Pestrý těstovinový salát
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Na rozehřátém másle dozlatova opečeme plátky žampionů, přidáme kolečka cibule, kostičky mrkve a... více o Pestrý těstovinový salát
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Na rozehřátém másle dozlatova opečeme plátky žampionů, přidáme kolečka cibule, kostičky mrkve a... více o Pestrý těstovinový salát
Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na malé kousky. Osolíme a opepříme. Necháme chvíli odpočinout v lednici. Mezitím na malé kousky nakrájíme... více o Těstovinový salát s kuřecím masem
Dáme si vařit rýži s curry kořením, bazalkou a provensálským kořením, nezapomeneme osolit. Vaříme cca 15 minut. Nakrájíme si kuřecí maso,... více o Curry rizoto s kuřecím masem a rajčátky
Uvařené a vychladlé těstoviny smícháme se zeleninou – okurky a papriky nakrájíme na kostičky, smícháme s tatarkou nebo smetanou a okořeníme.... více o Těstovinový salát s tuňákem
Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle nebo oleji, přidáme maso, česnek, sůl, pepř, nějaké koření (třeba grilovací) a sojovou omáčku (vše... více o Snadné lasagne
Oškrábané brambory nakrájíme na malé kousíčky. Brambory dáme vařit (uvaříme si je v hrnci zvlášť). Na 1 lžíci oleje osmahneme najemno... více o Bramborový rychloguláš
Těstoviny uvaříme dle návodu, propláchneme horkou vodou a necháme okapat. Brokolici rozebereme na malé růžičky a krátce podusíme v osolené... více o Těstoviny s brokolicí a žampiony
Rajčata umyjeme, nakrájíme na kostičky či plátky a společně s nadrobno nakrájenou cibulí dáme do mísy. V hrníčku připravíme zálivku.... více o Rajčata s cibulí
Jemně nasekaný česnek, pokrájené feferonky a zelenou petrželku (je možné nahradit bazalkou) dáme za studena do pánve, na to rozložíme... více o Dýňové těstoviny
Na rozpáleném slunečnicovém oleji, do kterého přidáme bobkový list a nové koření, osmažíme dosklovata na kostičky pokrájenou cibuli. Ke... více o Thajská čočka se zeleninou
Základem sushi jsou nejen kvalitní ingredience, ale především správně uvařená rýže. Pokud se rýži naučíte správně dochutit, 80 % úspěchu... více o Sushi pro začátečníky
Nejprve spařte a oloupejte rajčata. Nařízněte je křížem a ponořte je do vařící vody, asi tak na 20–30 sekund. Poté je prudce zchlaďte v... více o Spaghetti pomodoro
Brambory, mrkev a pastinák oloupejte a pak nakrájejte na co nejtenčí plátky – doporučuji tuto fázi svěřit robotu, protože značně zrychlí... více o Zapečené smetovanové brambory s kořenovou zeleninou
Rýži vložíme do vroucí osolené vody s kapkou oleje a uvaříme téměř doměkka. Po uvaření slijeme, propláchneme chladnou vodou a necháme okapat... více o Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Nejprve osmahneme cibuli, přidáme kukuřici a hrách, po chvilce rajčatový protlak, kečup, párek a nakonec česnek a bazalku. Vše smícháme s... více o Špagety s omáčkou
Z brambor, mouky, soli a vejce uděláme klasické bramborové těsto. Rozválíme na pruh, aby se do něho dal zabalit salám. Salám rozkrájíme asi... více o Bramborové krokety
Do pekárny nalijeme vlažné mléko, sůl, vejce a mouku, do které jsme přidali droždí. Spustíme program na kynuté těsto. Až se nám utvoří koule... více o Houskové knedlíky z domácí pekárny
Žampiony očistíme a osmažíme je na oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku. Osolíme, přidáme česnek a nadrobno nakrájený rozmarýn.... více o Žampiony na másle
Uvařené, studené brambory oloupeme a protlačíme lisem na kostičky (jako na bramborový salát). V rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme... více o Zapečené brambory po francouzsku
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle a necháme vychladnout. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, necháme chvíli... více o Boubínské bramboráčky
Uvaříme těstoviny tzv. na skus, scedíme. Do připravené misky si nakrájíme šunku, kečup, cibuli, prolisujeme čenek, osolíme, okořeníme – např... více o České lasagne :)
Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme žampiony, na kousky nakrájené krabí tyčinky, pórek. Osolíme, opepříme, okořeníme a krátce... více o Rizoto z krabích tyčinek
Brambory oloupeme a nakrájené na menší kostičky je uvaříme téměř doměkka. Mezitím na pánvi zpěníme cibuli nakrájenou na měsíčky spolu s na... více o Tartiflette – pochoutka ze Savojska
Dáme vařit těstoviny. Mezitím kuřecí maso nakrájíme na kostičky a osmahneme na pánvičce s kořením. Uvařené těstoviny smícháme s masem,... více o Těstovinový „rychlovka, mňamka“ salát
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé asi 1–2 cm velké kostičky, maso nakrájíme na nudličky. Mozzarelu nakrájíme na malé kostičky. Vše... více o Zapečené brambory s kuřecím masem
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kousky (nejlépe protlačíme sítkem na bramborový salát). Listy špenátu opereme a... více o Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem
Vařené růžičky květáku promícháme s jemně nakrájenou cibulí (může být předem osmažená na másle). Ochutíme kmínem, provensálským kořením a... více o Zapečený květák s nivou
Brambory propíchneme skrz, dáme péct do trouby na 200 stupňů, asi tak na hodinu. Pozor musí byt omyté a ve slupce. Špenát spaříme, může být... více o Pečené brambory se špenatovými listy a volským okem
Do rozpáleného oleje nasypeme mletou papriku a syrovou rýži, krátce osmahneme, zalijeme osoleným drůbežím vývarem a uvaříme doměkka. Do... více o Rizoto Sicilský klan
Brambory oškrábeme a omyjeme, nastrouháme je na hrubém struhadle na větší cedník a přistrouháme jednu cibuli. Vymačkáme lžící vodu.... více o Kugelis
Brambory oškrábeme, nakrájíme na tenké plátky do zapékací misky, osolíme a zalijeme smetanou. Promícháme a při 250 °C pečeme v troubě, dokud... více o Bramborová fantazie s tuňákovou čepicí
V osolené vodě uvaříme špagety podle návodu. Uvařené špagety zamícháme s kiri sýrem a podáváme.... více o Špagety
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme na kolečka nakrájený pórek a několik minut na střední teplotě provaříme, mícháme. Po pár minutách přidáme... více o Špagety s pórkem, hráškem a smetanou
Předehřejte troubu na 180 °C. Zapékací mísu vymažte máslem a vytřete česnekem. Do mísy naklaďte ve vrstvách brambory a pórek, každou vrstvu... více o Gratinované brambory
Plát lasagní vložíme na dno pekáče. Naneseme asi 1 cm vrstvu omáčky bolognese a poté vrstvu omáčky bešamel také 1 cm. Pak naneseme opět... více o Lasagna Bolognese
Krkovičku po stranách nakrojíme, aby se při pečení nezkroutila, naklepeme, osolíme, ochutíme kmínem nebo pepřem a dáme do pekáčku na drobně... více o Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Do pekárny nalijeme mléko s rozšlehaným vejcem. Zasypeme moukou, přidáme sůl, cukr a zasypeme droždím. Pekárnu nastavíme na program těsto.... více o Kynutý knedlík
Rýžové nudle namočíme do vroucí vody a necháme bobtnat. Ve woku osmažíme pokrájenou cibuli, pórek, čínské zelí a mrkev. Na zeleninu... více o Smažené rýžové nudle
Gnocchi uvaříme dle návodu. Vymažeme mísu máslem a rozložíme do ní uvařené noky. Čerstvý, očištěný špenát spaříme v horké vodě (případně... více o Zapečené noky s kuřecím masem a špenátem
Do hrnce s rozpáleným olejem dáme rýži, za stálého míchání ji orestujeme, až zesklovatí. Přilijeme horkou vodu a počkáme, dokud nezačne... více o Rýže z peřiny
Začneme tím, že si oloupeme brambory a nakrájíme je na plátky. Poté si vymažeme pekáček olejem a brambory do něj naskládáme asi tak do tří... více o Zapečené brambory s masem a smetanou
Nakrájejte kousek špeku na kostičky, velkou cibuli nadrobno. Na oleji opečte špek s cibulí. Když je dozlatova, přidejte hrubou mouku a... více o Nejúžasnější špenát
Zelí pokrájíme nebo nakrouháme, dáme do kastrolu, osolíme, přilijeme vodu a necháme 20 minut dusit. Až bude měkké, dochutíme solí, kmínem,... více o Valašský kapušník
Do domácí pekárny dáme vlažné mléko, vejce, olej. Po tekutých ingrediencích teprve můžeme přidat sypké. Přidáme mouku, do jednoho rohu... více o Houskový knedlík z domácí pekárny
Nejprve si všechny ingredience připravíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka, párek (nebo dle chuti jinou uzeninu či maso) nakrájíme... více o Zapečené brambory s brokolicí, uzeninou a nivou
Vařené brambory nastrouháme nadrobno a nebo protlačíme lisem. Osolíme, přidáme vejce a s hladkou moukou (množství je orientační) zpracujeme... více o Tenké placky
Řepu nakrájíme na klínky (osminky) a vložíme do pekáče. Troubu předehřejeme na 180 °C. Smícháme suroviny na zálivku, přidáme do pekáče a... více o Řepa pečená s medem dle BBC
1. Oloupeme brambory a dáme je vařit (samozřejmě osolíme-jen trochu). Když jsou uvařené, tak je dáme do misky. 2. Do misky nastrouháme sýr... více o Brambory na sýru
Uvařte 4 větší brambory ve slupce, nechte vychladnout, nakrájejte na 3 mm plátky. Uvařená 2 vejce oloupejte a nakrájejte stejným způsobem.... více o Turecký bramborový salát
Brambory ve slupce omyjeme, a rukou na ně promneme hrubozrnou mořskou sůl. Napíchneme na kovové špejle na špízy a dáme péct do trouby na cca... více o Anglické brambory
Žádné recepty nebyly nalezeny
Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.