Jednoduché bramborové placky
Brambory nastouháme, přidáme vejce, sůl a hladkou mouku. Utvoříme těsto. Vyválíme tenké placky. Rozpálíme pánev bez oleje a placku z obou... více o Jednoduché bramborové placky
Brambory nastouháme, přidáme vejce, sůl a hladkou mouku. Utvoříme těsto. Vyválíme tenké placky. Rozpálíme pánev bez oleje a placku z obou... více o Jednoduché bramborové placky
Uvaříme si dle návodu na obalu těstoviny. Mezitím dáme na rozehřátou pánev na kousky nakrájená kuřecí prsa. Ta okořeníme solí, pepřem a... více o Lenččiny zapečené těstoviny
Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme olejem. Na kostičkách anglické slaniny podusíme pórek nakrájený na kolečka. V misce rozšleháme vejce s... více o Pórkový nákyp
Z brambor, mléka a másla uděláme hustou kaši, kterou rozetřeme na pomaštěný plech (ideální velikost 30×20 cm). Připravíme špenát klasickým... více o Bramborová příloha s překvapením
Uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vejce, sůl, tvarohy, šunkový salám nakrájený na kostičky a mouku dle potřeby, aby... více o Bramborové puzzle
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme maso na kostičky.... více o Rýžový salát s kuřecím masem
Těstoviny uvaříme, fazolky povaříme. Mezitím nakrájíme šunku. Po scezení těstovin a fazolek všechny suroviny smícháme dohromady.... více o Tagliatelle se šunkou, fazolkami a sýrovou omáčkou
Uvaříme těstoviny al dente. Mezitím na pánvi zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, prudce opečeme na kostičky nakrájená kuřecí prsa,... více o Těstoviny à la smetanito
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, nivu nastrouháme nahrubo a kuličky hroznového vína nakrájíme na půlky a nasypeme do misky. Na pánev... více o Tortellini s nivovou omáčkou
V míse smícháme všechny přísady. Mouku přidáváme nakonec dle konzistence těsta, nesmí se lepit. Těsto vykrajujeme lžící namočenou v horké... více o Tvarohové knedlíky s jahodami od mé tchyně
Na vále zpracujeme tvaroh, mouku, vejce a sůl ve vláčné těsto. Rozkrájíme na stejně velké kousky a do každého zabalíme ovoce. Knedlíky... více o Tvarohové knedlíky s meruňkami
Z tvarohu slijeme přebytečnou vodu a smícháme s ostatními přísadami. Mouku přidáváme opatrně po lžících za pilného hnětení, správně husté... více o Tvarohové nočky s omáčkou ze špenátu a nivy
Oloupeme brambory a nakrájíme na malé kostičky. Do brambor přidáme velké množství grilovacího koření a rukama promícháme. Brambory vložíme... více o Vegetariánské brambory
Špagety uvaříme a vložíme do skleněné dózy. Smícháme smetanu s oregánem a majoránkou a zalijeme špagety, dále přidáme nastrouhaný eidam a... více o Zapékané sýrové špagety
Uvaříme rýži do poloměkka. Na pánvi wok rozpálíme olej a přidáme rýži. Přelijeme sójovou omáčkou a smažíme chvilku za stálého míchání.... více o Smažená rýže
Bílé papriky rozkrojíme podélně a vyndáme semínka. Poskládáme je do pekáče, který jsme poctivě vymazali máslem (nemusíte šetřit). Papriky... více o Papriky s vůní léta
Brambory nastrouháme na hrubém struhadle do hlubší mísy, přidáme mouku, sůl a opatrně protřeseme tak, aby brambory byly obalené v mouce –... více o Bramborový třesanec
Syrové brambory okrájíme, nastrouháme nahrubo, lehce vymačkáme a klademe na pomazanou lívancovou pánev. Posolíme, opepříme, posypeme... více o Plněná hnízda
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce s kmínem téměř doměkka. Prochladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou a nakrájenou... více o Alpské brambory
Zpěníme cibulku, zaprášíme paprikou, vhodíme žampiony, osmažíme. Přilijeme červené víno, povaříme, přidáme nasekaná rajčata, olivy a česnek,... více o Omáčka na těstoviny – žampionová
Vývar: Maso, nakrájenou cibuli a česnek lehce osmažíme na oleji. Přidáme protlak, sůl a zeleninu. Necháme 5–10 minut vařit a pak dochutíme.... více o Lasagne pana Monte Castelloniho
Brambory asi 10 minut předvaříme (ale nemusíme, jen je budeme déle péct). Salám (slovenský točený) nakrájíme na kostky, houby pokrájíme,... více o Bramborový oběd
Brambory nakrájíme na kostky, maso také. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, česnek, zeleninu nakrájenou na kostky, lečo, slaninu a... více o Živánská
Na pánev s trochou oleje vhodíme nakrájenou slaninu na nudličky a opečeme dokřupava. Zvlášť smícháme žloutky s parmazánem, pepřem a... více o Carbonara špagety z pravé Itálie
Vejce metličkou rozšleháme s vodou. Přidáme sůl a za stálého míchání přisypáváme mouku, než vznikne hladké těsto. Množství mouky není... více o Přílohové noky
Těstoviny uvaříme podle návodu (nejvhodnější jsou spirálky ze semolinové mouky). Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno a krabí tyčinky na... více o Těstovinový krabák
Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu nebo na másle opečeme dokřupava. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a... více o Gnocchi se žampionovou omáčkou
Vše smícháme dohromady ve vláčné těsto. Oddělujeme kousky těsta, do kterého zabalíme dle chuti ovoce (jahody, meruňky, borůvky). Vaříme asi... více o Rychlé tvarohové ovocné knedlíky
Zapékací mísu vymažeme olivovým olejem. Brambory nakrájíme na kostičky a dáme do jiné mísy. Přidáme nakrájenou brokolici a rybu, sůl,... více o Zapečené brambory s rybou a brokolicí
K oloupaným a nastrouhaným bramborám přisypeme mouku. Vytvoříme důlek, do kterého vyklepneme vejce, pokapeme trochou citronové šťávy a rukou... více o Bramborové knedlíky
Rohlíky nejlépe tak dva dny staré nakrájíme na kostky cca 1,5 až 2 cm velké. Anglickou slaninu nakrájíme na kostky 0,5 cm velké a orestujeme... více o Špekové knedlíky
Zelí nadrobno nakrájíme (nejlépe nasekáme v sekáčku) a stejně tak i cibuli. Přidáme ostatní ingredience a umícháme těsto. Těsto nalijeme na... více o Buchta ze zelí
Brambory oloupeme a spolu s omytou neloupanou cuketou nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Máslo necháme rozpustit na... více o Bramborovo-cuketové kari
Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu. Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme vejce, osolíme, opepříme (není nutné) a... více o Prominentní rýže
Brambory nastrouháme na struhadle do mísy, přidáme 1 vejce, sůl, pepř, majoránku, koření na bramborák, utřený česnek, papriku a propracujeme... více o Bramborák
Rozpálíme si v hrnci olivový olej. Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme na plátky pokrájenou cibuli a na plátky pokrájené papriky. Přidáme... více o Lečo s Jalapeňos
Dýni nakrájíme na obdélníkové plátky, osolíme a smažíme na másle s tymiánem (nejlépe čerstvým, posekaným bez tvrdých stonků). Když je dýně... více o Dýně na tymiánu
Do vroucí, osolené vody dáme dle návodu špagety (aby se nelepily, můžeme přidat 1–3 lžíce oleje). Během toho, co se špagety vaří, můžeme... více o Rychlé špagety podle Ládi
Anglickou slaninu, cibuli a gothaj pokrájíme na kostičky. Do rozpálené pánve wok nebo kastrolu dáme lžíci oleje, slaninu a počkáme, až pustí... více o Papáčkovy špagety
Rýži podle návodu na obalu uvaříme. Mezitím si na pánvičce podusíme zeleninku na trošce oleje. Když je zelenina hezky podušená, tak přidáme... více o Dietní rýže se zeleninou nasladko
Cuketu oloupeme a nastrouháme. Nastrouhanou cuketu posolíme a necháme jí vyloučit vodu. Poté cuketu vymačkáme, aby v ní bylo co nejméně vody... více o Cuketové placičky se sýrem
Uvaříme těstoviny. Veškerou zeleninu nakrájíme na kostky a cibuli na kolečka. Nakrájíme slaninu, okořeníme a vše vložíme do zapékací mísy.... více o Zapečené těstoviny
Oloupané, pokrájené brambory dáme zapéct do trouby na pomaštěný plech, aby se vytvořila nahnědlá kůrčička. Před dopečením osolíme a můžeme... více o Pečené brambory se sýrovou omáčkou
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, pak scedíme. Cibuli osmažíme na oleji, pak přidáme orestovat i pokrájenou slaninu, vsypeme... více o Anglické těstoviny se špenátem a sýrem
Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji v hrnci, poté přidáme maso nakrájené na kostičky a necháme chvilku osmahnout. Poté trochu... více o Těstoviny se smetanovou omáčkou a kuřecím masem
Houby omyjeme a naneseme sůl a pepř. Po 5 minutách vložíme do trouby na 20 minut. Poté naneseme majolku a podáváme.... více o Makaka
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka. Dáme na síto okapat a rozdělíme po listech. Košťál opatrně vyřízneme. Kapustové řízky osolíme,... více o Kapustové řízky
Droždí, cukr a mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na dílky. Každý kousek... více o Kynuté knedlíky s povidly
Na rozehřátém tuku necháme zrůžovět nasekanou cibuli, přidáme na proužky nakrájené papriky a rajčata. Dusíme, dokud zelenina nezměkne. Poté... více o Domácí boloňské špagety
Telecí ragú: Do kastrolu vložíme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a špek. Restujeme do hnědé barvy. V polovině restování přidáme... více o Telecí ragú na víně, s bramborovým pyré a se zeleninou
Žádné recepty nebyly nalezeny