Do mísy dáme v mléce rozmočenou natrhanou housku společně se všemi ingrediencemi kromě fety. Tuto směs řádně prohněteme. Kvádr fety podélně rozkrojíme na dvě části. Z poloviny směsi vytvoříme bochník, delší než oba kousky fety položené v řadě za sebou. Bochník trošku připlacatíme, doprostřed položíme fetu a na to druhou část směsi. Několikrát tuto vytvořenou rolku na prkénku otáčíme, aby se dvě půlky zasa pěkně spojily a feta byla pěkně uprostřed. Přendáme do zapékací mísy a pečeme asi 1,5 hodiny při 200 stupních.
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou