Celer a mrkev uvaříme v osolené vodě s citronovou šťávou doměkka, nejlépe na skus. Poté scedíme, necháme vychladnout a pokrájíme na kostičky...
více o Celerový salát – zdravě a chutně
Kapustičky uvaříme do poloměkka ve slané vodě. Orestujeme cibuli spolu s anglickou slaninou nakrájenou na kostičky, přidáme vařené...
více o Růžičková kapusta
-rohliky nakrajime na kolecka
-pridame ostatne ingredience
-pridame pomlete jatra s cesnekem pomletim nebo -prolisovanimtrochu oleje do...
více o plnka do kurete nebo srnciho hrbetu
Mouku prosijeme, osolíme, do dolíčku rozdrobíme droždí, vlijeme žloutek s troškou mléka a cukrem, vymícháme nelepivé vláčné těsto, které...
více o Zelníky
Neloupané lilky nakrájíme na 5 mm plátky, osolíme a zalijeme jablečným octem na půl hodiny.
Na pánvi podusíme cibuli, česnek, sůl, čili...
více o PRIMA zapékaný lilek
Houby nakrájíme na plátky a podusíme na másle. Z ostatních surovin připravíme omáčku, kterou zalijeme houby, zamícháme a ještě 20 minut...
více o Čertovské houby
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme najemno. Do větší pánve nalijeme trochu oleje a dáme smažit. Maso osolíme a opepříme,...
více o Gnocchi se špenátovo-smetanovou omáčkou
Předem namočenou cizrnu uvaříme a scedíme.
Meruňky spaříme vroucí vodou, necháme 5 min. odstát, scedíme a nakrájíme na malé kostky.
Na oleji...
více o Meruňková cizrna
Očištěná a oloupaná jablka nakrájíme na plátky, podlijeme vodou a podusíme na másle, do kterého přidáme cukr.
Vejce rozšleháme se solí a...
více o Omeleta s jablky
Krabí tyčinky (mírně rozmrazené) nakrájíme na kolečka, pórek nadrobno a kukuřici scedíme. Všechny ingredience smícháme, opepříme, osolíme...
více o Salát z krabích tyčinek
Cuketu nebo dýni nastrouháme nahrubo, uzeninu nakrájíme na kostky, sýr nastrouháme nahrubo. Přidáme krupičku, olej, prášek do pečiva, vejce,...
více o Sekaná z cukety nebo dýně
Uvaříme těstoviny. Scedíme a dáme do mísy. Necháme vychladnout. Přidáme celý bílý jogurt, konzervu hrášku, konzervu kukuřice, ředkvičky,...
více o Těstovinový salát s bílým jogurtem
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený celer, mrkev a kedlubnu, na čtvrtky nakrájené brambory a opékáme 5 minut....
více o Zeleninové ragú s hořčičnou omáčkou
Vymažte zapékací mísu. Vyložte ji vrstvou rohlíků, nakrájených na kolečka. Na to položte žampiony, potom vrstvu jemně nakrájeného pórku nebo...
více o Pařížské žampiony
Houby oloupeme, nohy odkrojíme (nemusíme jen u velmi mladinkých malých hub) a hlavičky nakrájíme na velmi tenké plátky. Olej, ocet,...
více o Carpaccio ze žampionů
Ze žampionů odstraníme třeně a do prázdných kloboučků dáme trochu pesta a kousek sýra.
Z uvedených ingrediencí umícháme marinádu, kterou...
více o Italské žampiony na gril
Vepřový bůček, oloupané párky a slaninu umeleme na masovém strojku, smícháme s vařenou rýží, nakrájenou cibulí, třeným česnekem, pepřem a...
více o Jednoduché plněné zelné listy
Kapustu rozeberte na listy, které dobře omyjte a následně spařte v hrnci s vroucí vodou. Změklé listy vyjměte a nechte okapat.
Oloupané...
více o Kapustové lasagne
Rajčata omyjeme, okurku oloupeme a nakrájíme na plátky. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, papriky na nudličky a všechno vložíme do...
více o Balkánský zeleninový salát
Vejce rozšleháme, přidáme sůl a mouku s práškem do pečiva. Vodu přidáváme postupně tak, aby těsto mělo konzistenci o něco hustší, než na...
více o Slaný cuketový koláč
Na pánvi nasucho opražíme slunečnicová semínka a dáme stranou.
Cuketu nakrájíme na proužky, posypeme bazalkou a společně se špenátem chvilku...
více o Netradiční salát s cizrnou a lososem
Jako první nalijeme do menšího hrnce půl litru mléka (možno i více podle porcí).
Mícháme, dokud není horké. Poté dáme 3,5 lžičky cukru a...
více o Krupice od Myšky
V mléce rozšlehejte 3 žloutky, osolte, opepřete, vmíchejte tuhý sníh ze 3 bílků, přidejte mouku a nastrouhaný sýr. Těsto vlijte na plech...
více o Zeleninová roláda
Přebranou opláchnutou čočku namočíme a necháme nabobtnat. Potom k ní přidáme mrkev vcelku, bobkový list a uvaříme doměkka. Slaninu nakrájíme...
více o Čočka na slanině
Bagetu nakrájíme na chlebíčky a namažeme jahodovou marmeládou. Jablko nakrájíme na trojúhelníčky a na každý chlebíček jeden dáme. Na...
více o Ovocné jednohubky
Menší syrový květák nastrouháme, přidáme mouku, mléko, vejce, osolíme a opepříme. Lžící děláme na pánvi placičky a smažíme na oleji...
více o Bleskové květákové placičky
Nakrájíme cibuli, česnek, papriku i klobásu. Do hrnce dáme zpěnit cibulku, přidáme papriku, klobásu a nakonec česnek. Malinko osolíme,...
více o Rychlé fazolové lečo
Cuketu nakrájíme na kostky. Pokud je velká, oloupeme slupku. Olivový olej dáme do hrnce, na něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme...
více o Cuketová polévka
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno dáme do mísy a...
více o Cizrnový salát s tuňákem
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě, v níž se namáčely. V závěru...
více o Kovbojské fazole na slanině
Všechnu zeleninu očistíme a nastrouháme. Prosolíme a pokmínujeme stejně, jako když nakládáme zelí.
Vymačkáme šťávu a zeleninu naskládáme do...
více o Mléčně kvašená zelenina
Čočku namočíme, nejlépe přes noc. Druhý den ji uvaříme. Osmažíme cibuli, například na tučné části anglické. Přidáme zbylou anglickou...
více o Čočkové karbanátky
Cibulku nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na másle. Poté přídáme na plátky nakrájené, očištěné žampiony a na kostičky nakrájenou...
více o Zapečené těstoviny s brokolicí
Cizrnu necháme namočenou 8–12 hodin (do vody můžeme přidat jedlou sodu, asi půl lžičky na 0,5 l vody). Pak vodu slijeme, cizrnu propláchneme...
více o Cizrna na italský způsob
Papriky opláchněte, odstraňte jádřince a stopky. Okurku opláchněte, ale neloupejte. Nakrájejte papriky a okurku na kousky. Nemusí být příliš...
více o Venkovský salát
Kuskus uvaříme dle návodu na přípravu a necháme ho vychladnout.
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky, dle chuti osolíme a okořeníme...
více o Kuskusový salát s jogurtem
Kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka a umeleme spolu s vepřovým masem, cibulí, česnekem a žemlí navlhčenou v mléce. Osolíme,...
více o Kapustové karbanátky
Nejprve podusíme rajčata, která pak propasírujeme přes cedník. Na trošce oleje necháme zpěnit nakrájenou cibuli, ke které přidáme...
více o Lečo podle Jiřího
Pusťte se do přípravy omáčky. V misce smíchejte všechny ingredience na omáčku a dle chuti dochuťte. 4 lžíce omáčky si dejte stranou.
Pokud...
více o Krevety s avokádem
Avokádo rozkrojíme na půlky vybereme kostku a hned potřeme citrónovou šťávou nebo nám zčerná. Dužinu avokáda nakrájíme malým nožíkem na...
více o Avokádový salát
Nakrájíme si malou cibuli nadrobno, kuřecí prsa na kostičky, okořeníme, osolíme, můžeme přidat kurkumu a dáme smažit.
Mezitím si připravíme...
více o Zeleninový salát s kuřecím masem
Sójove kostky naložíme do zeleninového vývaru a nálevu z okurek. Osolíme, přidáme lžíci hořčice a na lžičku papriky. Další den na oleji...
více o Znojemská sója
Namočené fazole uvaříme doměkka a scedíme je. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kostičky nakrájené tofu, chilli koření...
více o Vegetariánské chilli con carne
Uvařenou čočku rozmixujeme a vše promícháme.
Můžeme přidat například petrželku, pár kapek citronu nebo tofu.
Podáváme s rozpečenou bagetkou...
více o Čočková pomazánka
Nejprve nakrájím cibuli/pórek, osmažím v hlubší pánvi na trošce másla. Jakmile začne chytat barvu, přidám na půlkolečka nakrájenou klobásu....
více o Ostré fazole II.
Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme nastrouhanou mrkev, nakrájenou uzeninu, okurky, cibuli, hrášek, okořeníme pepřem, osolíme a...
více o Bramborový salát bez brambor
Neoloupaná jablka rozpůlíme a vykrojíme jádřince, aby vznikly hlubší důlky. Jablka v troubě rozpečeme. Ve velmi malém množství vody...
více o Plněná jablka
Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme olejem. Na kostičkách anglické slaniny podusíme pórek nakrájený na kolečka. V misce rozšleháme vejce s...
více o Pórkový nákyp