Poctivý boršč
V papiňáku si uděláme silný vývar z masa, nesolíme, nekořeníme. V hrnci rozpustíme máslo, přihodíme na proužky nakrájenou cibuli, na plátky... více o Poctivý boršč
V papiňáku si uděláme silný vývar z masa, nesolíme, nekořeníme. V hrnci rozpustíme máslo, přihodíme na proužky nakrájenou cibuli, na plátky... více o Poctivý boršč
Krabí tyčinky rozmrazíme, nakrájíme a smícháme s pomazánkovým máslem a majonézou. Osolíme, opepříme, zamícháme prolisovaný česnek. Mažeme na... více o Krabí pomazánka česneková
Brokolici si uvaříme doměkka se solí a pepřem ve vodě. Kolik vody, tolik polévky. Než brokolice změkne, přidáme zeleninový bujón. Povaříme... více o Brokolicová polévka se smetanou
Uvaříme špagety a kápneme do nich olivový olej. Na pánvi osmažíme nudličky anglické slaniny. V misce metličkou smícháme smetanu, žloutky (na... více o Špagety Carbonara
Omyté mladé cukety nastrouháme i se slupkou, osolíme a necháme asi půl hodiny odstát. Přebytečnou vodu scedíme. Na lžíci oleji osmažíme... více o Cuketové placičky s dipem
Pytlíček bramborové kaše (bývá mezi 10–13 dkg) rozbalíme a nasypeme do mísy. Pode návodu na obalu vytvoříme bramborovou kaši. Když má... více o Domácí krokety
Ledový salát natrháme nebo nařežeme na větší kousky a propláchneme. Rajčata umyjeme, nakrájíme na půlměsíčky a promícháme. Zálivku... více o Ledový salát s rajčaty
Dáme vařit vodu na těstoviny – na 1/2 kg těstovin asi pět litrů vody. Vodu osolíme a když přijde k varu, přisypeme těstoviny. Zamícháme, aby... více o Sojové šunkofleky
Šunku pokrájíme na menší kousky, dáme do vyšší nádoby, přidáme změklé máslo, malinko smetany (mléka) a ponorným mixérem romixujeme dohladka.... více o Pěna šunková
Do mletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, papriku, chilli, celé vajíčko, opepříme, osolíme a vše důkladně... více o Čevabčiči
Zapékací mísu si vymažeme máslem (sádlem) a vyložíme plátky slaniny – i boky mísy. Vařené oloupané brambory rozmixujeme společně se žloutky,... více o Bramborová bašta – zapečená
Oloupanou a umytou mrkev nastrouháme najemno. Lučinu s majonézou rozetřeme a přidáme mrkev. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.... více o Mrkvová pomazánka s majonézou
Nastrouháme celer, přidáme ostatní ingredience, dáme vychladit a podáváme s pečivem.... více o Falešná humrová pomazánka
Brambory umyjeme, osušíme a podélně rozkrojíme na osminky. Vložíme do misky, pokapeme olejem a promícháme. Smícháme strouhanku, papriku,... více o Domácí bramborové hranolky
Všechny suroviny řádně promícháme (v rotačním sekáčku). Pivo přiléváme po troškách tak, aby vznikla pomazánka.... více o Nastavovaný pivní sýr
Nakrájíme cibuli, chilli, česnek a rajčata nadrobno. Nastrouháme sýr nahrubo (parmazán škrabkou na brambory) a natrháme bylinky. Dáme vařit... více o Těstoviny s brokolicovo-smetanovou omáčkou
Na oleji orestujeme 15 minut všechnu zeleninu kromě řepy. Přidáme bobkový list, nové koření a červenou papriku. Zalijeme půl litrem vody a... více o Zeleninový boršč
Sýr a vejce nastrouháme, česnek propasírujeme a vše smícháme. Dáme do ledničky vychladit. Natíráme na chléb nebo jiné pečivo.... více o Babiččina pomazánka
Dáme vařit osolenou vodu na těstoviny. Mezitím si nakrájíme šunku na kostičky a stroužky česneku na slabé plátečky. Na pánvi rozehřejeme... více o Smetanové těstoviny se špenátem
Kuřecí plátky osolíme a opepříme z obou stran. V misce smícháme sójovou omáčku s grilovacím kořením a každý plátek z obou stran potřeme. Na... více o Kuřecí s broskví a sýrem
Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky. Košťály oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek nasekáme a podusíme na rozpáleném tuku... více o Brokolicová polévka
Na oleji nebo sádle osmahneme drobně nakrájenou cibulku, na ni položíme slabé krajíčky chleba a opečeme po obou stranách. Zalijeme... více o Bredenex
Prsa prokrojíme (nedokrojíme), aby nám vznikl větší plátek a každý potřeme směsí bazalky, oříšků, soli a pepře. Plátky srolujeme a zabalíme... více o Celozrnné těstoviny s kuřecím masem
Rajčata i sušená rajčata nakrájíme na malé kousky, přidáme jemně nasekanou jarní cibulku a chilli papričku. Přidáme nakrájenou bazalku a... více o Tartar z rajčat
Brambory očistíme a nakrájíme na hrubé kostky, zalijeme vodou, přidáme houby včetně nálevu, osolíme, opepříme, přidáme kmín a vaříme, až... více o Šumavská kulajda se zastřeným vejcem
