Červenou řepu uvaříme vcelku (cca 30 minut). Poté ji nakrájíme na plátky a vkládáme do zapékací misky. Osolíme, opepříme, ochutíme česnekem,...
více o Pečená červená řepa
Brokolici (květák) uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, necháme dobře okapat a pak rozmixujeme na hladkou kaši, kterou v míse promícháme...
více o Brokolicová (květáková) roláda
Nakrájíme lilek na plátky cca 1 cm, osolíme a necháme chvíli, aby se vypotila voda. Na pánvi rozpustíme olivový olej, přidáme cibuli,...
více o Zapečený lilek s fetou
Okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata a papriky rovněž omyjeme a nakrájíme, cibuli nakrájíme nadrobno, smícháme s...
více o Šopský salát
V hrnci na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev.
Zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory (stačí jeden větší).
Dále přidáme...
více o Zeleninová polévka s drobením
Brokolici uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Nasekáme ji najemno, včetně košťálů, které nejdříve oloupáme. Zpěníme cibuli na másle,...
více o Brokolicové placičky
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a necháme alespoň...
více o Barevná minutka - trikolora
Dáme vařit vejce.
Mezitím si nakrájíme na menší kostičky rajčata, salám i sýr. Po uvaření a vystydnutí vajec pokrájíme také na malé kostičky...
více o Rajčatový salát
Hrášek a mátu dejte do kastrůlku, zalijte asi 100 ml vody, zakryjte a vařte doměkka; stačí tak pět minut. Slijte a společně s máslem,...
více o Hráškové pyré s mátou
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na jedné lžíci oleje. Nakrájíme kapustu, na vysmaženou slaninu dáme papriku, kapustu a...
více o Kapusta
Sušené houby namočíme do vody, přidáme sůl a kmín a uvaříme doměkka. Cibuli orestujeme na oleji do zlatova, přidáme nahrubo nastrouhanou...
více o Houbová svíčková
Celer a mrkev uvaříme v osolené vodě s citronovou šťávou doměkka, nejlépe na skus. Poté scedíme, necháme vychladnout a pokrájíme na kostičky...
více o Celerový salát – zdravě a chutně
Kapustičky uvaříme do poloměkka ve slané vodě. Orestujeme cibuli spolu s anglickou slaninou nakrájenou na kostičky, přidáme vařené...
více o Růžičková kapusta
Mouku prosijeme, osolíme, do dolíčku rozdrobíme droždí, vlijeme žloutek s troškou mléka a cukrem, vymícháme nelepivé vláčné těsto, které...
více o Zelníky
Neloupané lilky nakrájíme na 5 mm plátky, osolíme a zalijeme jablečným octem na půl hodiny.
Na pánvi podusíme cibuli, česnek, sůl, čili...
více o PRIMA zapékaný lilek
Houby nakrájíme na plátky a podusíme na másle. Z ostatních surovin připravíme omáčku, kterou zalijeme houby, zamícháme a ještě 20 minut...
více o Čertovské houby
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme najemno. Do větší pánve nalijeme trochu oleje a dáme smažit. Maso osolíme a opepříme,...
více o Gnocchi se špenátovo-smetanovou omáčkou
Cuketu nebo dýni nastrouháme nahrubo, uzeninu nakrájíme na kostky, sýr nastrouháme nahrubo. Přidáme krupičku, olej, prášek do pečiva, vejce,...
více o Sekaná z cukety nebo dýně
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený celer, mrkev a kedlubnu, na čtvrtky nakrájené brambory a opékáme 5 minut....
více o Zeleninové ragú s hořčičnou omáčkou
Vymažte zapékací mísu. Vyložte ji vrstvou rohlíků, nakrájených na kolečka. Na to položte žampiony, potom vrstvu jemně nakrájeného pórku nebo...
více o Pařížské žampiony
Houby oloupeme, nohy odkrojíme (nemusíme jen u velmi mladinkých malých hub) a hlavičky nakrájíme na velmi tenké plátky. Olej, ocet,...
více o Carpaccio ze žampionů
Ze žampionů odstraníme třeně a do prázdných kloboučků dáme trochu pesta a kousek sýra.
Z uvedených ingrediencí umícháme marinádu, kterou...
více o Italské žampiony na gril
Vepřový bůček, oloupané párky a slaninu umeleme na masovém strojku, smícháme s vařenou rýží, nakrájenou cibulí, třeným česnekem, pepřem a...
více o Jednoduché plněné zelné listy
Kapustu rozeberte na listy, které dobře omyjte a následně spařte v hrnci s vroucí vodou. Změklé listy vyjměte a nechte okapat.
