Moje čalamáda
Květák rozebereme na malé růžičky, ostatní zeleninu nakrájíme na jemné nudličky. V hrnci promícháme a přidáme nálev. Za občasného promíchání... více o Moje čalamáda
Květák rozebereme na malé růžičky, ostatní zeleninu nakrájíme na jemné nudličky. V hrnci promícháme a přidáme nálev. Za občasného promíchání... více o Moje čalamáda
Zeleninu omyjeme, cibuli a česnek oloupeme, mrkev oškrábeme. Papriky zbavené jádřinců nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli rozpůlíme a... více o Smažené čínské nudle
Lilek omyjeme a nakrájíme na kolečka cca 0,5 cm. Osolíme a necháme vypotit asi 30 minut. Po vypocení kolečka lilku naskládáme na plech... více o Parmigiana – italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Do vroucí vody dáme kostku masoxu a ve vývaru uvaříme rýži. Na sádle osmažíme pokrájenou cibulku, přidáme mleté maso a smažíme za stálého... více o Rizoto z mletého masa
Na oleji osmažíme dozlatova cibuli, česnek a párky, přisypeme scezený a proplachnutý hrášek, zalijeme horkou vodou, přidáme 1 kostku... více o Rychlá hrášková polévka
Na másle a oleji osmažíme cibulku a přidáme rýži. Potom přidáme kůru, šťávu, vodu a kostky bujonu. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut.... více o Tuňákový pilaf
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v hmoždíři po dobu 5... více o Ledový salát s extra zálivkou
Oloupejte syrové brambory, zelí (kysané nebo jiné) propláchněte, sceďte a nakrájejte na menší kousky. Na pánvičce osmahněte na slanině ... více o Bramborová bomba
Nejdříve dáme pozvolna vařit vývar z kostí. Dáme do hrnce bobkový list, nové koření, pepř celý, sůl, kosti a cibuli. Zalijeme vodou a... více o Česnečka trochu jinak
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme a prudce osmahneme. Vysmahnuté maso zaprášíme moukou,... více o Vepřový paprikáš
Cuketu očistíme (starší cuketu oškrábeme a zbavíme dužiny), nakrájíme na kolečka, rajčata nakrájíme na kolečka, cibuli na půlkolečka, olivy... více o Cuketa po řecku
Oloupejte cibuli a nakrájíme na plátky. Rozpustíme máslo a cukr na mírném ohni. Přidejte cibuli, zakryjte pokličkou na pánvi a nechte po... více o Cibulová marmeláda IV.
Špekáčky oloupeme a podélně rozřízneme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Vše naskládáme do 3 l láhve (cibule, špekáčky, cibule...) a... více o Utopenci V.
- filé nakořenit grilovacím kořením, osolit - lehce osmahnout po obou stranách - na dno pekáče cibuli - na ní filé - a navrch znovu cibuli -... více o Zapečené rybí filé
Brambory nakrájíme na plátky. Pekáč vymažeme olejem a poklademe na dno plátky brambor, na ně tenká kolečka cibule, fazolky, nakrájenou... více o Dědečkovy brambory
Tvarůžky rozstrouháme nebo rozmixujeme, přidáme tuk, mléko a tvaroh. Vše dobře promícháme, přidáme jemně nasekanou cibulku, pepř a mletou... více o Tvarůžková pěna
Oloupané brambory nakrájíme na kolečka asi 2 mm silná. Cibuli na kostičky osmažíme dozlatova, přidáme sladkou a pálivou papriku, mleté maso... více o Bramborová musaka
Syrové nebo uvařené brambory nakrájíme na větší čtvrtky, osolíme. Zeleninu nakrájíme také na větší kousky a střídavě napichujeme na špejle... více o Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou omáčkou
Zelí vymačkáme a podusíme na másle. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme. Klobásu nebo maso pomeleme a vmícháme do zelí. Brambory... více o Bramborový závin s kysaným zelím
V papiňáku nejdříve lehce na másle nebo olivovém oleji osmažte cibuli nakrájenou na půlkroužky a česnek na plátky. Přidejte šunku, pak... více o Tartiflette: Francouzská specialita z Alp
Z jablek odkrojíme horní část a vykrojíme jádřinec. Potom jablka vydlabeme. Vnitřek potřeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme. Do mletého... více o Jablka plněná mletým masem
Kapustové listy povaříme 5 min. ve vodě, scedíme, necháme dobře okapat. Vývar odložíme. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme... více o Kapustové závitky se zeleninou
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, podle chuti dochutíme a namočíme do medu. Vedle v misce rozmačkáme kukuřičné lupínky najemno (mohou být i... více o Křupavé kuřecí nudličky ve smetanové omáčce
Prsíčka naklepeme, osolíme a opepříme. Položíme (každé zvlášť) na alobal. Dáme sýr, slaninu, cibuli a kousek másla, zakapeme sojovou omáčkou... více o Kuře v alobalu
Kokos namočíme do mléka. Jogurt promícháme se solí, přidáme drobně nakrájenou cibuli a rozsekanou mátu, nakonec přidáme namočený kokos. Tato... více o Mátová omáčka s kokosem
Maso omyjeme a nakrájíme na plátky 2 cm. Dáme ho do mísy a přidáme šťávu z limetky nebo citronu, cukr, chilli, sůl, skořici, kůru z limetky,... více o Mexická kapsa
Pro zjednodušení práce použijeme kupované bramborové těsto. Kdo chce může použít brambory, ale většina těchto těst je na velice dobré urovni... více o Mikova luxusní bramborová roládka
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme špenát mražený, necháme... více o Pangas se špenátem a nivou
Z přísad a naběhnutého kvásku vypracujeme těsto, necháme vykynout. Potom ho vyválíme na 1/2 cm vysokou placku. Vykrajujeme pirohy, naplníme,... více o Pirohy z kynutého těsta
Plátky kuřecího masa nakrájíme na kousíčky, osolíme, opepříme, ponoříme do mléka a necháme půl hodiny stát. Mezitím koření smícháme s moukou... více o Pochoutkové tortily s kuřecím masem
V mističce pečlivě smícháme kelímek smetany a přibližně 4 trojúhelníčky taveného sýra do hladka, můžeme trochu naředit mlékem. Cibulku... více o Rychlá omáčka na těstoviny
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, zasypeme asi 3/4 sáčkem barbecue koření a zalijeme trochou oleje. Přidáme 4 stroužky prolisovaného... více o Skvělé barbecue špízy v alobalu
Z přísad vymícháme těsto a dáme do chladničky na 1 hodinu odpočinout. Vyválíme 5 mm silný plát, vykrájíme kolečka s průměrem asi 6 cm, na... více o Taštičky z křehkého těsta
Brambory nastrouháme a smícháme s ostatními ingrediencemi. Mažeme na topinky nebo tousty.... více o Tatarská pomazánka na topinky
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku pepře a vmícháme... více o Výborná chlebíčková pomazánka
Rajčata, papriku a cibuli nakrájíme na kolečka, v jakémkoliv pořadí navrstvíme do olejem vymazené zapékací mísy, posypeme kořením na pizzu.... více o Zapečená zelenina s balkánem
Na oleji zpěníme cibuli a česnek a přihodíme kousky masa. Necháme zatáhnout, okořeníme, přidáme rajčata a dusíme. Když je maso měkké,... více o Zelí mlsných Řeků
Vše očistíme a pomeleme, přidáme olej, ocet, cukr a Deko a vaříme 2 hodiny. Plníme do skleniček a sterilujeme 20 minut na 80 °C. Hodí se do... více o Pálivec
Na pánvičce zpěníme na trošce oleje najemno nakrájenou cibulku, přidáme játra a orestujeme je. Z žampionů vykroutíme nožičky, najemno je... více o Plněné žampiony játrovou směsí
Na oleji opečeme na plátky nakrájenou cibuli (ne moc dotmava), přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a ještě trochu opečeme. Kuře... více o Kuře Kanada
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, zasypeme moukou, lehce osmahneme a vmícháme papriku. Po zpěnění zalijeme vodou, rozšleháme,... více o Rychlá fazolová polévka s párkem
Brambory nakrájené na drobné kostičky vaříme zalité půllitrem vody se solí a kořením (nové koření předem podrtíme) doměkka. Zatím opečeme na... více o Bramborová omáčka s klobásou
Listové těsto rozdělíme na 2 stejné díly, ze kterých vyválíme na pomoučeném vále dva tenké obdélníky. V pánvi na sádle zpěníme nahrubo... více o Prima závin
Brambory uvaříme(až mírně rozvaříme), cibuli nakrájíme a pomalinku smažíme do měkka, nejlépe na sádle. Když je téměř měkká, přidáme... více o Šťouchané brambory s cibulí a pórkem
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl, pepř, kmín a... více o Smetanové brambory – příloha
Na sádle osmažíme cibulku dozlatova, přidáme na kostičky nakrájené buřty, dvě lžičky sladké papriky, půl lžičky pálivé papriky (jak máme... více o Buřtguláš – rychlovka
Bůček uvaříme v minimálním množství vody, do kterého přidáme jednu cibuli, 3 stroužky česneku, kmín a trochu koření na paštiku. Připravíme... více o Játrová paštika
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, chvíli restujeme, přisypeme papriku, přilijeme smetanu a tolik vývaru, aby vznikla... více o Paprikové brambory s okurkami
Propláchnuté zelí zalijeme vroucí vodou a přidáme na kousky krájené hovězí maso. Osolíme a vložíme všechno koření, nakrájenou cibuli a houby... více o Bigos
Vepřové řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Ve větší pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a... více o Vepřové plátky v cikánské omáčce
Žádné recepty nebyly nalezeny