o Fazolová polévka se zakysanou smetanou
Ze strouhaných syrových brambor, mouky, vejce a soli vypracujeme hustší těsto. Pomocí dvou lžiček vytvarujeme malé nočky (můžeme i ručně... více o Chundelka – polévka
Na kostičkách slaniny necháme zesklovatět cibuli a zasypeme ji mletou sladkou paprikou. (Kdo má rád, přidá špetku pálivé.) Zpěníme a rychle... více o Polévka zelná s klobásou
V papiňáku si uděláme silný vývar z masa, nesolíme, nekořeníme. V hrnci rozpustíme máslo, přihodíme na proužky nakrájenou cibuli, na plátky... více o Poctivý boršč
Brokolici si uvaříme doměkka se solí a pepřem ve vodě. Kolik vody, tolik polévky. Než brokolice změkne, přidáme zeleninový bujón. Povaříme... více o Brokolicová polévka se smetanou
Celer očistíme a nastrouháme najemno, mrkev také. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme masox a vaříme asi 15 minut. Mezitím připravíme světlou... více o Celerová polévka
Na oleji orestujeme 15 minut všechnu zeleninu kromě řepy. Přidáme bobkový list, nové koření a červenou papriku. Zalijeme půl litrem vody a... více o Zeleninový boršč
Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky. Košťály oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek nasekáme a podusíme na rozpáleném tuku... více o Brokolicová polévka
Brambory očistíme a nakrájíme na hrubé kostky, zalijeme vodou, přidáme houby včetně nálevu, osolíme, opepříme, přidáme kmín a vaříme, až... více o Šumavská kulajda se zastřeným vejcem
Roztopíme sádlo a vložíme nakrájenou cibuli. Restujeme 5 minut a pak zalijeme vodou. Nakrájíme brambory a zeleninu na kostičky a vložíme do... více o Bramboračka pro malé kuchaře
Čočku namočíme asi na 3 hodiny ve studené vodě. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky, dále očistíme mrkev, kterou nastrouháme na širší... více o Dobrá čočková polévka
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut. Poté přidáme... více o Rajská polévka s rýží
Do hrnce vložíme jako základ všechny ingredience kromě vegety a nudlí – ty přidáme, až se základ chvíli povaří. Můžeme přidat i lžičku jíšky... více o Rychlá kuřecí polévka
Do hrnce dáme celou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, koření, špetku soli, 1,2 l vody a uvedeme do varu. Pak přidáme maso a zvolna... více o Cibulová polévka s kuřecím masem
Sušené houby předem namočíme minimálně na 1 hodinu, nejlépe přes noc. Brambory očistíme a nakrájíme na hrubé kostky. Zalijeme vodou, přidáme... více o Šumavská kulajda se zastřenými vejci
V hrnci, ve kterém chceme uvařit polévku, rozpustíme polévkovou lžíci másla. Orestujeme na hrubém struhadle nastrouhanou zeleninu (celer,... více o Milionová polévka
Na másle osmahneme cibuli, přidáme vločky a smažíme, až jsou křupavé a zhnědlé. Přidáme vejce a uděláme smaženici. Osolíme a zalijeme vroucí... více o Boží vločková polévka
Krájená rajčata rozmixujeme, aby byla pěkně nadýchaná a napěněná. Povaříme s mlékem/smetanou, příp. vodou (podle toho, jakou chceme mít... více o Primitivní rajská polévka
Na lžíci oleje zpěníme najemno nakrájenou cibuli a česnek, posypeme mletou paprikou, zasmahneme, zalijeme vývarem a dáme vařit. Přidáme asi... více o Zelnice
V hrnci přiveďte k varu kuřecí vývar, přidejte očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev, nahrubo nakrájenou cibuli a muškátový oříšek. Snižte... více o Mrkvová polévka Crecy
Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy. Necháme restovat asi... více o Naše Rajská s vaječnými noky
Brambory nakrájené na kostky dáme vařit do vývaru. Přidáme oloupaná prolisovaná rajčata, protlak, bobkový list, bazalku a povaříme. Polévku... více o Rajčatová polévka
Smícháme 3 lžíce olivového oleje s česnekem, zakryjeme a necháme stát. Zbytek oleje rozpálíme v těžkém hrnci a asi 20 minut opatrně dusíme... více o Francouzská cibulačka
Kysané zelí překrájíme na menší kousky a dáme vařit spolu s rozdrcenými česnekovými stroužky a špetkou soli. Láku ze zelí dáme přednost před... více o Kohoutí budíček
Cibuli nakrájíme na tenké proužky a dozlatova ji osmažíme na rozpuštěném másle. Během smažení si nachystáme vývar. Bujóny zalijeme vroucí... více o Francouzská cibulačka se sýrovým toastem
Oloupanou a nahrubo nakrájenou mrkev, celer a cibuli s dýni vaříme v co nejmenším množství vody. Když je vše uvařeno doměkka, vodu slijeme a... více o Smetanová dýňová polévka
Cibule oloupeme a rozkrojíme na čtvrtky, popř. asi na 0,5 cm velké kousky. V hlubokém hrnci se silným dnem rozpáláme olej s máslem. Hrnec by... více o Cibulová polévka
V kastrolu rozehřejeme olej, vložíme cibuli a zázvor a smažíme asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Přidáme brambory a smažíme další minutu... více o Indická kořeněná polévka s cibulí
Nakrájíme cibuli a vložíme ji do malého množství vody, přidáme kmín, vše vaříme. Jakmile je cibule měkká, vývar rozmixujeme. Svaříme mléko,... více o Anička hladká
Na sádle osmažíme drobně pokrájenou cibuli, kterou zaprášíme hladkou moukou. Necháme ji zpěnit a zrůžovět. Jelito vymačkáme ze střívka,... více o Prdelačka z jelítka – jíšková
Žádné recepty nebyly nalezeny
Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.