Zabijačkový guláš bez zabijačky
Maso a játra nakrájíme na nudličky. Do zapékací mísy dáme sádlo, cibuli nakrájenou na kostičky, česnek na plátky, přidáme maso a játra,... více o Zabijačkový guláš bez zabijačky
Maso a játra nakrájíme na nudličky. Do zapékací mísy dáme sádlo, cibuli nakrájenou na kostičky, česnek na plátky, přidáme maso a játra,... více o Zabijačkový guláš bez zabijačky
Vepřové řízky po obvodu několikrát nařízneme, naklepeme, osolíme a po obou stranách opečeme na másle a oleji. Rajčata nařízneme, ponoříme na... více o Kořeněné vepřové řízky v alobalu
Maso omyjeme, očistíme, osolíme, opepříme a nakrájíme na kousky vhodné k napichování. Posypeme kořením 7 pepřů, přidáme olej a necháme... více o Vepřový špíz s bramborem ve slupce
Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené maso a opečeme. Přidáme sůl, červenou papriku, pepř,... více o Vepřový pikantní guláš
Kotlety vložte do směsi ze všech ingredincí a nechte uležet 12–24 hodin. Poté smažte jako přírodní řízek.... více o Školníkovy kotlety
Ve větší misce společně našlehejte olivový olej, balzamikový ocet, hořčici a česnek. Medailonky z obou stran osolte a opepřete, dejte do... více o Vepřové medailonky s olivami
Cibuli nakrájet na drobno. Slaninu nakrájet na větší kousky. Maso také nakrájet, na kostičky 1-2 cm. Do hrnce dát sádlo a zahřát. Pak přidat... více o Vepřový guláš na slanině
Půlený hrách pořádně propláchneme a namočíme si jej předem na několik hodin do studené vody. Pak ho v téže vodě dáme vařit. Nejdříve vaříme... více o Holandská hrachová kaše
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se při smažení nezkroutily. Takto připravené řízky z jedné strany potřeme... více o Hořčicové řízky
Maso umeleme, přidáme lžíci vegety, sůl, pepř, mléko, promícháme a necháme asi hodinu uležet v lednici. Mezitím si připravíme náplň. Na... více o Mletá roláda
Do pekáče si nalijeme smetanu a na jemno nakrájenou cibuli, vložíme kotlety – osolené a malinko opepřené, necháme přes noc naložené. Druhý... více o Kotlety na smetanových žmolíčkách
Jde v podstatě o klasické řízky. Vtip je v tom, že do strouhanky najemno nastrouháme tvarůžky. Takže maso naklepeme, osolíme, obalíme v... více o Voňavé řízky
Na kostky (3×3 cm) pokrájené maso osmahneme na tuku, vyjmeme, osmahneme pokrájenou cibuli (nemusí být úplně nadrobno). Poprášíme paprikou,... více o Zabijačkové zelí
Maso nejlépe naložíme do druhého dne – naklepeme, nařízneme po stranách, osolíme, opepříme, z jedné strany potřeme prolisovaným česnekem a z... více o Zapečené kotletky se šunkou a slaninou
Vepřový bůček, oloupané párky a slaninu umeleme na masovém strojku, smícháme s vařenou rýží, nakrájenou cibulí, třeným česnekem, pepřem a... více o Jednoduché plněné zelné listy
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme vodou, dost osolíme... více o Koleno z papiňáku a remosky
Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší. Játra uvaříme doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka. Maso vykostíme a... více o Domácí tlačenka
1. varianta: Do masa přidáme všechny ingredience a uděláme klasickou sekanou. Z ní děláme menší řízečky, které nejdříve obalíme ve... více o Obrácené mleté řízečky
Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Zprudka opečeme, dáme na plátky nakrájenou anglickou slaninu, na půlkolečka nakrájenou usmaženou cibuli a... více o Tvarůžkový steak
Maso nakrájíme na plátky nebo na kostky jako na guláš. Poklademe na olej do zapékací mísy nebo pekáčku, osolíme, opepříme, přidáme na... více o Zapékané masíčko se sýry
Nejprve žebírko upečeme dozlatova (asi 25 minut) a slijeme omastek. Kakao smícháme s moukou, kmínem, paprikou a přidáme oregano, sůl, pepř,... více o Žebírko po mexicku
Pekáč (zapékací misku) vymažeme olejem a poklademe kolečky cibule. Na ni položíme naklepané, osolené a opepřené kotlety a posypeme je... více o Kotlety na šlehačce dle Pavly Reifové
Nakrájíme maso na nudličky. Zprudka osmažíme na troše oleje, na to přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, osolíme, podlijeme a dusíme.... více o Vepřové nudličky na kari
Cibuli nakrájejte na špalky a rozprostřete ji na dno zapékací misky. Na ni položte 4 vepřové kosti (mohou to být různé ořezy, je jedno jaké... více o Šťáva z vepřových kostí
Bůček uvaříme doměkka společně se solí, celým pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Mezitím si namícháme pastu ze zbylých surovin. Po... více o Bůček pořádného chlapa