Oloupané...
více o Kapustové lasagne
Rajčata omyjeme, okurku oloupeme a nakrájíme na plátky. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, papriky na nudličky a všechno vložíme do...
více o Balkánský zeleninový salát
Vejce rozšleháme, přidáme sůl a mouku s práškem do pečiva. Vodu přidáváme postupně tak, aby těsto mělo konzistenci o něco hustší, než na...
více o Slaný cuketový koláč
V mléce rozšlehejte 3 žloutky, osolte, opepřete, vmíchejte tuhý sníh ze 3 bílků, přidejte mouku a nastrouhaný sýr. Těsto vlijte na plech...
více o Zeleninová roláda
Menší syrový květák nastrouháme, přidáme mouku, mléko, vejce, osolíme a opepříme. Lžící děláme na pánvi placičky a smažíme na oleji...
více o Bleskové květákové placičky
Cuketu nakrájíme na kostky. Pokud je velká, oloupeme slupku. Olivový olej dáme do hrnce, na něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme...
více o Cuketová polévka
Všechnu zeleninu očistíme a nastrouháme. Prosolíme a pokmínujeme stejně, jako když nakládáme zelí.
Vymačkáme šťávu a zeleninu naskládáme do...
více o Mléčně kvašená zelenina
Cibulku nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na másle. Poté přídáme na plátky nakrájené, očištěné žampiony a na kostičky nakrájenou...
více o Zapečené těstoviny s brokolicí
Papriky opláchněte, odstraňte jádřince a stopky. Okurku opláchněte, ale neloupejte. Nakrájejte papriky a okurku na kousky. Nemusí být příliš...
více o Venkovský salát
Kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka a umeleme spolu s vepřovým masem, cibulí, česnekem a žemlí navlhčenou v mléce. Osolíme,...
více o Kapustové karbanátky
Nejprve podusíme rajčata, která pak propasírujeme přes cedník. Na trošce oleje necháme zpěnit nakrájenou cibuli, ke které přidáme...
více o Lečo podle Jiřího
Avokádo rozkrojíme na půlky vybereme kostku a hned potřeme citrónovou šťávou nebo nám zčerná. Dužinu avokáda nakrájíme malým nožíkem na...
více o Avokádový salát
Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme olejem. Na kostičkách anglické slaniny podusíme pórek nakrájený na kolečka. V misce rozšleháme vejce s...
více o Pórkový nákyp
Bílé papriky rozkrojíme podélně a vyndáme semínka. Poskládáme je do pekáče, který jsme poctivě vymazali máslem (nemusíte šetřit). Papriky...
více o Papriky s vůní léta
Houby uvaříme ve slané vodě. V mléce dobře promícháme mouku, vejce, utřený česenek, maggi, sůl, pepř a 3 lžíce vody z hub. Vše nalijeme na...
více o Hubník mojí maminky
Tortilly potřeme z jedné strany kečupem. Sterilovanou kukuřici slijeme a smícháme s klíčky mungo. Papriky zbavíme semínek, omyjeme,...
více o Míchaná zelenina v tortillách
Zelí rozkrájíme a lístečky položíme do misky.
Nakrájíme mozzarellu na kolečka.
Kolečka dáme do misky a zalijeme olejem.
Papriku nakrájíme a...
více o Salát Alvota
Nakrájíme lilek na kostičky, nasolíme a necháme vypotit. Poté ho opláchneme vodou a důkladně osušíme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme...
více o Ratatouille
Do tří misek dáte zvlášť mouku, rozšlehaná vajíčka a strouhanku. Žampiony postupně vkládáte do mouky, vajíček a strouhanky.
Potom dáte na...
více o Obalované žampiony
Zelí nadrobno nakrájíme (nejlépe nasekáme v sekáčku) a stejně tak i cibuli. Přidáme ostatní ingredience a umícháme těsto.
Těsto nalijeme na...
více o Buchta ze zelí
Brambory oloupeme a spolu s omytou neloupanou cuketou nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Máslo necháme rozpustit na...
více o Bramborovo-cuketové kari
Rozpálíme si v hrnci olivový olej.
Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme na plátky pokrájenou cibuli a na plátky pokrájené papriky. Přidáme...
více o Lečo s Jalapeňos
Dýni nakrájíme na obdélníkové plátky, osolíme a smažíme na másle s tymiánem (nejlépe čerstvým, posekaným bez tvrdých stonků). Když je dýně...
více o Dýně na tymiánu