Na dno pekáčku dáme na plátky pokrájenou slaninu a pak už vrstvíme – kysané zelí, na něj cibule a jablko (oloupané) nakrájené na kolečka a... více o Alsaské kotlety
Plátky masa po stranách nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme nastrouhaným nebo rozetřeným česnekem. Dno pekáčku posypeme pokrájenou cibulí... více o Česneková krkovička na houbách
Osmahneme cibuli, vložíme na nudličky nakrájená játra a necháme smažit 15 minut na středním ohni. Poté vložíme zeleninu, trochu vody a pod... více o Kuřecí játra se zeleninou
Oškrábeme si brambory a nastrouháme najemno. Do misky vysypeme mouku, poté přilijeme mléko, vejce a přidáme majoránku. Česnek oloupeme,... více o Bramboráčky
Řepu oloupejte a nastrouhejte do mísy na hrubém struhadle. Přidejte cibuli a česnek, promíchejte. Smíchejte dobře suroviny na zálivku,... více o Sladkokyselá řepa zasyrova Hany Michopolu
Plátky rozklepeme, osolíme, popepříme a po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem. Posypeme majoránkou. Do slaniny zabalíme... více o Česnekové kapsy
Kuřecí porce omyjeme, osolíme, lehce opepříme. Vložíme do pekáče lehce vymazaného olejem (cca 1 lžíce) a zakryté dáme péct. Prvních cca 10... více o Werichovo kuře
V misce promícháme lučinu, tavený sýr a pomazánkové máslo. Omyté jablko osušíme, rozkrojíme a zbavíme jádřince. Dužinu i se slupkou... více o Pomazánka s pažitkou a jablky
Cibuli si nakrájíme nadrobno. Osmahneme ji, počkáme až bude dozlatova. Potom přidáme kmín, sůl a pořádně opepříme. Do cibulky přidáme cca... více o Omáčka ke kuřecímu
Čočku namočíme asi na 3 hodiny ve studené vodě. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky, dále očistíme mrkev, kterou nastrouháme na širší... více o Dobrá čočková polévka
Maso nakrájíme na malé kostičky, dle chuti okořeníme, zprudka opečeme na olivovém oleji. Vyjmeme a necháme na ubrousku vychladnout. Všechnu... více o Letní lehká véča
Na pánvi osmažíme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky, asi 5 minut. Přidáme nakrájený pórek a smažíme dalších 5 minut. Necháme... více o Francouzské jednohubky
Vepřové kotlety nakrájíme na plátky a naklepeme. Do pečící mísy, bravosky či remosky nalijeme olej a nasypeme na půlměsíčky nakrájenou... více o Vepřové kotlety na smetaně
Brambory uvařené ve slupce ještě teplé nakrájíme na plátky, dáme do misky. Nakrájíme cibuli (bílá, červená, zelená), orestujeme ji na oleji,... více o Bavorský salát
Vše nakrájíme na malé kousky (čtverečky), dáme do mísy a zamícháme. Přidáme pažitku a petrželku, osolíme a opepříme.... více o Anglický salát
Maso nakrájíme na kousky, na oleji zpěníme nadrobno krájenou cibuli, zasypeme paprikou, promícháme, vložíme maso, marmeládu a opečeme.... více o Jelení guláš
Brambory, scezenou kapustu a klobásu pokrájíme, přidáme česnek, sýr a dochutíme solí a pepřem, dobře promícháme. Vše dáme do připravené... více o Brambory zapečené s kapustou a sýrem
Plátky krkovičky naklepeme, opepříme, osolíme a z obou stran opečeme na oleji. Vyjmeme ji a na výpeku opečeme na kostičky nakrájenou šunku a... více o Zapečená krkovička II.
Máslo a rybu používáme zhruba v poměru 100 g másla na 150 g rybího masa. Uzenou rybu zbavíme kůže a kostí, cibuli oloupeme a obojí dáme do... více o Máslová pěna s uzenou rybou
Vločky přes noc namočíme. Druhý den přidáme zeleninu uvařenou v zeleninovém vývaru a ostatní přísady. Zpracujeme a tvoříme karbanátky, které... více o Karbanátky z ovesných vloček
Špagety uvařte v osolené vodě al dente. Slijte je a nechte si stranou asi 100 ml vody, ve které se vařily. Zatímco se špagety vaří,... více o Sépiové těstoviny se sušenými rajčaty
1. Do 5 litrového hrnce dáme 3 litry vody 2. Do hrnce s vodou dáme 2 vepřová kolena, 3 cibule, 5 stroužků česneku, bobkový list a sůl a dáme... více o Chutná zelňačka
Rajčata s mozzarellou nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno do menší misky. Zakápneme olejem, přidáme lístečky... více o Zapečené caprese
Kuře naporcujeme na menší kousky, propícháme vidličkou a důkladně potřeme pastou z uvedených ingrediencí. Pokapeme olejem a necháme několik... více o Ohnivé kuře
Máslem vymažeme velkou nákypovou formu. Očistíme houby, nakrájíme je na lupínky a s 10 g másla je podusíme a necháme okapat. Zbylé máslo... více o Nákyp z krevet
Žádné recepty nebyly nalezeny