Špagety Carbonara
Na pánev s trochou oleje vhodíme nakrájenou slaninu na nudličky a opečeme dokřupava. Zvlášť smícháme žloutky s parmazánem, pepřem a... více o Špagety Carbonara
Na pánev s trochou oleje vhodíme nakrájenou slaninu na nudličky a opečeme dokřupava. Zvlášť smícháme žloutky s parmazánem, pepřem a... více o Špagety Carbonara
Na rozehřátý olej dáme pokrájenou cibuli a na kostičky nakrájené maso. Dusíme a po chvilce přidáme červenou papriku, pepř, sůl, podlijeme... více o Džuveč
Žampiony nakrájejte na plátky, orestujte je na trošce olivového oleje, přidejte špenát a lehce poduste. Až je vše měkké, vlijte smetanu,... více o Těstoviny se špenátem a žampiony
Těsto umícháme a vytvarujeme na vále, pak ho plníme ovocem. Vaříme v osolené vodě 5–8 minut.... více o Tvarohové knedlíky plněné ovocem
Do větší mísy dáme hrubou mouku, vajíčko, rozdrobené droží, na droždí trochu cukru, potom teplou vodu (ne vařící!), sůl a nakonec na kostky... více o Levný houskový knedlík
Nejdříve si očistíme kuřecí maso a nakrájíme ho na menší kostičky, osolíme a okořeníme dle vlastní chuti. Maso osmahneme na oleji. Zeleninu... více o Zapečené těstoviny podle Martiny
Příprava boloňské omáčky: Na oleji a cibulce orestujeme nastrouhanou mrkev a celer. Necháme opékat asi 10 minut dozlatova, pak přidáme... více o Lasagne s boloňskou omáčkou a bešamelem
Oloupané brambory (syrové) pokrájíme na menší kusy, dáme do pekáčku s olejem a pečeme v předehřáté troubě skoro do měkka, odkryté, aby se na... více o Pečené brambory pod slaninou a nivou
Kapustu omyjte, spařte v horké vodě a nechte okapat. Potom ji nakrájejte na malé kostičky. Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném... více o Bramboráky s nivou
Ve slupce uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka. Pekáč vymažeme a vysypeme strouhankou, vložíme do něj polovinu brambor, osolíme,... více o Brambory zapečené se škvarky a zelím
Do vody dáme heru a sůl, přivedeme k varu. Do vroucí vody a za stálého míchání přisypeme polovinu (200 g) mouky a mícháme do zhoustnutí, to... více o Knedlíčky z odpalovaného těsta
Brambory upečeme ve slupce, po vychladnutí rozkrojíme na půlky a vydlabeme vnitřek. Ten dáme do misky, přidáme na kostičky nakrájenou... více o Mozzarella brambory
Brambory oškrábeme a nastrouháme na okurkovém struhadle s většími otvory. Pečlivě vymačkáme vodu a slijeme ji. Do brambor vmícháme 1 lžíci... více o Rösti – smažená nebo pečená příloha
Rýži několikrát propláchneme horkou vodou a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vařenou rýži dáme do mísy, přidáme hladkou mouku, všechna vejce,... více o Smažené rýžové placičky
Zpracujeme těsto a necháme odležet v lednici 2–3 hodiny. Potom plníme ovocem. S těstem se velice dobře pracuje a je voňavé. Vaříme asi 6–7... více o Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem
Brambory prolisujeme a k vychladlým přidáme jemný tvaroh, cukr, vejce, rozinky, strouhanou kůru, špetku soli, mouku. Dobře zpracujeme a z... více o Tvarohové krokety
Rýži několikrát propláchneme teplou vodou, nakonec studenou vodou a necháme okapat. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme rýži, kterou prudce... více o Zapečená rýže se zelím a smetanou
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme brambory, prolisovaný... více o Zapečené brambory se šlehačkou
Fazole uvaříme (nemusí být úplně měkké). Vaříme pouze ve vodě, nijak neochucujeme. Na oleji lehce orestujeme cibuli, přidáme na kostičky... více o Výborné fazole
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku, olej a sůl a zapékáme... více o Brambory zapečené s česnekem
Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli. Do základu nastrouháme řapíkatý celer, mrkev, přidáme na 1x1 cm kostičky nakrájenou... více o Penne Americano
Rozšleháme vejce, změklé máslo a cukr do pěny. Přidáme tvaroh a nakonec mouku. Těsto necháme ztuhnout alespoň půl hodiny v lednici. Tvoříme... více o Šárčiny ovocné knedlíky
Cibuli osmahneme na oleji, přidáme cuketu (oloupanou, bez semínek a nakrájenou na kostky) a nakrájená rajčata. Podlijeme trochou vody,... více o Cuketové špagety
Dáme vařit těstoviny. Po dobu varu těstovin si nakrájíme nadrobno cibulku, přidáme do špenátu. Vmícháme vejce, můžeme přilít mléko, osolíme,... více o Těstoviny s křenovo-špenátovou omáčkou
V kastrolu s nepřilnavým dnem přiveďte k varu mléko se špetkou soli a polovinou másla. Přisypte mouku a za stálého míchání nechte těsto... více o Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta
Oloupeme mrkev a pokrájíme ji na kolečka. V kastrolu si na rozehřáté máslo dáme mrkev, kterou zalijeme troškou vody, osolíme a dusíme pod... více o Uzené na cibuli s dušenou mrkví
Uvaříme těstoviny. Rozpustíme dvě lžíce másla. Nivu nahrubo nastrouháme a vložíme na máslo, trochu podlijeme smetanou a necháme rozpustit.... více o Těstoviny s nivou
Rajčata a cibuli nakrájíme na kousky a dáme vařit se solí do hrnce s vodou (cca půl litru). Až je cibule měkká, přidáme česnek, bazalku a... více o Coco pasta
Brambory nakrájíme na kostky a uvaříme. Zároveň uvaříme také těstoviny. Na pánvi si zlehka osmahneme uzené nakrájené na kostky, přidáme... více o Těstovinový mišmaš
Rozpékané brambory jsou nejlepší z nových brambor, ale nutné to není. Brambory neloupeme, jen je dobře omyjeme a podélně nakrojíme (klidně... více o Rozpékané bylinkové brambory
Špagetová omáčka: Mleté maso zprudka osmahneme na trošce oleje, zasypeme 1/2 kořenicí směsi na špagety, přidáme rajčatový protlak, krátce... více o Lasagne Kladno
Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, osolíme. opepříme a přidáme olej. Svaříme nálev, vše v poměru podle vlastní chuti. Necháme... více o Rakouský bramborový salát
Zelí uvaříme do měkka, nezaprašujeme ani neděláme žádnou zásmažku, jen scedíme. Na cibuli osmahneme anglickou slaninu a klobásku. Přidáme na... více o Halušky se zelím a zakysanou smetanou
Nastrouhané a osolené brambory nechte co nejvíc okapat v cedníku. Promíchejte je ještě s citronovou šťávou a nechte vykapávat asi 5 minut. V... více o Karotkové bramboráčky
Brambory omyjeme, uvaříme doměkka, scedíme, oloupeme, prolisujeme do mísy a necháme vychladnout. Potom přidáme rozehřáté máslo, žloutky,... více o Bramborové krokety
V pánvi osmahneme na oleji uzeninu. Poté přidáme zeleninu a lehce orestujeme. Po chvíli přidáme uvařené těstoviny, promícháme, dochutíme... více o Chalupářské těstoviny
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle do růžova, přidáme nadrobno nakrájený salám a taky osmahneme. Potom necháme vychladit.... více o Těstovinový salát s nivou
Okurky oloupeme a nastrouháme na plátkovém struhadle. Osolíme aby pustili vodu a počkáme 5-10 minut. Poté po hrsti vymačkáme slanou vodu z... více o Maďarský okurkový salát
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky. V pánvi rozpustíme máslo... více o Gratinované brambory s cibulí
Brambory oloupeme (u nových stačí jen omýt) a rozčtvrtíme. Poskládáme je na plech vyložený pečicím papírem, osolíme, opepříme a trošku... více o Formanské brambůrky
Šunkový salám si nakrájíme na malé kousíčky a orestujeme dočervena. Mezitím si nastrouháme sýry. Můžeme přidat i další dle chuti. Do hrnce... více o Sýrová omáčka na těstoviny
Do uvařených těstovin vmícháme osmaženou cibulku, nastrouhanou nivu, drobně nakrájenou šunku a vlijeme smetanu. Můžeme přisolit a přidat... více o Těstoviny „Martin“
Nakrájíme nadrobno kuřecí maso, vložíme jej do misky spolu s trochou oleje, solí, pepřem a kari kořením. Necháme chvíli odležet v lednici.... více o Těstoviny s kuřetem a kukuřicí
Všechny ingredience smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 15 minut, poté otočíme... více o Tvarohovo-bramborové placky
Uvaříme nudle a necháme okapat. Na másle podusíme houby se slaninou do změknutí. Vmícháme nudle, okořeníme, posypeme sýrem. Podáváme se... více o Houbařské nudle
Na másle osmahneme nudle do tmavohněda, přidáme rýži, pořádně promícháme, zalijeme vodou, osolíme, přiklopíme pokličkou. Jakmile se začne... více o Arabská rýže
Na sádle zpěníme nasekanou cibulku, ke které přikrájíme anglickou slaninu. Současně si dáme vařit kysané zelí, do kterého jsme přidali... více o Fleky s kysaným zelím
Těstoviny si uvaříme podle návodu na obalu. Mezitím si nakrájíme česnek, balkánský sýr a klobásky. Klobásky na půlměsíčky. Na pánvi... více o Zapečené těstoviny s rajčaty, klobáskou a balkánem
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě. Mezitím si na pánvi orestujeme na olivovém oleji cibulku dosklovata. Přidáme krájená sterilovaná... více o Linguine pomodori
Cizrnu přes noc (asi na 10 hodin) namočíme. Poté ji uvaříme v nesolené vodě dokřupava. Trvá to asi 45 minut, v posledních 15 minutách... více o Staročeská cizrna
Žádné recepty nebyly nalezeny