Těstoviny „Martin“
Do uvařených těstovin vmícháme osmaženou cibulku, nastrouhanou nivu, drobně nakrájenou šunku a vlijeme smetanu. Můžeme přisolit a přidat... více o Těstoviny „Martin“
Do uvařených těstovin vmícháme osmaženou cibulku, nastrouhanou nivu, drobně nakrájenou šunku a vlijeme smetanu. Můžeme přisolit a přidat... více o Těstoviny „Martin“
Veku nakrájíme na plátky jako na chlebíčky. Buď je opečeme na tuku z obou stran, nebo v topinkovači. Na pánev nalijeme dvě rozkvedlaná vejce... více o Tousty s kruhy
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, osolíme, dáme do mísy a přidáme olej, česnek, kečup, 1 vejce, grilovací koření a necháme do druhého... více o Zapékané kuřecí nudličky Niké
Na oleji zlehka osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí prsíčka nakrájená na širší nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme... více o Kuřecí salát s hroznovým vínem
Cibuli nakrájíme nadrobno a mírně osmažíme na másle, přidáme sladkou papriku a na kolečka nakrájené klobásy. Zalijeme vodou, přidáme masox a... více o Klobásová omáčka
Očištěného králíka osolíme a vložíme do pekáčku s olejem, přidáme nové koření, jalovec, bobkový list, tymián, pokrájenou cibuli a mrkev,... více o Králík načerno
Brambory, cibuli, mrkev a jablko nakrájíme na plátky, dáme do mísy, zakapeme olejem. Přidáme česnek nasekaný nadrobno, grilovací koření,... více o Kuřecí stehna po řecku
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu. Kotlety do ní naložíme a... více o Božské vepřové kotletky
Na másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme sýr a když se rozpustí, přidáme droždí.... více o Pomazánka z droždí
Na sádle zpěníme nasekanou cibulku, ke které přikrájíme anglickou slaninu. Současně si dáme vařit kysané zelí, do kterého jsme přidali... více o Fleky s kysaným zelím
Krkovici opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Po obou stranách lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Kysané zelí rychle... více o Ovíněné zelí
Na sádle osmažíme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, přidáme tenké plátky brambor rozkrájené na půlměsíčky a mletou papriku. Chvíli společně... více o Hajducká polévka
Maso nakrájíme na velmi tenké nudličky, posypeme moukou a vegetou, dobře promícháme, mírně osolíme a na rozpáleném oleji zprudka opečeme.... více o Moravský flamendr
Nasekanou cibuli a česnek zpěníme na sádle. Přidáme papriku a mouku, promícháme, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, vložíme očistěné... více o Párková polévka
Na lžíci oleje osmahneme na pánvi pokrájenou slaninu s cibulí, přidáme nasekaný česnek a nadrobno nakrájené chilli papričky. Vše opékáme asi... více o Čokoládový guláš
Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Cibuli taktéž oloupeme a nakrájíme na malá tenká kolečka. Paprikové lusky omyjeme a zbavené semínek je... více o Mozzarellová rulička ve slanině
Mleté maso vložíme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, strouhanku a vše promícháme. Hotovou směs vložíme do lednice. Kořenovou zeleninu... více o Rajská omáčka od Verunky
Kuřecí játra očistíme. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme česnek, cibuli a... více o Jemná rozmarýnová italská paštika z kuřecích jater
Na rozpálený olej vložíme rozdrobené bujónové kostky. Na ně poskládáme kuřecí prsa, která jsme nakrájeli na malé plátky. Ukrojíme 1/4 cibule... více o Prsa od Mary
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Na plátky rozkrájíme i krkovičku. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Pekáč z... více o Aladinův hrnec
Maso nakrájíme na nudličky a promícháme se směsí. Necháme uležet 24 hodin, ale čím déle, tím lépe. Použila jsem na čínu králíka, vepřové... více o Čína z vepřového masa
Fazole přes noc namočíme a druhý den uvaříme. Na rozškvařené slanině osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli a strouhanou mrkev, přidáme... více o Fazole po baskicku
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vroucí osolené vody a postupně opatrně utrhneme 8... více o Zelné závitky s mletým masem
Na kance: Očištěnou zeleninu okrájíme na kostky. Vložíme ji na dno pekáče, přidáme koření a promícháme. Maso nakrájíme na větší kostky,... více o Pečený kanec se zelím
Maso nakrájíme na nudličky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na 2 hodiny odležet. Potom maso poprášíme moukou, vložíme na cibulku... více o Hovězí Stroganov
Maso uvaříme a vyndáme z hrnce – vývar použijeme dále. Zelí, brambory, kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme, podusíme na másle a přidáme do... více o Ukrajinský boršč
Cibuli osmažíme a přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a dusíme. Zalijeme horkou vodou, přidáme masox, koření a nahrubo pokrájené... více o Vepřové na žampionech
Zelí nakrouháme na nudličky, cibuli pokrájíme nadrobno. Na oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Pak... více o Dušené červené zelí
Na másle zpěníme cibulku, přidáme najemno nakrájenou slaninu a klobásku a orestujeme. Až se pěkně rozvoní, zalijeme vývarem (cca 1 litrem),... více o Zelňačka
Bůček, oloupanou cibuli, očištěnou mrkev a pórek nakrájejte na malé kostičky. Kroupy dobře propláchněte pod tekoucí studenou vodou a nechte... více o Kroupová polévka s paprikovou klobásou
Uzená žebra vaříme zvlášť (občas odpadnou kousky kostí). Pokud máme bůček, můžeme vařit dohromady s fazolemi a kořením. Když jsou fazole... více o Fazolová polévka s uzeným masem
Maso a játra nakrájíme na nudličky. Slaninu, salám, papriku a cibuli, na 1/2 cm proužky, čerstvé žampiony na plátky. Plecko osolíme,... více o Barevný kopec
Na oleji nebo sádle osmahneme drobně nakrájenou cibulku. Na ni nasypeme na kostičky nakrájený chleba, necháme chvilku opéct a zalijeme... více o Veselá bída
Okapané zelí promíchejte s cibulí nasekanou najemno a rozprostřete na dno pekáče. Kuřecí stehna dobře omyjte, osušte a ze všech stran... více o Kuřecí stehna pečená na zelí
Hermelíny, salám a vejce nahrubo nastrouhejte do mísy. Přidejte majolku, nadrobno nakrájenou cibuli a hořčici. Důkladně promíchejte a podle... více o Hermelínová pomazánka trochu jinak
Hlívu zbavíme tuhých třeňů a nakrájíme na nudličky. Podusíme ji na sádle, osolíme a sejmeme z plamene asi na 5 minut. Na sádle orestujeme... více o Dršťková polévka z hlívy
Na oleji lehce osmahneme cibulku. Přidáme zeleninu a 5 minut podusíme. Potom vložíme rajčata, sůl, pesto a necháme směs cca 10 minut... více o Rizoto
Cibulku nakrájejte na kostičky, osmahněte, přidejte nakrájenou zeleninu, koření a sůl, můžete i trochu cukru. Osmahněte a podlijte horkou... více o Svíčková omáčka
Postavíme si vodu na těstoviny, lehce osolíme a přidáme kapku oleje. Kuřecí maso opláchneme a nakrajíme na malinké nudličky. Přidáme na... více o Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou
Na tuku (sádle) zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, vložíme bobkový list, několik zrnek nového koření, pepře, hřebíčku,... více o Rajská omáčka podle maminky
V mističce smícháme většinu kari koření s olivovým olejem a špetkou soli. Králičí filety nakrájíme na menší kostičky, dáme do připravené... více o Italské kari rizoto s králičím masem
Křídla očistíme, nasolíme a dáme péct na olejem vymaštěný plech. Pečeme doměkka, zhruba 10 minut před dopečením je vyndáme z trouby a... více o Achillova pikantní křidýlka
Brambory a cibuli oloupeme a jemně nastrouháme. Přidáme rozšlehaná vejce, mouku, osolíme a vše promícháme. Na silně rozpáleném oleji smažíme... více o Bramborové placky s houbovým ragú a hovězím masem
Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme na měsíčky a česnek na plátky. Vše dáme i s kořením do hrnce, svaříme a necháme vychladit.... více o Nakládané koleno
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu, posypeme mletou sladkou paprikou, pokmínujeme, zalijeme vodou,... více o Polévka z hlívy ústřičné
Nejprve si nadrobno nakrájíme cibuli, kterou zpěníme na sádle. Jak nám zpění, přidáme nakrájený točený salám a krátce posmažíme. Posmažíme... více o domácí gulášová polévka
Návod na karamel: Na kvalitní pánev dáme 2 lžičky cukru krystal a udržujeme teplotu na 120°C. Za chvíli se začne cukr rozpouštět. Když je... více o Luxusni svickova
Na 2 lžících sádla zlehka osmahněte najemno nakrájenou velkou cibuli. Vložte 400 g prorostlého vepřového masa nakrájeného na kostky, osolte... více o Výborný segedinský guláš
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme, přidáme nakrájenou... více o Karbanátky z ovesných vloček
Tento recept je jednoduchý na přípravu. Nejdříve si dáme do pekáčku omyté kuře (můžete celé nebo klidně kupované paličky). Poté nakrájíme... více o Kuře v kečupové omáčce
Žádné recepty nebyly nalezeny