Cuketu nakrájíme na kolečka silná asi 0,5 cm. Polovinu cukety naskládáme do remosky nebo zapékací mísy, posypeme kořením čubrica, poklademe...
více o Zapečená cuketa se šunkou
Květák předvaříme v osolené vodě 5–8 minut, stejně jako před obalováním.
Třetinu uvařeného květáku, cibule a uzeninu nastouháme, nebo...
více o Květákové karbanátky ála bramborák
Mouku, kypřicí prášek a sůl přesijte do mísy. Vařečkou přimíchejte cukr a mísu odložte.
Do jiné misky rozbijte vejce a přidejte ho do...
více o Palačinky Šípkové Růženky
Zeleninu nakrájíme na kostičky a orestujeme dorůžova. Přidáme 3 lžíce cukru a necháme ho zkaramelizovat. Přidáme protlak, bobkový list, pepř...
více o Skvělá a jednoduchá rajská
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme protlak, kuličky pepře a nového koření, bobkový list a necháme vše chvíli osmahnout....
více o Jednoduchá rajská omáčka
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Formu na muffiny vymažeme olejem. Rajčata rozčtvrtíme a odstraníme jádra (není nutné). Dužinu rozkrájíme...
více o Pizzové muffiny
Lilek přepůlíme a uděláme do něj 3 zářezy nožem po délce. Do nich vložíme tenké plátky nakrájeného česneku pěkně za sebou, bohatě pokapeme...
více o Česnekový lilek zapečený
Mrkev a celer nastrouháme na hrubší nudličky a společně s vločkami dáme vařit do osolené vody. Nakrájenou cibulku osmažíme na másle, přidáme...
více o Drožďová polévka s vločkami
Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu. Vysypeme do mísy, přidáme vepřové maso z plechovky, hrášek (čerstvý nebo sterilizovaný) a zamícháme....
více o Vojenské rizoto
Do pekáčku dáme plátky filé, osolíme, opepříme, poprášíme paprikou a kari, posypeme plátky česneku. Do mezer dáme několik lžic kečupu,...
více o Filé po cikánsku
Na másle zpěníme cibuli. Přidáme rozdrobené droždí a pražíme, dokud nezačne vonět. Pak přidáme vločky a ještě chvíli pražíme. Směs zalijeme...
více o Vločková pomazánka
Brambory uvaříme ve slupce. Slijeme vodu, oloupeme brambory a přes mačkátko na bramborový salát promačkáme brambory do mísy na kostičky....
více o Rychlý bramborový salát
Do vlažného mléka přimícháme lžičku cukru, rozdrobíme droždí a na teplém místě necháme vzejít.
Zatím smícháme všechny suché suroviny a ve...
více o Holašovické koláčky
Maso okořeněné solí a pepřem ze všech stran zprudka opečeme na pánvi. Opékáme pouze krátce, asi 5 až 7 minut – minutková příprava. Kdo má...
více o Flank steak s omáčkou Béarnaise
Očištěné a osušené porce králíka potřeme česnekem utřeným se solí. Dno kastrolu nebo pekáčku s nepřilnavým povrchem potřeme olejem a...
více o Králík na česneku
Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibulku a na mírném ohni ji necháme zpěnit, dokud nezměkne – ještě by ale neměla začít měnit barvu...
více o Mrkvová polévka s pomerančem
Do malého hrníčku uděláme kvásek z droždí, špetky cukru a trochy vlažné vody. Do mísy připravíme prosátou mouku, přidáme vejce a rozpuštěný...
více o Skořicové koláče
Z uvedených přísad vypracujeme těsto, rozdělíme na poloviny a do jedné vpracujeme 2 lžíce kakaového prášku. Těsto zabalíme do fólie a...
více o Boží bochánky
Sušené houby namočíme na půl hodiny do vody, poté krátce podusíme, přidáme plátek másla a orestujeme doměkka. Pekáč vyložíme plátky slaniny,...
více o Vánoční rožmberský kapr
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme nadrobno...
více o Klasický bramborový salát
Listové těsto rozdělíme na polovinu a každý díl rozválíme. Dospodu dortové mísy vymazané máslem dáme jednu část těsta, propícháme vidličkou,...
více o Hemenex v listovém těstu
Papriky omyjeme, překrojíme je na poloviny a očistíme od semeníků. Potom je necháme ve vyhřáté troubě asi 15–20 minut změknout. Cibuli...
více o Čočka s paprikami
Čočku naložíme do vody a necháme několik hodin stát. Můžeme také přes noc. Potom čočku ve stejné vodě doměkka uvaříme. Tvrdý sýr nakrájíme...
více o Čočková sekaná
Rozpálíme olej v hrnci.
Vložíme najemno nasekanou cibuli.
Až cibule krásně zesklovatí, přidáme najemno nasekané a oloupané buřty (možné...
více o Pikantní buřtguláš
Všechny suroviny používáme syrové. Brambory, cibuli, rajčata a česnek nakrájíme na plátky. Brokolici rozebereme na růžičky.
Remosku vymažeme...
více o Zapečená brokolice do remosky
Na oleji si orestujeme nahrubo pokrájenou cibuli, mrkev, petržel, celer a česnek. Přidáme bobkový list, hřebíček, osolíme a podlijeme vodou...
více o Strouhaná bramboračka
Všechny ingredience smícháme a prohněteme. Na pomoučeném válu vytvoříme bochník, položíme ho na vysypaný plech a necháme kynout cca hodinu....
více o Chléb pšenično-žitný
Salám nastrouháme a smícháme s nakrájenými okurkami a cibulemi. Olej, ocet, hořčici, kečup, sůl, cukr a chilli svaříme. Necháme vychladnout...
více o Sloní pochoutka
V nádobě smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a máslo. Dále přidáme mléko, vejce a špetku soli. Vše dobře promícháme. Těsto vložíme...
více o Domácí muffiny s kousky čokolády
Olej rozehřejme na pánvi, přidáme pórek a necháme jej za občasného míchání změknout. Bude to trvat zhruba 15 minut. Na posledních pět minut...
více o Těstoviny s pórkem a špenátem
Uvaříme brokolici do poloměkka. Nakrájíme ji nadrobno, přidáme polohrubou mouku, promícháme a pak postupně přidáme ostatní suroviny.
Vejce...
více o Nákyp z brokolice
Všechny ingredience smícháme dohromady a vytvoříme marinádu.
Do této marinády naložíme naklepané plátky masa (vepřové, drůbeží) a uložíme...
více o Skvělá marináda na maso
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky bujónu a vaříme cca 15...
více o Krémová žampionová polévka
Orestujeme medailonky na oleji, přebytečný olej odlijeme.
Pak do pánvičky s masem a výpekem nalijeme půlku kelímku zakysané smetany, do...
více o Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou
Směs pro bramborové knedlíky rozmícháme s vodou, vejci a moukou. Osolíme podle chuti a necháme 5 minut nabobtnat. Potom těsto krátce...
více o Bramborové koblížky se salámem
Cizrnu namočíme do studené vody na 12 hodin a pak uvaříme (v tlakovém hrnci 20 minut). Přidáme na kousky nakrájený celer, na kostky...
více o Cizrnová polévka s řapíkatým celerem
Mrkev a vysočinu orestujeme na oleji – lžíce oleje stačí, vysočina tuk dodá sama. Přilijeme litr vody, přidáme brambory, bujón a česnek....
více o Česnečka z Vysočiny
Houby zalijeme vodou a necháme několik hodin máčet. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého prošlehávání zalijeme...
více o Koprová kulajda
Vepřové maso očistíme a dáme do rozpáleného tlakového hrnce opéct nasucho ze všech stran dozlatova. Po vložení do hrnce se maso na dno...
více o „Vepřovka“ z papiňáku
Do třílitrového hrnce dáme vařit vodu, přidáme nové koření, bobkový list, pepř, špetku soli, bujóny a na kostičky nakrájené brambory. Asi po...
více o Ájenčina šumavská kulajda
Na tuku osmahneme cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, brambory a zalijeme vodou, aby byly suroviny potopené. Uvaříme s kostičkou bujónu. Pak...
více o Krémová mrkvová polévka
Ze všech ingrediencí mimo masa, cibule a piva umícháme kašičku, kterou potřeme osolené plátky masa (neklepeme, jen po stranách nařízneme)....
více o Náchodská krkovička
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program základní (Basic, Klasik apod.). Po upečení vyjmeme chlebík z nádoby a...
více o Kmínový chlebík
Cizrnu namočíme nejlépe přes noc do studené vody a druhý den uvaříme doměkka.
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme nakrájená rajčata,...
více o Cizrna s česnekem
Maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a ze všech stran opečeme na másle. Potom přidáme nadrobno pokrájenou cibulku, jablka nakrájená na...
více o Vepřové s jablky na kmíně
Kuřecí prsa naložíme minimálně na 3 hodiny do podmáslí. Poté smícháme strouhanku, rozdrcené cornflakes, koření a sůl v misce. Prsíčka...
více o KFC Chicken