Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve studeném mléku. Pomalu vmícháme do vařicího amasaké a mírně povaříme 2 minuty. Přelijeme do misek a přiklopíme je. Podáváme teplé nebo studené.
Tipy: použijeme kakaový pudink a přidáme 1/2 lžíce kakaa - těsně před přelitím do misek zamícháme kousky čokolády s ovocem přidáme 1 lžíci kokosu - na dno misek dáme piškoty.
Vlastní zkušenost: amasaké vždy připravuji 2-4 litry, co zbude převařím a dále zpracujeme na pudinky, nákypy, jahelníky apod. Dá se i zmrazit, ale zatím nikdy nezbylo :-)
Těsto: vše uválíme dohromady a třetinu těsta dáme ztuhnout do ledničky, zbylé těsto rozprostřeme na vymaštěný plech.
…
více o Postrouhané tvarohové řezy
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany