Na vál prosijeme mouku, přidáme cukr, promneme tuk a pomocí žloutků zaděláme těsto. Necháme v chladu odpočinout a potom na pomoučeném vále...
více o Linecke cukrovi
Ze všech uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Žloutky, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Postupně...
více o Szigligetská roláda
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Scedíme, ihned oloupeme a prolisujeme. Přidáme žloutky, mouku, sýr a prohněteme. Ochutíme solí, pepřem...
více o Těsto na domácí gnocchi
Tvaroh rozmícháme se žloutky, citronovou šťávou, cukrem a vanilkovým cukrem a vmícháme dětskou krupičku spolu se sněhem z bílků. Těstem...
více o Jablka pečená v tvarohu
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do vyhřáté trouby mírně...
více o Jahodový koláč ze dvou těst
Romadur rozmačkáme vidličkou, přidáme máslo a žloutek, utřeme na hladký krém. Vmícháme najemno nakrájenou cibuli, jogurt a hořčici, dáme...
více o Pomazánka z romaduru
Z mléka, cukru a kvasnic necháme vykynout kvásek. Do mouky dáme sůl, žloutky, skleničku oleje a kvásek. Vše zpracujeme v těsto.
Děláme...
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Dobře vymícháme žloutky s cukrem (ručně alespoň 1/2 hodiny, elektrickým šlehačem to jde podstatně rychleji). Přidáme Salko a líh. Pokud je...
více o Domácí vaječný koňak
Z droždí, trošky cukru a mléka si připravíme kvásek. Mouku prosejeme, přidáme špetku soli, rozehřáté vychladlé máslo, 2 žloutky, mléko,...
více o Koláče rychlovky
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem a povaříme. Ve smetaně rozkvedláme žloutky a přidáme je společně s čerstvě...
více o Křenová omáčka se smetanou
Všechny suroviny na těsto dobře propracujeme a dáme na hodinu odpočinout do lednice.
Těsto vyválíme na zhruba 2 mm. Dobře vyšleháme bílek s...
více o Citronové tyčky
Žloutky s cukrem, olejem, mlékem, rumem, vanilkovým cukrem, moukou a práškem do pečiva smícháme opatrně se sněhem z bílků. Vložíme do...
více o Bublanina od Lídy
Paštičky se dělají z listového těsta. Těsto vyválejte a vykrajujte kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem, dávejte na sebe. Nejsnáze...
více o Sýrové paštičky švýcarské
Ušleháme máslo s cukrem, zašleháme žloutky a zapracujeme mouku s práškem do pečiva. Upečeme na vymazaném a vysypaném plechu. Upečené mírně...
více o Máslové řezy
Máslo dobře utřeme a postupně do něj zašleháme cukr, vejce, med, mandle a kakao. Okořeníme (dost výrazně!), zahustíme moukou a necháme...
více o Čínské čtverečky
Nádivka: Na troše másla podusíme nasekanou petrželku, nasekaná játra a žaludek. Zbytek másla utřeme se solí a žloutky, přidáme koření,...
více o Nadívané kuře
Mouku prosejeme na vál a vyhloubíme důlek. Máslo nakrájíme na malé kousky, navršíme kolem důlku a zasypeme cukrem. Mandle, oříšky, koření a...
více o Linecký dort Aenne Burda
Rozdrobíme droždí, posypeme krupicovým cukrem a zalijeme mlékem, necháme vzejít kvásek.
V míse smícháme mouku s cukrem moučka, špetkou soli,...
více o Jablečné rohlíčky
Olej, cukr a žloutky šleháme do pěny, pak přidáme vodu, nahrubo strouhaná jablka, oba druhy mouky, pudinkový prášek, lžičku prášku do pečiva...
více o Jablečný chlebíček
Do vlahého ocukrovaného mléka nadrobíme kvasnice a necháme vykynout. Prosijeme mouku, osolíme, osladíme, přidáme žloutky, majolku, olej a...
více o Koláčky z majonézy
Ze všech surovin na těsto uděláme drobenku. Polovinu nasypeme do vymazané, nebo papírem vyložené dortové formy a přitlačíme. Pak uvaříme...
více o Křehký, výjimečně dobrý makový koláč
Recept je upravený pro domácí pekárnu.
