Bramborový salát s majonézou
Očistíme a omyjeme brambory i zeleninu a uvaříme je každé zvlášť doměkka. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme hrášek... více o Bramborový salát s majonézou
Očistíme a omyjeme brambory i zeleninu a uvaříme je každé zvlášť doměkka. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme hrášek... více o Bramborový salát s majonézou
Rozmrazíme sekanou a dáme vařit rýži. Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno, vymáčkneme do ní sekanou z plastového sáčku a... více o Rizoto s kuřecí sekanou
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já měla plech s vyšším... více o Treska s rýží a zeleninou
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, česnek a salám. Osolíme, opepříme. Chvilku restujeme a poté přidáme hrášek s rýží. Promícháme,... více o Raz dva rizoto jednodušší
Do nádoby na pečení vlijeme vlažné mléko s máslem nebo sádlem, přidáme mouku, cukr a rozdrobíme půl balíčku droždí. Zapneme program na... více o Kynuté knedlíky – univerzální těsto
Po vypracování necháme těsto hodinu kynout. Vyválíme šíšky o průměru šest centimetrů. Šišky necháme kynout 10 minut. Knedlíky vložíme do... více o Kynuté knedle
Čerstvou brokolici si očistíme a odkrájíme košťály. Na sporák dáme hrnec s vodou, přidáme sůl a 2 lžičky oleje. Dáme vařit brokolici cca na... více o Brokolicovo-nivová omáčka
Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut déle. Nejprve si na... více o Jednoduché houskové knedlíky
Špagety uvaříme al dente. Během varu si na větším množství olivového oleje zpěníme cibulku a přihodíme na plátky nakrájené celé 4 paličky... více o Česnekové špagety
Rýži uvaříme. Na rozpálený olivový olej přidáme na proužky nakrájený pórek, krátce restujeme a přidáme rýži. Rajčata oloupeme, vydlabeme... více o barevná rýže II.
Uvaříme si vodu, tu vylijeme do misky a dáme do ní nudle a necháme pod pokličkou asi 5 minut. Cibuli a pórek nakrájíme na kolečka, papriku... více o Míšovy nudle
Pórek povaříme asi 5 minut v osolené vodě, necháme dobře okapat. Každý kousek obalíme v plátku šunky a skládáme těsně k sobě do vymazaného... více o Zapékaný pórek
Mrkve ostrouháme a dáme celé nebo rozkrojené na půlky vařit v malém množství mírně osolené vody. Vaříme asi 10 až 15 minut, než mrkev mírně... více o Opravdu dietní dušená mrkev – i pro děti
Na olivovém oleji necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli, poté přidáme maso a rozmačkaný česnek. Po zhnědnutí přidáme červené víno,... více o Kejpíkovy lasagne
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Poté je vkládáme do máslem vymazaného pekáčku. Každou vrstvu zvlášť osolíme, opepříme a... více o Zapečené (gratinované) brambory se smetanou
Dozlatova opečeme cibuli a celé cibulky. Přidáme předvařené brambory, osolíme a opepříme. Orestujeme a zalijeme bílým vínem. Vaříme, dokud... více o Lyonské brambory
Pokud použijeme fazolky čerstvé, nejdříve je 6–10 minut povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Mražené fazolky dáváme rovnou, nemusíme... více o Zelené fazolky na tymiánu a česneku
Jehněčí kolinko nařízneme nožem u kosti a tupou stranou nože očistíme kost. Osolíme, opepříme a opečeme v hrnci dozlatova na oleji. Přidáme... více o Konfitované jehněčí kolínko s limetkovo-batátovým pyré
Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s moukou, vejcem a solí. Vše důkladně zpracujeme na tužší těsto, podle... více o Knedlíky bramborové
Na rozpáleném oleji orestujeme propláchnutou a okapanou rýži. Až zbělá, vmícháme do ní kari, zalijeme vodou, osolíme, přikryjeme pokličkou a... více o Blesková rýže kari podle Lidušky
Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Necháme vychladnout. Poté je oloupeme, rozpůlíme a vnitřky vydlabeme. Máslo utřeme se žloutky do pěny,... více o Brambory plněné ementálem a uzeným masem
Vezmeme větší vyšší pánev (nejlépe s pokličkou) a do ní dám větší množství oleje (tak půl cm). Syrové brambory důkladně umyjeme, NENÍ NUTNÉ... více o Brambory trochu jinak
Rýži uvaříme doměkka v osolené vodě. V zapékací misce osmažíme kostičky salámu, přisypeme zeleninu, vmícháme rýži, mléko, vejce a strouhaný... více o Rýžový nákyp se sýrem a salámem
Švestky (vypeckované) dáme do kastrůlku, přidáme trošku vody, podusíme. Uvaříme si těstoviny. Ke švestkám přídáme nasekané oříšky, mák,... více o Švestkové nudle
Uvaříme půl porce světlých špaget, půl porce celozrných (tmavších) špaget a pokud budete chtít, tak i půl porce černých špaget. Necháme je... více o Špagetová roláda
Smícháme mléko, žloutky, mouku, sůl, petrželku a muškátový oříšek. Touto směsí zalijeme rohlíky a přidáme sníh. Vzniklé těsto balíme jako... více o Karlovarský knedlík
Uvařené brambory, česnek, sýr a uzené maso (nebo uzeninu) nastrouháme (prolisujeme, pomeleme, rozmixujeme) a dáme do mísy. Přidáme vejce,... více o Bramborové klobásy
Olej rozehřejeme na středním plameni ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem. Přidáme syrové brambory a 2 lžíce zázvoru. Opékáme 7–10 minut,... více o Zázvorové brambory
Do osolené vody dáme vařit špagety. Na pánvi zahřejeme 2 lžíce másla nebo tuku, opečeme cibuli a česnek nakrájený na plátky. Přidáme... více o Špagety s brokolicí
Brokolici rozebereme na stejně velké růžičky, košťály nakrájíme na plátky asi 5 mm silné – nevyhazujeme! Brambory taky nakrájíme na plátky o... více o Brokolice podle Simony Stašové
V hlubší pánvi rozpálíme tři lžíce oleje a na něm krátce osmažíme plátky česneku. Přidáme kuře a zeleninu a vše krátce osmahneme. Přidáme... více o Filipínské nudle
Brambory lehce povaříme, částečně zchladíme a rozkrojíme na půl. Každou polovinu lžičkou vydlabeme a plníme připravenou směsí. Směs vyrobíme... více o Grázlův bramborový mls
Na sádle dozlatova opečeme slaninu, cibuli a veku (vše pokrájené na kostičky). Tento základ necháme trochu vychladnout, přelijeme ho do mísy... více o Voňavé knedlíky
Špagety uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a propláchneme teplou vodou. V míse prokapeme špagety olejem a posypeme podravkou. Nastrouhaný... více o Bleskové česnekové špagety
Na oleji orestujeme cibulku nasekanou najemno. Na cibulku přidáme vepřovou konzervu (nakrájíme na kostičky, ať se maso rychleji prohřeje a... více o Špagety z konzervy
Cibuli, špenát a cuketu nakrájenou na kostky podusíme. V míse si připravíme nakrájené rohlíky, nastrouhaný sýr, nakrájenou šunku a vejce.... více o Cuketa se špenátem
Brambory klasicky oškrábeme a nakrájíme na plátky. V papiňáku rozpustíme máslo a na něm osmahneme cibulku (nakrájenou na kolečka) do růžova.... více o Brambory v papiňáku
Brambory omyjte studenou vodou a nakrájejte. Nakrájené brambory dejte vařit do hrnce s osolenou vodou. Mezitím si můžete připravit zálivku.... více o Brambory s tvarohem
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Přidáme tavené sýry a až se rozpustí, vše zalijeme smetanou.... více o Nudle s kuřecím masem v sýrové omáčce
V kastrolu si uvaříme těstoviny. Těstoviny slijeme a necháme je chvíli odležet. Mezitím si na větší pánvi rozehřejeme olej a přidáme... více o Těstoviny s parmazánem a petrželkou
Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme. Brambory dáme do hrnce s vodou a vaříme. Mezitím si osmažíme cibulku na oleji. Brambory slijeme a... více o Šťouchané brambory
Uvaříme těstoviny dle návodu a slijeme vodu. Do uvařených špaget přimícháme všechny ingredience a dáme zpět na sporák. Za stálého míchání... více o Rychlé a dobré špagety
Nadrobno pokrájenou cibuli lehce osmahneme, přidáme najemno pokrájená drůbeží (nejlépe kuřecí) jatýrka. Orestujeme, přidáme kmín, pepř,... více o Bramborový guláš Václav
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Přidáme na kostky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme, ochutíme sójovou omáčkou a 10 minut... více o Brambory z Verony
Troubu předehřejeme na 200 °C. Brambory oloupeme a povaříme v osolené vodě asi osm minut. Slijeme je a necháme vychladnout, pak je nakrájíme... více o Španělská omeleta s ančovičkami
Krůtí prsa nakrájíme na nudličky, smícháme v míse s olejem, česnekem, kečupem, vejcem a grilovacím kořením. Necháme odležet. Zpěníme cibuli,... více o Bramborové rizoto
Prošlehejte mascarpone, citronovou šťávu i kůru, přidejte parmazán a osolte i opepřete. Nechte omáčku odpočinout při pokojové teplotě nebo... více o Těstoviny s omáčkou z mascarpone a citronu
Ve velkém hrnci osmažte cibulku, přidejte postupně ostatní zeleninu a vařte doměkka. Přidejte koření, smetanu a podle chuti zahustěte jíškou... více o Zdravé zeleninové lasagne
Uvařte těstoviny - špagety. Než se uvaří těstoviny opečte na velké pánvi na kostičky nakrájenou šunku a pórek, potom přidejte odkapané... více o Špagety se sýrovou omáčkou
Rajče pokrájíme na velmi drobné kousky, tvrdý sýr nahrubo nastrouháme, všechny suroviny promícháme s rýží a směsí naplníme vydlabané papriky... více o Lehké papriky se sýrovou náplní
Žádné recepty nebyly nalezeny