Domácí pečené fazole
Fazole nechat namočit přes noc. Druhý den slít vodu, fazole přesypat do hrnce, zalít znovu (3 cm nad), a přivést k varu. Na mírném plameni... více o Domácí pečené fazole
Fazole nechat namočit přes noc. Druhý den slít vodu, fazole přesypat do hrnce, zalít znovu (3 cm nad), a přivést k varu. Na mírném plameni... více o Domácí pečené fazole
Brambory ve slupce, řepu a mrkev uvaříme, poté oloupeme a nakrájíme na kostičky. Fazole uvaříme, zamícháme do řepy, brambor, mrkve a přidáme... více o Salát „Viněgret“
Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Zatímco se budou vařit, orestujeme nadrobno nakrájenou slaninu... více o Zapékané mexické brambory
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké, můžeme vodu trochu osolit a necháme je chvíli... více o Fazolový salát s křenem
Fazole vypereme a namočíme je přes noc do kastrolu do vody, druhý den ráno vodu slijeme, dáme novou a uvaříme je do měkka, asi 30–40 minut.... více o Červené fazole s bazalkou
Řepu vydrhneme pod tekoucí vodou, uvaříme v osolené vařící vodě (se špetkou kyseliny citronové – řepa si uchová původní červenou barvu),... více o Salát z červené řepy s fazolemi
Na sádle, či oleji zpěníme cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou kapii a trošinku podusíme, přidáme obě plechovky fazolí (1 je lépe scedit),... více o Mexické fazole se zeleninou
Dopředu namočené fazole uvaříme skoro doměkka, přidáme na kostky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou mrkev a vaříme, dokud nejsou... více o Fazolová polévka
Nakrajíme nadrobno cibuli a tři čtvrtě mrkve. Vhodíme do kotlíku a restujeme do tmava, před koncem restování přidáme celé koleno, které... více o Kotlíkový babguláš
Fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den je vaříme do změknutí. Na sádle necháme zesklovatět cibulku, přidáme nakrájenou klobásu a... více o Fazolová polévka se zakysanou smetanou
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji, přidáme lečo, kečup a fazole. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a chilli.... více o Ďábelské fazole
Fazole uvaříme (nemusí být úplně měkké). Vaříme pouze ve vodě, nijak neochucujeme. Na oleji lehce orestujeme cibuli, přidáme na kostičky... více o Výborné fazole
V širokém hrnci na tuku smažíme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené a okořeněné kuřecí maso. Chvíli smažíme, poté přidáme... více o Mexiko po mém
V pánvi s vyšším okrajem rozpalte olivový olej a nechte na něm zesklovatět cibuli. Pak do pánve přidejte párky a opečte je. Přidejte fazole,... více o Párky s fazolemi
Fazole přes noc namočíme a druhý den uvaříme. Na rozškvařené slanině osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli a strouhanou mrkev, přidáme... více o Fazole po baskicku
Uzená žebra vaříme zvlášť (občas odpadnou kousky kostí). Pokud máme bůček, můžeme vařit dohromady s fazolemi a kořením. Když jsou fazole... více o Fazolová polévka s uzeným masem
Fazole přes noc namočíme v oddělených nádobách. Druhý den je uvaříme. Zatímco fazole chladnou, připravíme dresink. Olivový olej smícháme s... více o Trojfazolová mísa
Uvaříme rýži ve varném sáčku ve slané vodě. Mezitím nakrájíme salátovou okurku, papriku a rajčata na kousky, cherry rajčata jen na půlky.... více o Fazolový salát s rýží
Špek nakrájíme na kostičky a vyškvaříme ve vyšší pánvi nebo v hrnci. Na vyškvařeném tuku osmahneme dohněda nadrobno nakrájenou cibuli.... více o Fazole Mexiko
Fazole namočíme předem na 3–5 hodin do vody, aby nabobtnaly. Na tuku zpěníme cibuli, zasypeme ji mletou paprikou, krátce zamícháme a... více o Gulášová polévka s bílými fazolemi
Přebrané fazole propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme několik hodin nabobtnat. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a... více o Pikantní fazolová polévka
Zprudka orestujeme maso, přidáme cibulku, chilli a necháme cca 10 minut, než se nám vyvaří přebytečná voda. Pak přidáme česnek, nakrájená... více o Chilli con carne podle restaurace Jáma
1. Na velké pánvi s rovným dnem rozpálíme olivový olej na vysokou teplotu a dozlatova osmažíme kousky vykostěného kuřete a králíka. 2. Maso... více o Paella Valenciana
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání osmažíme... více o Bretaňské fazole
Uvaříme vejce na tvrdo. Do litru vroucí vody nasypeme zeleninu a přidáme nudle. Nezapomeneme osolit. Směs dvě minuty povaříme, poté... více o Ramen
Fazole namočte přes noc do hrnce s vodou. Ráno vodu slijte a nahraďte vývarem a bílým vínem. Přidejte nakrájenou cibuli a zvolna vařte 1,5... více o Toskánská polévka z bílých fazolí
Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory očistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou a vaříme do měkka. Po... více o Vynikající zeleninová polévka
Nakrájíme cibuli na kostičky. Papriku rozpůlíme a nasekáme na přibližně centimetrové kousky. Vlijeme olej na pánev. Do rozžhaveného oleje... více o Chilli con carne
Napřed si fazole namočíme přes noc a druhý den je povaříme 20 minut v papiňáku společně s uzeným, feferonkou, půlkou cibule, bobkovým listem... více o Fazolačka aneb žádný hněv a žádná rvačka
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě, v níž se namáčely. V závěru... více o Kovbojské fazole na slanině
Fazole zalít vodou a nechat na noc bobtnat. Slít vodu, přesypat do hrnce, zalít znova vodou 3-4 cm nad fazole. Vařit, 10 min. zprudka... více o Vařené fazole
Namočené fazole uvaříme doměkka a scedíme je. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kostičky nakrájené tofu, chilli koření... více o Vegetariánské chilli con carne
Osmažíme najemno nakrájenou cibulku, přidáme první část česneku. Vložíme mleté maso a restujeme ho až do měkka. Přidáváme postupně oboje... více o Fazole s mletým masem
Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 °C. Na pánvi zahřejte olej, osmahněte na něm cibuli, papriky a půl chilli papričky. Na... více o Zapečené mexické tortilly
Doporučuji si nejdříve připravit a nakrájet suroviny. Připravíme hlubší pánev, do pánve nalijeme olej. Nakrájíme najemno 3 stroužky česneku,... více o Mexická směs do tortily
Čočku, hrách a fazole namočíme přes noc. Druhý den je v téže vodě krátce povaříme, přidáme kroupy a vaříme do změknutí. Pak přidáme... více o Hrstková polévka z Hané
Na rozpálenou pánev přidáme nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený česnek a celou klobásu. Restujeme do té doby, než ingredience budou... více o Fazole s uzeninou
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s jemně nakrájeným... více o Fazolový salát se slaninou
Fazole namočíme aspoň na 2 hodiny do vody. Poté je v tlakovém hrnci uvaříme doměkka spolu s vývarem z uzeného, česnekem, bobkovým listem,... více o Uzená fazolačka
Přes noc namočíme 6–7 vrchovatých lžic fazolí. Vodu nevyléváme, pouze dolijeme do cca 1,2 litru. Nesolíme a vaříme v tlakovém hrnci 50 minut... více o Prostá fazolová polévka
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a... více o Bratříčkova polévka z Hané
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme trošku vodou a... více o Mexická polévka z naší hospody
Sójové kostky uvaříme předem dle návodu. Pokud je čas, můžeme je na 1 den naložit do marinády připravené z olivového oleje a koření, které... více o Thajský sójový guláš
Fazole namočte přes noc v dostatečném množství vody. Ráno vodu slijte a nahraďte 5 hrnky čerstvé. Přiveďte k varu, zmírněte oheň a přidejte... více o Červené fazole s rýží
Žádné recepty nebyly nalezeny