Kotlety naklepeme, brambory oloupeme a nakrájíme na plátky asi půl cm silné. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Do zapékací misky... více o Kotlety na šlehačce
Maso nakrájené na malé plátky rozmíchejte v misce se solamylem, sojovou omáčkou, vodou a nechte asi 15 minut odpočívat. Zatím nakrájejte... více o Pórek s masem
Maso pokrájíme na plátky. Po krajích plátky nařežeme, aby se nezkroutily při smažení. Naklepeme je a posolíme, pak potřeme rozetřeným ... více o Sedlácké karé (kotleta) – minutka
Vepřové maso podélně nařízneme, ale zcela neprořízneme. Zevnitř i zvenku osolíme a opepříme. Uvnitř maso potřeme asi 2 lžičkami hořčice a... více o Vepřové maso s hořčičnou omáčkou
Opláchnutou vepřovou plec protkneme slaninou a půlkou párku. Opečeme po všech stranách na teflonové pánvi. Maso osolíme, poprášíme paprikou,... více o Debrecínská vepřová plec
V pánvičce rozpálíme olej a maso nakrájené na nudličky na něm opečeme. Přidáme jemně nasekanou cibuli, kari a rozetřené stroužky česneku. Za... více o Vepřové maso s cuketou a rajčaty
V kastrůlku necháme rozehřát panensky olivový olej. Zpěníme na něm cibulku, přidáme mrkev s celerem. Potom mleté hovězí a vepřové maso. Vše... více o Sugo Bolognese
Na chutný domácí guláš si nakrájíme maso na kostky, na rozehřátém oleji zpěníme cibulku přidáme maso, okořeníme sladkou paprikou, pepřem,... více o Irský gulášek
Vepřovou kýtu opepřete a osolte a nechte několik minut odstát. Cibuli nakrájejte na plátky, nakrájejte i papriku a česnek. Vepřovou kýtu z... více o Pečená vepřová kýta s paprikou
Maso, papriky, pórek a cibuli nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou, přidáme worcestrovou a sojovou omáčku, kari... více o Čína z vepřového masa
Řízky naklepeme, osolíme a opeříme, vložíme do olejem vymazaného pekáče. Na řízky nasypeme drobně pokrájenou mrkev, plátky česneku, papriky,... více o Boloňské řízky – zapečené
Větší cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Osmažíme na rozpáleném oleji společně s nadrobno nakrájenou slaninou. Když je cibule sklovitá,... více o Vepřová plec po Znojemsku
Ve vodě namočené žemle vymačkáme a spolu s játry najemno umeleme. Máslo dobře vymícháme s vejci a důkladně promícháme s játry. Dochutíme... více o Hrnečková paštika
Kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka a umeleme spolu s vepřovým masem, cibulí, česnekem a žemlí navlhčenou v mléce. Osolíme,... více o Kapustové karbanátky
Do marinovací misky dáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, rozmarýn. olej a hořčici. Ingredience dobře promícháme a pak v ní pečlivě... více o Grilovaná krkovice na rozmarýnu
Na oleji si orestujeme pokrájenou cibuli, pak přidáme pokrájené, osolené a opepřené maso na kousky (kostky, nudličky) a orestujeme. Až se... více o Vepřové v mrkvi
Bůček nakrájíme na plátky a naklepeme. 4 vejce promícháme se solí, pepřem a jemně strouhaným česnekem. Každý plátek bůčku namočíme do... více o Řízek z bůčku pro správné chlapy
Osolená žebírka vložíme do pekáče, trošku podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a udusíme doměkka. V kastrůlku svaříme zbývající suroviny a... více o Vepřová žebírka s medem a zázvorem
Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme. Maso nakrájíme na kostičky, okořeníme (sůl, pepř). Maso zlehka orestujeme na cibuli. Přidáme k masu... více o Španělské ptáčky po studentsku
Plátky masa lehce naklepeme a nejméně na 1 hodinu vložíme do marinády z ořechů, oleje, medu, soli a pepře. Banány podélně a příčně rozdělíme... více o Grilované medailonky s banány
Vepřové kotlety naklepeme, osolíme a posypeme kořením. Drobně nakrájenou cibulku osmahneme a přidáme kotlety, které po obou stranách opečeme... více o Kvikot z Raffaelova kotle
Připravíme si dostatečně velký kus alobalu, nejlépe dvojitý nebo ten silnější (na grilování). Bramborové hranolky (ne ty předsmažené) dáme... více o Maďarské Geri v alobalu
Vepřovou pečeni vykostíme, rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme a posypeme paprikou. Z mletého masa, soli, jemně nasekané petrželky, vejce... více o Vepřová roláda Budapešť
Vepřové maso nakrájíme na menší kousky, dáme do trouby na pekáček a z poloviny upečeme. Dáme trochu másla a vodu. Mezitím připravíme pórek,... více o Vepřové maso na pórku
Řízky mírně naklepeme, nařízneme po stranách, okořeníme a necháme chvíli odležet. Mezitím nakrájíme hermelín na plátky. Na oleji zprudka... více o Vepřové plátky s hermelínem a povidly
Žádné recepty nebyly nalezeny