Namočíme rozinky. Do pekárny dáme vlažné mléko, rozdrobíme droždí, přidáme 1 lžíci cukru, promícháme...
více o Hrníčkový mazanec
Uvaříme špagety a kápneme do nich olivový olej. Na pánvi osmažíme nudličky anglické slaniny. V misce metličkou smícháme smetanu, žloutky (na...
více o Špagety Carbonara
Máslo, cukr, med a žloutky utřeme se dvěma lžícemi vody a rumem. Vetřeme citronovou kůru, vanilku, sodu a nakonec mouky. Vypracujeme těsto,...
více o Medové tyčinky
Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Těsto. Po ukončení programu těsto vyndáme z nádoby na pomoučený stůl a...
více o Buchty – těsto z domácí pekárny
Vařené, oloupané a vychladlé brambory nastrouháme. Smícháme se žloutkem, vejcem, solí, krupicí, moukou a zpracujeme vláčné těsto. Těsto na...
více o Bramborové knedlíky
Sypké přísady v míse důkladně promícháme rukou. Vařečkou přimícháme žloutky, vodu a olej. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Nalijeme těsto na...
více o Ostružinový koláč
Odpalované těsto: Připravíme si odvážené přísady. Ve velkém hrnci přivedeme do varu osolenou vodu. Přidáme máslo a necháme přísady rozpustit...
více o Croquembouche
Uděláme kvásek a zpracujeme v těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí děláme koláčky, které plníme dle chuti – mákem, ořechy nebo...
více o Koláčky z Bystřice
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme změklé máslo, prosátou mouku s kypřicím práškem, špetku soli a vypracujeme vláčné těsto. Rovnoměrně...
více o Koláč s tvarohem a jablky
Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě.
Necháme zchladnout, oloupáme, nastrouháme.
Měkké máslo umícháme se žloutky do pěny.
Brambory...
více o Císařské brambory Marie Woodhamsové
Řezy jsou na plech 30×40cm.
Na přípravu náplně vyšleháme žloutky s polovinou (75 g) moučkového cukru a vanilínovým cukrem elektrickým ručním...
více o Ausburské řezy
Nejprve si všechny přísady dáme do místnosti (třeba přes noc), aby měly stejnou teplotu. Do šálku dáme trochu mléka, přidáme lžíci cukru,...
více o Bochánek, který se vždy povede
Zpracujeme těsto na vále, vyválíme a vykrajujeme kolečka. Syrová kolečka potřeme polevou a zvolna upečeme. Vychladlá kolečka slepujeme...
více o Žluté koláčky
Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. 500 ml šlehačky vyšleháme dotuha se dvěma ztužovači šlehačky a odložíme do chladničky.
Žloutky...
více o Čokoládovo-smetanové řezy
Vše smícháme a upečeme ve formě vymazané a vysypané polohrubou moukou.
Krém: Mléko, kakao, hladkou mouku přivedeme k varu a vzniklou kaši...
více o Falešný pařížský dort
Listové těsto vyválíme a dáme na plech. V mixéru si umixujeme mléko, tvaroh, cukry, žloutky, pudinky a vylijeme na plech. Směs je velmi...
více o Pudinkovo-tvarohový koláč se sněhem
Do vařícího mléka přidáme rýži, máslo a cukr a vaříme do změknutí. V misce ušleháme máslo, cukry, citronovou šťávu a kůru se třemi žloutky....
více o Rýžový nákyp s jahodami
Tvaroh, máslo, mouku, žloutek a sůl zpracujeme do těsta, do kterého balíme jednotlivé jahody (buď celé nebo velké rozkrojené).
Vaříme, dokud...
více o Tvarohovo-jahodové knedlíky
Z bílků ušleháme sníh, přidáme oba cukry a nad parou šleháme do zhoustnutí. Přidáme ořechy. Na vymazaném plechu tvoříme laskonky, sušíme v...
více o Laskonky
Kvásek – do misky dáme trochu vlahého mléka, lžičku cukru, rozdrobené droždí a trochu hladké mouky. Necháme na teplém místě vykynout cca...
více o Buchty „Hanka“
Ve skleněné misce utřeme máslo se žloutky, přidáme třtinový cukr, vanilkový prášek a nastrouháme kůru z citronu. Nakonec přidáme pohankovou...
více o Linecké pečivo z pohankové mouky
Na pánev s trochou oleje vhodíme nakrájenou slaninu na nudličky a opečeme dokřupava.
Zvlášť smícháme žloutky s parmazánem, pepřem a...
více o Špagety Carbonara
Troubu předehřejeme na 120 stupňů, formičky vložíme do hlubokého plechu. Dáme vařit 1-2 litry vody, kterou budeme potřebovat na vodní lázeň....
více o Créme brulée
Ze surovin zpracujeme těsto, necháme ho kynout.
Vykynuté těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka – třeba podle hrnku. Na polovinu...
více o Dobré pečené koblihy
Klasickým způsobem zaděláme kynuté těsto a necháme vykynout. Kdo má domácí pekárnu, použije program „příprava těsta“ a má to bez práce....
více o Koblížky s náplní
V míse smícháme mouku, citrusovou kůru a cukr. Přidáme žloutek, změklé máslo a vypracujeme jemné těsto.
Hotové těsto zabalíme do...
více o Andělská očka
Žloutky rozšleháme se solamylem. Maso opláchneme, nakrájíme na plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Potom je namočíme do vaječné směsi...
více o Francouzský plátek